Szervusztok,megjöttem.
Kicsit hosszú napom volt,nem is az a baj,de nagyon rossz éjszakám volt.Szinte semmit nem aludtam...egyszerűen egyáltalán nem voltam álmos...11-kor még nem aludtam,utána óránként néztem az órát,már alig vártam reggel legyen,annyira rossz volt. Persze ma jó fáradt voltam,igaz az idő is olyan mifelénk,most épp eleredt az eső,azelőtt meg melegen sütött a nap,elő van szedve rövíd nadrág,atléta,tegnap abban voltam itthon,ma pedig hosszú tréning,felsővel.
Lia!
Nem szedek vitamint,csak magnéziumot,a magnézium biszglicinát az alvás minőségét javítja,oldja a stresszt,relaxál,nyugtat.Egyelőre még csak három napja szedem,azt mondták kell legalább egy hét,10 nap hogy érezzem a hatását.
MArgitka!
Láttam ilyen kis virágot nálunk is a piacon,csak nem tudtam, hogy jegecskének hívják,aranyos kis virágai vannak.
Mi most kísérletezünk,mert mikor jártunk a Bazilika kertjében felszedtünk a földről több száraz magot,egyik a Júdásfa magja,el is ültettük itthon,várjuk lesz-e belőle valami...
Nagyon szépen fejlődnek a paradicsomjaim,már van amelyiken van kis paradicsom,de mind tele vannak virággal.A citrusaim is megindultak,mint akiket húznak,a kalamondin hatalmasat nőtt és a meyer citrom is,a gránátalmák és a grapefruit is nyomják a sok levelet...de virág még egyiken sem volt.A füge jól beindult mióta kiültettük a cserépből.A babérom is nagy bokor lett.
Nagyon imádják a helyet a juharok is nőnek ,szemmel láthatóan sokat nőttek és szépek.Mi meg gyönyörködünk bennük minden nap
Tegnap megcsináltam egy nagyon finom kávés fagyit,ma kóstoltuk,hát ezerszer finomabb,mint a bolti dobozosok és milyen egyszerű!
400 ml tejszínt fel kell verni,bele két kanál instant kávé és 200 ml sűrített tej.6 órára fagyóba tenni.Lehet bele csokidarabokat is keverni,persze kevertem is,olyan finom,tényleg és jó krémes!Mint az olasz fagyik.Más ízesítésel is lehet az alap a tejszín és a sűrített tej.
Holnap hamarabb jövök,Laci nem lesz itthn,a főnököm elhívta segíteni holnapra,addig főzök,úgy gondoltam csirkepaprikás lesz ,valami tésztával és kovászos uborkával és húsgombóc leves.Sütni most nem fogok ,van többféle fagyi itthon.A következő,amit ki akarok próbálni a citromos fagyi lesz!