Válasz: Társalgás
Nálam ma mézes mustáros marha főtt , galuskát készítettem hozzá.
Margitka!
A borsó leves se utolsó, de a második fogásotok nevéből inkább édes ízre gondoltam, de biztos nem az, ha rántott sajt volt hozzá.
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Nálam ma mézes mustáros marha főtt , galuskát készítettem hozzá.
Margitka!
A borsó leves se utolsó, de a második fogásotok nevéből inkább édes ízre gondoltam, de biztos nem az, ha rántott sajt volt hozzá.
Szia Klári!
Látom, hogy most épp Te is az RTL-t nézted.... mert ott volt ez a helyesírás változás ismertetése.... Bizony nehéz lesz megszokni...
Ma délelőtt mi is bosszankodtunk krumpliszedés közben...
A sárga kifli krumpli nagyon apró lett... De van még hátra másfajta is, reméljük az jobb lesz....
Neked milyen lett az idei krumpli?
Klári!
Én még sosem csináltam mustáros marhahúst, de csirkét már ettem mustárral. Gondolom, hogy finom lehetett, ha jól megpuhult a hús.
Jól gondolod, én ha lehet sós ételt csinálok, nem nagyon voltam sosem oda az édes ételekért...persze azért van kivétel, pl. a palacsinta. stb...
Így készítettem a lepényt: http://margit2.hu/kiprobaltrecik/egytal … lmaskolesl
... de most még apróra vágott, jól beérett piros kápia paprikát is tettem bele, nem rontotta el!
Mára én el is köszönök.... Holnap folytatni akarjuk a kinti munkákat, igyekszek előbb lepihenni ma is.... További kellemes estét, jó pihenést!
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!
Szép napocskás napot kívánok nektek!
Itt most még kellemes hűs van, de később biztos kánikula lesz. Ma is van program elég. Családi taxi, Mamának labor, stb.
Margitka! Még nem szedtük fel a krumplit, én még nem tudom , mit rejteget. Illetve a nagy részét. Mert az impalát azt már majdnem teljesen elfogyasztottuk, eladtam , és megfőztük. Az nagyon szépen termett. Sokat, és szép nagy krumplikat. Nem panaszkodom rá. A balatoni rózsa az vissza vetett, nem biztos , hogy az is olyan jó lesz. A sharpo mírából még egy tövet sem szedtem fel. A mustáros marha nagyon finom, és általában teszek bele egy kevés mézet is meg egy babér levelet, nagyon jó az ízharmóniája.
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot kívánok én is!
Klári!
Itt is csak 14 fok van jelenleg, de jön majd a meleg, úgy, mint tegnap is...
A mustáros húst én is pontosan úgy ízesítem, ahogy Te írtad a marhahússal. Akkor igyunk kávét, és kezdődhet a nap, már eléggé élesen világít is a napocska!
Reggeli után igyekszünk ki a kertbe. Mi impalából az idén keveset vetettünk, azzal meg is voltam elégedve, nagy is lett meg volt elég a bokrok alatt... az már el is fogyott, mert csak 1 sort vetettünk... De a sárga kiflikrumpli az nagyon gyalázatos lett. Ilyent még sosem vetettünk, de nem is fogunk.... Te ismered?
Sziasztok.
Látom mindenki szorgoskodik kihasználjuk a jóidőt.
Tegnap este nagyon későn értem haza látszik hogy megkezdődtek a közösségek nagyon sokan voltak.
Ma én is a kertben dolgoztam még itt voltak a gyerekek nem sok idő jutott rá.
Lehordtam a pincébe a paradicsomlevet és a céklát van bőven,lehet majd használni.
Margitka.
Szép a krumplitok,elég lesz a télen?
Olvasom hogy voltatok fürödni,jó hogy közel van hozzátok.Holnap bennünket megint áthívtak Ráckevére ,jó is meg nem is mert hiányzik a hétvége,lenne mit csinálni itthon is.
Klári.
Kár hogy nem laktok közelebb állandó vásárlód lennék.Délelőtt voltam én is piacon,nálatok is van minden nap?
Ilona.
Szaporodik a befőtt nálatok,nekünk most az sem sikerült sajnos.
Ancsa.
Remélem jó hírekkel jösz,minden rendben a kutyussal.
Sziasztok!
Nem vagyok elveszve csak egy kissé bumlis ez a hétvége. Nicó unokám költözik ki Innsbruck-ba és most megy a sütés főzés csomagolás. Megpályáztak egy állás és már le is mondtak róla, mikor értesítették Őket hogy aki megnyerte első körben azok közül volt aki visszamondta. Mivel a többiekhez nem akart senki csatlakozni, így a következő brigád kapta a 3 éves szerződést. Hirtelen mindent össze kellett szedni / készíteni. Ráadásnak holnap csajos buliba is megyek így a fodrászt is be kellett iktatni. A csajok ilyen jópofa meghívót küldtek.
Csak gombócos lecsót (sütnivaló kolbászból kinyomom a húst, és abból mogyorónyi gombóckákat csinálok és azt kissé megpirítom a lecsónak feltett szalonnás hagymás zsírba, és utána rendesen ahogy a lecsót) főztem gyorsan tarhonyával. Most megjöttek a kosztosaim majd még jövök.
Sziasztok!
Margitka! Jól tettétek, hogy tegnap elkmentetek fürdeni. A sok munka után egy kis felfrissülés jól is esett. A meleg levegő miatt éreztétek hidegnek a vizet. Ma itt 35 fok volt árnyákban. Érdekes hogy nem nőttek nagyobbra a krumplik! Mi meg rengeteg csupasz csigát szedünk össsze. Én annyira undorodom tőlük, a férjem feladata reggel azzal kezdi az udvart végig nézi.
Lia! Használjátok ki a jő időt, most még lehet pancsolni. A munka megvár majd bepótolod!
Ancsa! Örülök a jó hírnek!
Zsuzsa! Nagyon jópofa ez a meghívó! Érezd magad jól holnap!
Klárika! Nálunk is szeptemberben kettő unokámnak van a szülinapja, Leventének 20.-án, Ibolyának 21.-én!
Zsuzsa
Sok szerencsét az unokádnak az új munkához.
Finomat készítettél,mindig tanulunk valami újat finomat.
Ilona.
Nagyon gyorsan megy az idő a pici unokád is már 1 éves lesz.Készülhet a torta.
Sziasztok!
Most jutottam újra ide, gyorsan vissza is olvastam...
Lia!
Akkor tegnap jó fáradtan értél haza... De jó idő volt ma, tudtál otthon szorgoskodni.
Ha a következő 3 sorban rendes lesz a krumpli, akkor egy jó ideig elég lesz, eddig bizony nem voltunk megelégedve vele, mert nagyon apró.... a képen csalóka ám.
Holnapra jó fürdőzést kívánok nektek!
Zsuzsa!
Ilyen meghívónak nehéz lenne ellenállni! ... Erről a buliról majd csinálhatnál fotókat... az "Itt jártunk " topik úgyis eléggé le van csúszva...
De ha Te ilyen motoron száguldozol, bukósisakot vegyél ám fel!
Ez a vacsora igazán finomnak és magyarosnak tűnik, de talán nem annyira diétás!
Ilona!
Csodás a mai kép is!
Az összeszedett csigákkal mit csináltok?... mert nálunk még ez is egy gond... Én alkalmazom a sót... azt nem szeretik....
Szerbusztok kislányok!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás