Szervusztok!
Bánat egy időjárás van nálunk,egész nap szemerkélt az eső,most szakad...Hideg is lett alig 22 fok.Remélem nem áll be a hideg túl hamar,nagyon jó lenne ha tartana az ősz ,szépen.El kell kezdjük behordani a virágokat,de még le kell őket mosni.Ma lehúztam és kimostam az ülőgarnitura huzatait,a párnákat zsákoltuk,felkerültek apadlásra ,jövő tavaszig,a napvitorlát is leszedtük,kimostam,az is megy fel,lehoztuk az öszi,téli cipőket,a nyáriak felkerültek.
Közben megfőztem akrumplit,tojást,nálunk is rakott krumpli van a sütőben.Egy focacciát is bekevertem,mert nem hoztam kenyeret,és nincs itthon..
Sajnos reggel a két kicsi Pincúr és Mimó üldözve egy éjszakai lepkét,leverték a polcról az indián tollunkat,aminek eltört a cserepe,szerencsére a virág nem sérült,de át kell ültetni,hoztam cserepet neki,de a szakadó eső miatt ma nem tudunk vele foglalkozni...Több,nagy cserepet vettem legalább négy virágot szeretnék még átültetni.
JAj erről a drágulásról má nem is tudok mit mondani,hatalmas az infláció nálunk,elérte a 10 %-ot,a gyümölcsök ára 41 %-al emelkedett a tavalyihoz képest,a villamos energia,amit júliusig befagyasztottak és most feloldották,65 %-al ugrott meg,csak kapkodom a fejem...meddig lehet ezt még fokozni,lassan semmire nem elég a pénzünk,egy szatyorral hazahozom,amit venni tudok,piszok sok pénzért...Mindenki retteg a gázfűtés számlától,most nagyon örülök ,hogy mi még nem tértünk át a fafűtésről.Ugyanakkor pl. a nyugdíjak,fizetések be vannak fagyasztva,a nyugdíjkorhatárt akarják emelni,mert már nincs miből fizetni, a speciális nyugdíjakat,viszont hiába kérik z emberek hogy mérsékeljék,azok több tízszeresei az átlagnyugdíjnak,politikusok,igazságügyisek,professzorok kapják...ők élnek mint a kiskirályok,míg más a gyógyszerét nem bírja kiváltani!
Hét végén készülünk megint tartós élelmiszereket venni,cukrot,olajat,lisztet,fogyóban van itthon.
A szőlőhöz hozzáfűzném,hogy én idén nem ettem egy édes,aromás szőlőt,pedig volt elég napsütés rá..valahogy minden pillanatok alatt megjelent,meg eltűnt a kereskedelemből...pl.még nem is vettem főzni való kukoricát,dinnyét is csak kétszer,sárgadinnyét egyszer sem...mintha ez az év gyorsított felvételen futott volna le.Alig volt idő a megszokott dolgokra is,még a nyárnak vége sincs rendesen,már látom a karácsonyi díszítéseket reklámozni!!!Nem lehetne lassítani kicsit?