Válasz: Társalgás

Szervusztok,megjöttem!
Tegnap es te már fájt a lábam rendesen sántikáltam benn a lakásban is.Be is kentem éjszakára,reggel úgy éreztem a fájás máshova vándorolt a sarkamról,bokámról,a lábfejembe...mondjuk így leglább könnyebb volt járni,mert a sarkamra nem tudtam a sólyt helyezni járás közben tegnap...de így megkockáztattam ,hogy kimentem a piacra,megnéztem a gogos paprikát és kaptam is,pont akkorákat,amik szépen beférnek egészben az üvegekbe...be is áztattam őket hideg vízbe,míg elléptünk a Lidlbe is,kellett elég sok minden,vittük a biciklit meg a húzós banyatankot is.-volt répa akciósan,de nem volt petrezselyem gyökér,na nem baj vettem répát és legyalultam zacskókba fagyóba,majd ha kapok hozzá még ezt-azt,majd kipótolom,zellerrel,petrezselyemmel,amikor kapok akciósan valamit,gyalulom és minden zacskóba teszek majd,így meg lesz a vegyes zöldség minden zacskóba.
Eltettem a sült gogos paprikát a receptem szerint sütőben sülve,gyönyörű lett,ami kimaradt a tepsiből,azokat negyedeltem és úgy raktam el savanyúságnak.Még egy üveg csípős is kialakult Lacinak.Főztem is,egy nagy fazék szárazbablevest,egész nyáron nemv olt,már Laci emegette egy ideje,jó nagy szemű babból főztem kuktában.De még van a tegnapi pörköltből is,majd amellé most fogok krumplipürét főzni.Egy adag csokit is főztem mandulval megszórva,úgyhogy van nassolni való is,de van gyümölcs ,kaptam finom szőlőt a piacon,meg lapos barackot,az a kedvencem.És a Lidlből még fagyit is hoztunk.
Míg én a konyhában tevékenykedtem,Laci kiment megnyírta a mályvabokrokat,mert kétfele nagyon lelógtak már alig lehetett elférni a járdán rendesen,persze össze is szedte az ágakat zsákba és kirakta az utca sarkára,azt nálunk el szokták szállítani ingyen.Ja,még egy pár darab bajor perecet is sütöttem,mert volt a fagyóban mirelit,aztán kellett a hely a répáknak...
Itt esett rendesen az eső,tegnap éjjel és na közben is többször eleredt és jó áztató eső volt.Mára reggelre ködös idő volt,hirtelen lehűlt,ma már kisütött a nap,de kellemes 23-25 fokot jeleznek.Majd a hét közepe, vége fele megint lesznek 33-35 fokok is.
Margitka!
Remélem azóta már a derekad jobban van,persze hogy Hannát jó ölben tartani,csak ne emelj sokat,inkább ülve tartsd ölben.
Lia!
Olyan fagyit én is láttam itt többször vásárokban hogy kürősbe töltik,de nem mertem venni,túl nagy adagnak láttam,hogy nem bírnám megenni!
Beteszek pár fotót a topikomba .