Szervusztok,megjöttem!
Nálunk egész nap ,nagyon apró szemű eső esik,a kert imádja,hideg nincs,minden virágom kinn van,amit nem szabad kivinni ,annak felfogunk vizet kis lavórban,hogy kapjon az is esővizet.Igen,nagyon sok virágom van,meg is beszéltük, hogy szelektálunk belőlük,máris a datolya nem fog télre bekerülni az egy nagy edény volt és nehéz,sok helyet foglalt , igen ,mind benn voltak télre.Elfértünk.jól helyezzük el őket,van helye mindennek.Még most is vannak benn is,pl az orhideák az ablakpárkányon,a vitorlavirág és az arália,meg a viaszvirág..nyáron még muskátlit is akarok venni majd a ládákba.
Kissé el is áztam mire hazaértem,most szerencsém volt elkaptam a villamost,azzal jöttem,bár bántam is ,hogy felszálltam,mert ezek a mai fiatalok,tinik rettenetesek...három hatalmas fiú szállt fel egyszerre velem,az egyik folyton az ügyességét fitogtatta,a felső kapaszkodóra húzkodta fel magát többször is,a másik felnyitotta a villamos tetején a szellőzőt,azzal,hogy büdös van a villamoson,jó nagy hanggal közölte,aztán becsukta ,mert beesett az eső ,mielőtt leszállt megint felnyitotta,mert senki nem érte el lecsukni csak ő...csitri csajok hangosan csivitelve,fújták az elektromos cigit a villamoson,minden széken diákok ültek...rájuk szólni nem szabad ,ezzel a fene nagy szabadság joggal,amit jól megtanultak,és olyan ordenáré hangon válaszolnak,hogy legszívesebben lerugdosnád őket a villamosról,de persze csúnyán nézni sem szabad rájuk...na bezzeg az én időmben,ha így viselkedtem volna...én inkább járok emiatt gyalog,hogy ne húzzam fel magam...esküszöm jobb volt a Pandémia idején ,mikor a gyerekek nem mehettek ki az utcára,szívesebben közlekedtem tömegközekedéssel,udvarias felnőttek és mindenkinek jutott ülőhely is...tegnap pl. felszálltak gyerekek a villamosra,egyik meggondolta magát,a felszálló utasok közt lenyomakodott,hogy majd egy hátrébb levő ajtón visszaszáll,mert ott voltak a barátai,de mire odaért bezáródtak az ajtók és hiába nyomkodta a gombot,elment a villamos,ő meg ottmaradt..jól megjárta!
NA ,ez van ilyen világot élünk!
Azt találtam ki hogy tört paszulyt főzök,nagyon rég nem volt,szerintem még sosem főztem mióta Lacival vagyok,nagyon szeretem,majd dinsztelek rá hagymát vagy sütök kis kolbászkákat hozzá.Mind behúzódtunk,az eső miatt,a macskák is elnyúltak,be is gyújtottunk.