Szervusztok!
Nekem nagyon porgósre sikeredett a mai napom...Reggel befutott Laci nagybátyja,mi istápoljuk,mert egyedül él,és idős már,szoktam neki készíteni ételt,most pl.egy nagy adag kocsonyát kapott és sütiket..persze ő sem jön soha üres kézzel.Megbeszéltük hogy holnap közösen az Edit húgával és a nagybácsival megyük vásárolni,hogy mindenkinek meg legyen minden újévre,nekem van kártyám és appom is a kedvenc boltomba ,így sokkal olcsóbban vásárolunk majd.
Aztán megfőztem az adag házicsokit,jó erdei mogyoróval,amit Laci szorgalmasan megtört már vagy két hete,most megpörköltem és a csokiba került belőle.Egy adg mentolos bonbont is készítettem,ár rég ki akartam próbáli,valamint négy rúd svéd puncsroládot,amit szépen fel is díszítettem ünnepi köntösbe...közben Laci átzizzent a szomszédba,akinek a kulcsa náluk van,mert úgy volt hogy holnap jönnek haza egy héte és LAci be akart gyújtani nekik,hogy melegbe jöjjenek,de közben szóltak,hogy minden gyerek megbetegedett,tüszüs mandula,így nem tudnak most jönni...
Jön vissza,azt mondja nézd már mit találtam a szelektív kukájukban...múlt héten vitte ki az utcára azt is,hogy elvigyék a köztisztaságiak...utána visszavitte és bele sem nézett...csak most bele akart dobni valamit ..mutatja egy pénztárca...benne személyi igazolvány, egészségügyi könyvecske,több irat,törzsvásárlói kártyák,bankkártyák stb...pénz persze semmi...addig keresgéltem benne,míg találtam egy cetlire írt telefonszámot,amit felhívtam,kiderült az illető édesanyja...az is kiderült itt dolgozik a közelünkben levő óvodában...várjuk őket,jönnek a pénztárca után,nagyon örült,mert sok járkálástól megszabadult, hogy újra kelljen igényelni az iratokat...nemsoká érkeznek,5 re ígérték...
Na ez nem volt egy unalmas nap...
Beteszem akonyhámba az édességeket.