Válasz: Társalgás
Szia Ancsa!
Finomság van a képen, amit hoztál. ![]()
Itt már tegnap elolvadt az a kis hó, ami hajnalban és délelőtt szállingózott... Ma pedig csak eső és eső és eső volt .. és még van is. Nagyon utálom az ilyen időt....
Sajnálom, hogy így jártál a kocsonyával!... de abba muszáj belerakni ami kell... Bevallom, hogy amikor fiatalasszonykoromban először főztünk a férjemmel kocsonyát, túl sokat akartunk főzni, és elsokalltuk bele a vizet...egész nap késő éjszakáig főztük, és mégsem dermedt meg rendesen... lityegett-lötyögött az egész másnap a tányérokban...
Aztán utána anyukám rákérdezett, hogy mennyi csülköt és körmöt tettünk a fazékba és mennyi vizet öntöttünk rá?... Na akkor jót nevetett, és elmagyarázta, hogy milyen arányban kell főzni..
Én azóta már mindig egy 12 literes fazékba teszek 2 db nagyobb csülköt és 2 körmöt.... Ja és ehhez egy egész fej fokhagymát is. Meg 1 sárgarépát és 1 fej vöröshagymát + ízlés szerint sót...
Azóta mindig rendesen remeg a kocsonya a tányérokban! ![]()
Épp csak elkerültük egymást... mert az ebédet követő pihenőnk után elmentünk a húsboltba. Szűzpecsenyét kaptunk 2 nagyobb darabot is, de sajnos a sütni való kolbász nem jött meg, majd csak holnap délután hozzák... ezért csütörtökön reggel megyünk újra... de félreteszik, ahogy kértük. ![]()
Na és a húsboltból hazafelé a Tescóba is beléptünk... Ha már ott jöttünk el előtte, meg ma van a nyugdíjas -5 % kedvezmény is... Kértek a pénztárnál adományt kupon levonást, hogy szabad-e... persze beleegyeztem, mert a számlán is nyoma van... így is volt kb. -1000,- Ft körül, amit végül nekem is levontak a végén a számla összegéből. "Sok kicsi sokra megy" - szól a mondás! ![]()