Válasz: Társalgás
Jó utat nektek Lia!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Jó utat nektek Lia!

Szép jó reggelt,szombat van kedvenc napom!
Sok mindent kell ma elvégeznem,nem is tudom ,hogy oldom meg,de muszáj lesz.Rosszkor jött,hogy pont délben kell menni Bittával,de ha egyszer kell ,akkor kell...most már majd lefotózom megint,rengeteget változott,főleg a bundája...csodás pettyes lett,a lábai pedig csíkosak,hosszú,kecses cica,nem olyan zömök mint Poci....olyan gyöngytyúk mintázatú a bundája,itt csodáltuk az este!
Gyorsan készitem is a krémet a tortákba,még szeretném megtölteni is,mielőtt elmegyek,hogy mire hazaérek megkössön rajta és tudjam bevonni.A csirkeszárnyakat is bepácolom,mire jövök akkor teszem sütőbe,na megszervezem én valahogy és jó lesz!
De most mindenek előtt..KÁÁÁÁVÉÉÉÉ!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép szombatot kívánok én is! 
Ancsa!
Korán jöttél mai is, mint általában a hétvégén! Köszi a kávét, én sem hagynám ki reggel... ![]()
Drukkolok, hogy Bittával minden rendben legyen! ![]()
Itt most -3 fok van, és szélcsend, esni sem esik semmi... Ma lesz vásár nálunk, remélem, hogy tudok venni pár dolgot, én mézet szeretnék megint, és a férjem pedig finom kolbászt szeretne....
Na még benézek a levelezésimbe... aztán telefonálok anyukámnak... Itt is kész a kávénk, akkor én is megiszom még,
... aztán lehet majd reggelizni is lassan....
Neked is jó szorgoskodást! ... 
Na ,leülök cseppet.a szárnyacskák már rég a pácban csücsülnek,a torta be van töltve és be is van húzva vajkrémmel,közben úgy jártam,hogy túl alacsonynak találtam a tortát igy a kettőből raktam össze,magasabbra,viszont sok lemon curdos,mascarponés krémem maradt,mit is csináljak vele?Leraktam babapiskótával,mint a tiramisut,még vertem hozzá lazitónak egy kis tejszinhabot..egy sütinek ez is jó lesz,de lehet hogy még fánkot is sütök ha hazajövünk,valamit még mindenképpen...de lehet hogy valami csokikrémes fánk lesz belőle,mert most csokira vagyok éhes...Csak lennénk már túl az oltáson,annyira izgulok,mintha én kapnám,szegény kicsikém meg nem is sejt semmit,nyugodtan alszik kinyúlva...
Ancsa!
Akkor így biztos szép magas lett a torta! ... már csak a díszítése maradt hátra?... Hány tojással sütötted összesen a piskótákat? 
A babapiskóta bizony jó találmány, nekem is mindig van itthon... ha maradt bőven krémed, lett egy másik finomság is...
Lassan túl is lesztek Bittával ezen az oltáson, és megnyugodhattok...
Aztán délután folytathatod a sütizést! ![]()
Nekem van mára ebéd tegnapól bőven... Megjártuk a vásárt is, megint vettem egy üveg mézharmat mézet, és finom kolbászt is kaptunk...
... Aztán én is nekiálltam sütni, mégpedig most sül egy kis mákos-diós piskóta tésztája. Majd ha kisül, kihűtöm, és a tetejére krémes krémet akarok kenni, és megszórom csoki darával... Tejszínhabba finom süti lesz majd holnapra.
Megjöttünk.
Megkezelték a füleit,mert élősködők vannak benne,majd nekem kell folytatnom hét napig és igy nem kapott oltást sem!Pocit is megkezeltem ahogy hazaértem,nehogy elkapja ő is!Nem tudták beoltani,mert igy nincs hatása a másik szertől,kapott féreghajtót megint,és kitisztitották a füleit.
Na,akkor megyek vissza a konyhába,most következik a fondanttal beburkolás,ettől szoktam félni.Hat tojásból sütöttem a piskótát,de két kis formában és a három tojásból nem lett szép magas ,csak egyik...Össze kellett kombinálni!
Halihó mindenkinek!
Lányok! Liáék szerencsésen megérkeztek! Minden rendben van velük, és üdvözöl mindenkit!
Ancsa!
Jaj szegény cicus. Biztos nagyon viszketett a füle. Szép lett a tortád, megnéztem.
Mindjárt kezdődik a gasztro angyal. Ha csak nincs valami halaszthatatlan, azt mindig megnézem.
Úúúú,nagyon rossz lehetett neki,az éjjel is sokat rázta a fejét,meg vakarta,rögtön gondoltam,hogy valami ilyesmi lehet,Pocinak is volt mikor hazahoztam és Ufi is elkapta,akkor is kezeltem őket,és szépen kitisztultak,Pocinak most is tiszta,de azért neki is tettem cseppet,biztos,ami biztos!Lehet ezért is nem birt nyugton maradni és aludni,szegény,mikor beledugta a kamerát a fülébe,olyan mint egy lázmérő,rögtön látszott a monitoron,volt egyikben kettő,másikban egy mászkáló valami...képzeld hogy bánthatta az belülről a fülét,és nem éri el...Na de majd most szépen helyrehozom én!
köszi,meg vagyok elégedve én is most a tortával,alig várom hogy odaadjam!
Na bekukkantok egy kicsit... 
Ancsa!
Nagyon remélem, hogy hamar rendbe jön a füle a kis Bittának, és majd megkaphatja a neki járó szurit, mert az biztos fontos... Jó, hogy Picit is lekezeled mellette! 
A konyhádba már benéztem, szuper ügyes voltál ma! ![]()
Klári!
Köszi az infót Liáról! Örülök, hogy szépen odaértek Londonba! Mi is pusziljuk! 
Ma nálunk is együtt a család. Ebéd után elkészültem a mákos-diós krémessel, amit tejszínhabbal már meg is kóstoltunk uzsonna után... Persze holnapra is maradt rendesen, mert 2 tálcával készítettem.
Hoztam kóstolót:

További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Szép jó reggelt!
Sikerült kicsit tovább aludni,Bitta is nyugodtan aludt,valószinű a füle miatt volt nyugtalan éjszaka,biztosan csipték belül a kis vackok.Ma is kimosom a füleit,szerintem hamar rendbejön és ha majd ivartalanitva is lesz,nyugodt,csendes cica lesz,nem lesz vele semmi baj!
Hű Margitka!
Ilyen habos-babos sütit szabad Neked enni?
Ez várt reggel,ahogy beléptem,köszi!
Tegnap kikavartam egy nagy adag csokikrémet,egy új módszerrel,megolvasztottam gőz fölött a csokit,majd egy egész Rámát daraboltam bele,melegen és addig kavartam mig elolvadt.Hagytam kihűlni teljesen,majd mixerrel felhabositottam,olyan csúcs szuper krémem lett belőle,hogy ma muszáj valamit sütnöm,amibe beletöltsem!Két összetevőből,nagyszerű állagú krém lett,máskor is igy fogom csinálni!
Kell még valami,mert a citromos süti rohamosan fogy.. ![]()
Majd hozok képeket Icától a szülinapról!Alig várom ,hogy lássam mit szól a tortához? ![]()
Liának jó szórakozást és kikapcsolódást,jó hogy minden rendben,mindenkinek szép vasárnapot kivánok!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép vasárnapot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét, mindjárt én is iszok... 
Ha rendbe jön Bitta füle, biztos nyugodtabb lesz szerintem is, képzelheted mennyire zavarta eddig...
Mi is elaludtunk rendesen. Hideg a reggelünk, most -3 fok körül van. De látom, hogy már erőlködik a nap is...
Kicsit körülnézek a levelezésemben, és a hírekben... Aztán készítek valami reggelit...
Hihi, ezt a sütit a fiam ette meg, én azért nem mernék ekkora szeletet enni, bár nagyon ízlett! ![]()
Csokikrémet én is készítettem már úgy felolvasztva, régen margarinnal, majd újabban vajjal habosítottam, nekünk is ízlett nagyon! Különösen a férjem dicsérte mindig. Nekem mára maradt bőven süti, hiszen dupla adag lett, 2 tálcán, és mindenki csak 1-1 szeletet evett.... ki nagyobbat, én csak kicsit....
Este már a gyümölcsöt kívántuk inkább...
A mosógépemet is beindítottam már, mert alaposan összejött a mosni való... 
Na megiszom a kávémat én is.... 
Majd délután jövök fotókat nézni!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás