Válasz: Társalgás
Kukucs... 
A délutáni pihenőt követően erőt vettem magamon, és sütöttem kókuszost. Most lettem kész a mártogatással és a kókuszreszelékbe forgatással.
Már beraktam a spejzba, ott még szépen száradhat:
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Lapok Previous 1 … 1,913 1,914 1,915 1,916 1,917 … 2,469 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Kukucs... 
A délutáni pihenőt követően erőt vettem magamon, és sütöttem kókuszost. Most lettem kész a mártogatással és a kókuszreszelékbe forgatással.
Már beraktam a spejzba, ott még szépen száradhat:
Sziasztok!
Annyira gyönyörű, megint ezt hoztam!

Margitka!
Tudtam, hogy mikor kell benézni! Nagyon guszta, ennek örülni fognak a fiúk biztosan! Ügyes voltál, hogy még ezt is megcsináltad!
Mi is mist hagytuk abba a munkát. A férjem megint füvet nyírt,én a konyhát tettem rendbe, de csak félig. Majd holnap folytatom.
Az idő csak délutánra alakult ki, addig csak a felhők voltak. Átültettem a mikulás virágomat, eddig még egyik sem maradt meg. Piros a levele, majd időzítem, hogy Télapóra is hozza a virágokat!
Mi is néztük ezt a filmet, teljesen végig. Ment a tv-ben ott néztük meg.
Lia!
Nektek jó pihenést kívánok! Érezzétek nagyon jól Magatokat! Szép helyen vagytok és még az idő is kialakult.
Szép estét mindenkinek,szervusztok!
Ó Lia! De szép helyen vagytok,érezzétek nagyon jól Magatokat,pihenjetek,töltődjetek!
Margitka!
Most irigylem a finom kókuszost,nekem még pár kocka pitém van,holnap tervezek valamit sütni!
Ilona!
Azt hallottam,hogy télen be kell takarni teljesen pár hétre,a mikulásvirágot,hogy sötétben legyen és akkor szépen bepirosodik a levele.Nem tudom így van e tényleg.
Na mi meg ma sikerült eljussunk végre a Lidlbe vásárolni,vittük a húzóst is persze,út közben egy parkon kell átmenjünk ,ahol van felállítva egy könyv fa,vittünk itthonról egy csomó kiselejtezett könyvet,amit oda beraktunk.Jól bevásároltunk,jobban a kelleténél,mivel volt olyan napvitorla,amit már rég óta szerettünk volna,és most vettünk,ha nem esik az eső holnap fel is szereljük,de nagyon gyűltek a felhők most estére és mondja is az esőt...mondjuk jó is lenne...
Végre ma volt a piacon gazánia, és sikerült vegyek 10 tövet,még fog kelleni nem lett tele minden láda,de még igen drágáltam,várok,hátha lesz olcsóbb is pár nap múlva,meg még annyira a színe sem látszik ,mind csak bimbós volt.
Nem is ültettem el még őket,előbb elszaladtunk vásárolni.Már hazafele telefonált,Anyunak unokatestvére,aki segített nekem mikor Apu meghalt,hogy erre járnak bejöhetnek e?Nagyon örültem neki,rég láttam és ő az egyetlen még életben maradt rokonom,alig volt annyi időm,hogy elültessem a gazániákat már meg is érkeztek,kinn ültünk le,de aztán ,hogy jöttek a felhők,siettek haza,hogy el ne ázzanak.Kicsit azért tudtunk beszélgetni!
Most meg már lehűlt megint eléggé ,hogy az időközben felgyűlt papirhulladékot,dobozokat,tojástartót,ilyesmit el tudjunk égetni a kályhában,pár kis hulladékot dobott rá Laci,ez most jó is, mert hajat is kell mossak,mindjárt megyek is zuhanyozni.
Aztán holnap szabad vagyok,és szombaton megyek megint.
Szép estét mindenkinek!
Sziasztok újra!
Ilona!
Gyönyörű orgonákkal jöttél ismét! Imádom az illatát!
Én is holnap akartam csak sütni, de estére már itt lesz Gábor is, mert a munka után indul haza. Gondoltam, hogy legyen már addigra is készen valami finomság.
Kíváncsi leszek, hogy sikerül vigyáznod a mikulás virágra?
Ancsa!
De hangulatos gyertyafényes képpel jöttél estére!
Na és Te mit készülsz sütni? Tudod már?
Milyen érdekes ez a könyvfa... oda lehet rakni, és elvenni is könyvet?
Itt eddig nem volt eső, de én sem bánnám, ha éjjel esne, a kertnek nagyon kellene már... A záporvirág szépen mutat majd a kertben. ![]()
Jó lehetett találkozni anyukád unokatestvérével, még ha csak rövid időre is.
Akkor jó hajmosást, és kellemes további estét! 
A nagy fiam már fürdik, holnap megy Pestre dolgozni. Most már én is elköszönök. További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
Margitka!
Igen az egy olyan kiszárat és kivágott fa,aminek a törzsét meghagyták és ablakok vannak vágva bele,oda bele lehet tenni a megunt könyveket vagy elvenni,ha találsz olyat ,ami tetszik.
Újabb baklavát akartam sütni,mert ez elfogyott pikk-pakk,de nem kaptam azt a fajta réteslapot amit szoktam bvenni,másikat meg nem kísérletezek,úgyhogy holnap végül valami mást kell süssek,majd éjjel megálmodom!
Jó éjt!
Sziasztok! Itt a péntek! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Ancsa!
Nagyon ötletes ez a kiszáradt fa törzsének a kihasználása, tetszik nekem is! ...
Megálmodtad, hogy végül mit fogsz ma sütni?
Este azért most is fáradt lettem 8 órára... Mentünk is fel a fürdőszobába fürödni. ... Majd az éjszaka folyamán volt pár ébredés, de visszaaludtam, és ez a lényeg.
Most 11 fok van, a szél nem fúj most, délutánra 22 fok lehet a hőmérséklet ismét... eső nem várható.
Ma kell főzni levest, vöröslencse főzelék maradt. Talán köményes rántott leves lesz tojással, én azt nagyon szeretem... A főzelék mellé pedig virslit főzünk.
A kávénkat megittuk már a férjemmel együtt.
Természetesen hozom most is későbbre, mint mindig:
Jó reggelt,szép napot mindenkinek!
Végre kikászálódom az ágyból.jól ellustálkodtam,megkávéztam ágyban.
Azt kigondoltam,hgy borjúból főzök levest,de a sütit nem álmodtam meg,majd improvizálok!
Itt nem lett eső az estii beborulásból,úgyhogy ma locsolnom kell,mert mára is száraz ,napos időt mondanak,22 fokot.
Kifutok piacra is lehet ,kell egy kis zöldhagyma,meg már tele van eperrel,ennék azt is.
De mindenek előtt föl kéne kelni...
Szia Ancsa!
Ó de szép az orgona a kávéval együtt! ![]()
Én ma már reggel 8 órakor kiteregettem a kimosott ruhákat az udvarra.
Aztán gyorsan megreggeliztünk, és átmentünk Érdre a Pennybe egy nagyobb bevásárlásra... Hazafelé krumplit is vettünk egy zöldségesnél, és vajas tésztát pedig a helyi Tescóban...
Ma csak egy kis rántott levest főzök, virslit is vettünk frisset, nem akartam a fagyóból elővenni, azt majd délre megfőzöm...
Talán már Te is hazaértél a piacról... Jó főzést és sütögetést! 
Hahó!
Benézek!
Voltam piacon,hoztam zöldeket,hagymát,retket ,paradicsomot,sós túrót,karalábékat.
A leves végül gulyás lett,újabb focacciát sütöttem mellé,nem sütöttem édességet,tegnap vettünk fagyikat,majd azt eszünk,meg van gyümölcs.
Laci a házon dolgozik,én meg teszek-veszek,hol kinn,hol benn...
A fotó nálunk készült a Kőrös parton,egyyik sétányon állították ki a kutyasétáltató párt,moha ruhában.
Megyek ki ismét ,szép,napos idő van,imádok kinn lenni.
Szia Ancsa!
Köszi az újabb fotót! Nagyon tetszik ez a kutyasétáltató pár! ... Micsoda ötlet a moha ruha!
Finom ebédet készítettél! Nekünk is van fagyi itthon, lehet majd válogatni. Meg alma és banán is... ![]()
Itt is csodaszép az idő még most is!
Én az ebéd előtt berakodtam még egy adag mosni való ruhát a mosógépbe, és azt is kiteregettem. Most kint van a 2 adag ruha, szépen megszáradtak már. De hagytam kint, hogy had szellőzzenek jól ki a ruhák... lassan ,már azért behozom mindent, mert megszáradtak...
Ebéd után volt egy kis pihenő, mint minden nap... Aztán összegyúrtam egy adag sajtos tallérnak való tésztát... én a gombócokat megcsináltam... most sütögeti a férjem, lassan el is készül minddel...
Hali!
Szép estét!
Jaj de szép idő volt ma!Főztem finom gulyást,Laci pedig elkezdte a házon a kisebb,nagyobb javításokat,ma pl.a fürdőszoba ablakot keretezte körbe,le is glettelte,majd az fehérre lesz festve és a szürke házfalon jól fog mutatni.Én összetakarítottam utána a port,Vettem volt tegnap viaszos vásznat és azt szabogattam fel,az udvaron, amire tenni akartam.Így most minden teteje egyforma,és védve van az esőtől is.Tavaly vettem a Trokában egy jópofa panda macit,azt én elképzeltem,hogy az ajtó előtti oszlopra fogom felrakni,csak előbb le kellett festeni.Laci mahagónira festette,olyan,mintha fából lenne és ma felragasztottam rá a macit is!
Lassan alakul az udvar,mesebeli fillingje van,teljesen olyan,mint Alice csodaországban egy díszlete..
Ma kinn reggeliztünk ,madárdallal és napsütéssel körítve,a nagy napernyőnk alatt...Olyan nyugalomban,hogy szinte minden elfogyott amit kivittem,pedig azt hittem ezt nem bírjuk megenni!
Olyan jó volt,hogy utána üldögélhettünk még,nem kell rohanni,nem kell stresszelni,el sem mondhatom mennyire hiányzott már ez a nyugalom nekem...
Most már lefekvéshez készülődünk,reggel munka van,hazafele benézek kedvenc boltomba,meg a parkolóban jó nagy virágstand van,ott is körülnézek kicsit...
Kellemes szép estét,jó pihenést mindenkinek.
Lapok Previous 1 … 1,913 1,914 1,915 1,916 1,917 … 2,469 Next
Válasz írásához belépek vagy regisztrálok
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás