2,269

Válasz: Társalgás

Szia Lia!

Tényleg, ma nem kell menned a dolgozóba! smile ... Akkor jó hideg van ott is!
... Itt sem egyforma a hőmérő mérésének az eredménye... a múltkor említettem a szomszédoknak, hogy mennyire hideg van, akkor -9 fokot láttam a miénken... Ők meg azt mondták, hogy náluk -11 fokot mutat a hőmérőjük.. a férjem mondta, hogy biztos huzatosabb helyen lehet? ... Mindenesetre már párszor egyeztettünk, és a szembe szomszédoknál 2-3 fokkal mindig hidegebb van... a hőmérőjük legalábbis ezt mutatja...
Na a lényeg, hogy jól öltözzél fel, ha elmész az órával, mert tényleg nagy a hideg... De szerencsére a szél nem mozog, legalábbis erre... mert ugye attól még hidegebbet érezhetnénk... http://margit2.hu/ujforumba/circling.gif

Még csak most fogunk reggelizni, már megtálaltam,  de eddig elbeszélgettünk telefonon anyukámmal... Mondta is, hogy most megy ki gyorsan vizet adni a kutyájának, mert be van fagyva az itatótáljában a víz...

A hétvégére még én sem tudom, hogy mit is főzzek?... ezen még ráérek gondolkodni... Talán lesz valami ötlete itthon is valakinek...

Tegnap is nagyon nagyon későig kellett dolgoznod, most akkor jól jön ez a szabadnap is a hétvége előtt, igaz!  http://margit2.hu/ujforumba/law.gif ... Messzire kell vinni az órát javíttatni?

2,270

Sziasztok kedveseim!

Egy pillanatra bekukk..., aztán szaladás:)

Margitkám, örülök, hogy ennyire megkedveltétek ti is a kölest, nálam is gyakran szerepel az étlapon. Pl. ma is.
Mustáros-joghurtos-tejfölös-petrezselymes csirkecombfiléhez pirított köles a köret, finom és ch-szegény ebéd.
Nálam is mosott már mariskám, ki is teregettem, de bizony a teraszra. Most is mosolygok, tudom erről már volt szó régebben - nem törnek el a megfagyott ruhák, s a száraz hidegben a fagy kiszívja belőlük a nedvességet.
Ahol nagy a ház, s van rá megfelelő helyiség szárítani, ott lehet, hogy nem szükséges kivinni télen, de kisebb lakások bizony bepenészednek, ha bent szárítják egész télen a mosott ruhákat.
De a világért nem akarlak rábeszélni:))
További szép napot, és jó étvágyat az ebédhez!

Lia, Ancsa, Icus, Klári, mindenkinek puszim és ölelésem!

2,271

Szia Kati!

Azért óvatosan azzal a szaladással ám!  Remélem, hogy nem estél el útközben! http://margit2.hu/ujforumba/law.gif ... legalábbis itt eléggé sok helyen csúszós még a járda és az úttest is... Bár mostanra megint 0 fok körüli a hőmérséklet, de délutántól újra jöhet  a lehűlés... Most már túl vagyunk az ebéden, elmosogattam, és kimentünk a kertbe, lementünk a patakhoz...  ami vastagon jegyes ugyan, de utat talál valahol 2 oldalt a víz, és most felül elborítja... de gondolom, hogy reggelre ismét jó lesz korizni. smile

Nagyon finom ebédet kreáltál Te is a kölessel és  a csirkehússal.  Jó ötlet!http://margit2.hu/ujforumba/finom.gif

Ha csak pár fok a mínusz, akkor én is a teraszra teregetek, mert szeretem a friss ruhák illatát... de ha hidegebb van, akkor a fürdőszobában a teregetőre rakom a kimosott ruhákat. Na és ott tudok egy kis kereszthuzatot is csinálni, mert az ajtóval szemben van 2 kinyitható kis ablak, és mindjárt ha belépünk a fürdőbe ott is van jobbra 1 kis ablak, amin szúnyogháló van, és nagyon sokszor nyitva is tartom... Tehát ott szuper friss levegő érhető el... Persze túl sokáig nem hagyom nyitva ott az ablakot, mert ugye ne az udvart fűtsük... http://margit2.hu/ujforumba/circling.gif
Már volt rá példa, amikor nekem kettétörött a törülközőm... igaz, hogy akkor kb. -8 fok körül lehetett,  és csak 2 darabban tudtam levenni a kötélről... De szerencsére nekünk nincs gond a téli teregetéssel kapcsolatban, mert  a fürdőszoba 2,5 méter széles, és 5 méter hosszú...   Ja és még plusz ott van a Gábor fiam volt szobája, ott is tudok szárítani ruhákat... Ő már csak ritkán jön haza Pestről...

Na most pedig egy kis csendes pihenő következik, aztán még porszívózni is akarok... wink

2,272

Halihó mindenkinek!

Itt vagyok már én is, tegnap el voltam havazva. Ildinek bedöglött a kocsi ajtója teljesen, így én viszem , hozom a kislányt a bölcsibe, és este is menni kell . Ma már elvittük a szerelőhöz vasárnap helyett, mert nem lehet használni úgy sem. Volt egy dió torta rendelésem is. Így be voltam fogva rendesen.Tegnap tarhonyás hús , ma meg lebbencs leves lett az ebéd. Apa ma be van zsongva, darálós kekszet akar sütni. Mindjárt keveri, csak egy kicsit meg kell melegíteni a margarint, mert nem bírja a gép keverni.

Lia! Látom ma pihenhetsz kicsit. Remélem sikerül az óra javítása.  Nagyon reménykedem , hogy nekünk nem kell orvoshoz menni, egyenlőre senki nem szedte össze az influenzát. 

Margitka!
Itt is fagy van egész nap, nem enged semmit, sőt még köd is lett. Így esély sincs egy kis enyhülésre, a ruhák itt is bent vannak.

Katikám!
Tudom, hogy beszélgettük már a kinti téli teregetést, de én látod lusta vagyok, elég egyszer kiteregetni, nem akarom kétszer. Az a csirke csuda finom lehetett. Én nagyon szeretem a mustáros szaftos husikat, úgy csirkéből , mint disznó húsból.

Ancsa! Jól tette Atti, hogy beállt a nő autója mögé. Megérdemelte azt a kis mérget, így legalább legközelebb jobban meggondolja hova áll. Én karácsonykor akadtam ki, miután a postára szerettem volna beállni, és 4 autó állt úgy hogy a vonalra álltak ráá. Nem egymás miatt, hanem teljesen függetlenül egymástól. Két embert le is toltam , hogy vajon hány libáért vette a jogosítványát. Az egyik elnézést kért, a másik meg fel volt háborodva, hogy mit okoskodok. Aztán egy másik úr közölte vele, ha a rendőr járt volna erre, egy ötezres karácsonyi csomagocskát kapott volna, nem egy szerinte okoskodó nőtől némi letolást.

2,273 Utoljára Lia szerkesztette (2017-01-20 16:18:08)

Sziasztok újra.

Az óra leadva,majd hívnak ha kész,mondtam hogy ráér.Még el is hozza majd,mert kiderült többször jár felénk.

Margitka!
A belvárosba kellett vinni az órát,bkv-val mentem,autóval nem megyek a városba mert tiszta káosz,mire parkolót találok,meg még fizethetek is érte.Utána elmentem egy kicsit körülnéztem,jó volt egy kicsit kimozdulni.Közben kitaláltam és vettem húst a hétvégére.Pulykanyak és szárnyból levesz húsleves,rántok ki húst és birsalma kompót lesz mellé.

Klári!
Ügyes a férjed hogy még segít is a süti készítésében.Látom jól be vagy most fogva nem unatkozol.

Kati!
Én is kintre teregetek,még csodálkoztam is a napokban,fagyos volt a levegő,de szinte beszáradtak a ruhák.

2,274

Szia Klári!

Örülök, hogy nem betegség miatt voltál távol! smile  ... A kocsi ajtó miatt elhiszem, hogy mérgelődik Ildi, a szerelő nem tudom, hogy a múltkor hogyan bűvölte meg, hogy simán kinyitotta... De mindenképpen jobb lenne, ha a szervizben már rendesen megjavítanák... Neked is van elég lekötöttséged...
Na és kinek kellett  tortát sütni?.... Rokonnak, vagy idegennek?  http://margit2.hu/ujforumba/nemtudom.gif
Na a lebbencsleves is nagyon kelendő nálunk, tarhonyás hús meg szinte hetente, vagy kéthetente van itt is általában, már tervezem újra...  tongue
A darálós kekszre jól lehet inni... Apa talán szomjas?
Ma én is kiteregethettem volna, de már tegnap mostam... Itt most is 0 fok körül van árnyékban, és süt a nap... szerencsére köd nem volt nálunk...
Te aztán jól megmorogtad a szabálytalanul parkolókat, meg is érdemelték, és szemtelenek voltak.. még jó, hogy volt aki melléd állt! http://margit2.hu/ujforumba/papakacsint.gif

2,275

Lia!

Akkor volt egy kis laza délelőttöd, pedig azt írtad, hogy nem kívánkozol menni a városba... Szerencse, hogy hazaviszik majd házhoz a megjavított órát... de ha úgyis megy felétek, akkor meg is teheti...
Na mégis jó volt egy kicsit nézelődni!  smile ... aztán még vásárolni is tudtál!

2,276

Sziasztok kedveseim!

Ezen a télen ma fázott először az ujjam a kesztyűben!

Margitkám,
épp ma írta az újság, hogy ne reménykedjünk a kártevők gyérülésében, mert nagyon el tudnak bújni télre, s ha kienged a fagy újul erővel jelentkeznek sajnos:((

Lia,
fali órát kellett cipelned a buszon? Jól jársz, ha javítás után hazaszállítja a mester!

Klárikám,
juj, de megkívántam a diós tortát! Mi már nem fogyasztunk ilyesmit, de kívánni azért szabad:)))
Téged aztán nem kell félteni, ha valaki keresztezi a utad, megmondod neki a magadét - nagyon helyesen!

Ancsa,
remélhetőleg aki benneteket akadályozott, ezután meggondolja magát, hogy hova álljon be!

Icus,
ugye javul már a kisunokád, vagy lázas még? Javulást kívánok neki!

Lobog a tűz a kályhámba itt a hátam mögött, talán meg is fagynék, ha nem lenne ez a fűtési lehetőségem! Nagyon-nagyon fagyos vagyok, nem bírom a hideget - ennél jobban már csak a kánikulával van bajom:))))

Puszi mindenkinek!

2,277

http://www.m-aurelius.hu/m-aurelius.hu.16feb.jpg

Szervusztok!
Szép estét!Későn értem haza,voltam a szüleimnél is,és ma hajnali 4 előtt ébresztettek a macskák,4 ,20-kor kénytelen voltam felkelni,mert nem nyugodtak le...Jó fáradt vagyok.
Megyek is lefeküdni ,csak beintegetek.
Reggel jövük a kávéval,ma nem volt elfoglalva a parkolónk! big_smile

2,278

Kati.
Nem volt nehéz a szatyorba belefért.

Ancsa.
Pihend ki magad.

2,279

Bekukk, lássam ki van itt.

Lia!
Finom ebédet tervezel hétvégére.Néha jó szétnézni a városban, sokszor talál az ember jó akciót, ha nyitott szemmel jár.Velem az a baj, hogy már nézelődni se szeretek.,

Margitka!
Nem tudom , szomjas -e Sándor de ha igen akkor is csak vizet vagy üdítőt iszik. De ha megeszi ezt a sütit, valóban szomjas lesz.Jó ízű, de ez nem az a darálós keksz recept, ami olyan jó tömör. Ez olyan könnyű mint a lepke, omlós nagyon. Nem tudom az -e az oka, hogy nem volt itthon sütőporom, és tettem bele szalakálit, vagy egyébként is ilyen lett  volna.Jobb szerettem volna az eredetit. Keresgélek még ilyen receptet.

Ancsa!
Csak hasznos volt az a tegnapi megoldás. Jó pihenést neked.

Katikám!
Ez a mindent a szemnek és semmit a szájnak elv? Kell keresni egy alternatív dió tortát, amit nyugodtan fogyaszthattok ti is. Mert gondolom nem a dióval van a probléma, hisz az nagyon egészséges.Most már valóban hamarabb oda szólok valakinek, ha úgy gondolom, hogy már pofátlanság amit csinál.  De karácsonykor is csak azért borult ki a bili, mert bolondok háza volt a parkolókkal, és tényleg 4 autó, 8 helyét foglalta el.  Sose fotóztam a bunkó parkoló blogra, de itt aztán lehetett volna. Bár az elsőt akit össze szidtam , még majdnem meg is sajnáltam , egy idős úr volt, és ő elnézést kért, mert úgy sikerült befordulnia kis ívbe. Kérdeztem miért nem korrigált, hisz azt lehet. Két perc, és már jól is áll. De ahogy kihúzott a bácsi a parkolóból, egy másik hapsi ugyan úgy be is állt. Na az többet kapott. Mert ő még fel is háborodott, hogy mertem szólni.Aztán mikor más is mondta neki a büntetést, beült a kocsijába inkább és elment. Hát ilyen embereknek nem is kell félni oda szólni.

2,280

Sziasztok! http://margit2.hu/ujforumba/wave.gif

Már túl vagyunk a vacsorán, egy kicsit elbeszélgettünk, rendet tettem... Most már ma maximum egy almát eszek még esetleg...

Kati!
Nekem még nem fázott a kezem kesztyűben, igaz, hogy túl sokáig nem is voltam kint, ha nagyon hideg van...
Én is tartottam attól, hogy nem pusztulnak el a kártevők, de azért jó reménykedni... wink
Nyáron ha túl meleg van, akkor megyünk lezuhanyozni, ha éppen itthon vagyunk, és olyankor mindig azt mondom, hogy télen jobb, mert jól felöltözünk... Na ilyenkor meg azt mondjuk, hogy jobb a meleg, mert az elől bele lehet menni a vízbe, ha nincs rá lehetőség, akkor meg a hűvös szoba is megfelel...

Ancsa!
Hogy ma is micsoda bor kínálattal jöttél! Na majd holnap ebéd után választok belőle... smile
Ha ilyen fáradt vagy, akkor pihenjél csak le minél előbb, aludj nagyon jól éjszaka!   http://margit2.hu/ujforumba/puszi.gif

Lia!
Azért jó volt ma, hogy nem kellett bemenni a dolgozóba, igaz! Gondolom, hogy a jövőhét majd újra egész lesz, ugye! De a hétvégén ne is gondolj rá! http://margit2.hu/ujforumba/law.gif

Klári!
Én csak vizet ittam vacsi után is... De az a süti tényleg olyan, hogy kívánja is az ember rá a folyadékot! Talán akkor is, ha lazább, olyan omlós, ahogy írod.... Jó ötlet lehet  a szalalkálé is...  http://margit2.hu/ujforumba/pias.gif
A dió valóban egészséges, de az epe nem nagyon szereti, már én is sokkal kevesebbet merek csak enni...