Válasz: Vendégségben Ilonánál
Ezt a sós sütit nagyon szeretjük,. Margitka ezt kérdezted melyik recept alapján sütöm. Újévkor is ezt sütöm, a malackák is ebből a tésztából készülnek.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Ezt a sós sütit nagyon szeretjük,. Margitka ezt kérdezted melyik recept alapján sütöm. Újévkor is ezt sütöm, a malackák is ebből a tésztából készülnek.
A torta csokis- vajkrémes-tejszínes.
Csokis tejszínes-vajkrémes torta
Hozzávalók: 1 x 5 tojásos kerek fehér piskóta, 1 x 5 tojásos kerek csokis piskóta
Krém: 6 dl tej, 2 csomag csokipuding, 20 dkg csokicsepp, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaó, 45 dkg ráma, 10 dkg porcukor.
A tejet, pudingot, cukrot kakaót és a csokicseppet sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett ha kihűlt, akkor beletesszük a porcukorral kikevert rámát. Ezzel a krémmel három helyen megtöltjük a piskótát.
Tejszínes-vajkrém: 25 dkg natúr vajkrém, 15 dkg porcukor, 2.5 dl Hulala habtejszín. A natúr vajkrémet kikeverjük a porcukorral. A Hulalát kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kikevert vajkrémbe. Ételfestékkel színezzük, majd kívülről behúzzuk a tortát és díszítjük.
Így nézett ki belülről, telefon volt kéznél azzal készült a kép.

Ilona!
Nagyon aranyos a kis Ibolya a néptánc ruhában! Tündéri, ahogy odaállt a fotózáshoz! 
Igazán helyesek vagytok együtt, Te is nagyon csini vagy!
Gyönyörű virágokat kaptál, a sütik és a torta pedig nagyon finomak lehetnek, ezt látjuk rajtuk! ![]()
Megkerestem az oldaladon a malackákat... Tehát akkor ez alapján sütötted a sajtos rudakat, ugye:
Szalalkálés sajtos pogácsa
Ilona.
Most néztem végig a képeket,csodás napotok volt együtt.Nagy fiú lett már Levente is,Ibolya is tündéri kislány,csinos a ruhában.
A torta csodás,látszik hogy finom is volt.
Szia Margitka! Lia!
Nagyon szép napokon vagyunk túl, hogy itthon voltak a gyerekek. Az unokák aranyosak, Ibolya is nő a fiúk mellett.
Nagyon fáradt voltam, látni is rajtam, hiszen a kutya miatt csak két napja tudunk aludni. A férjem beszélt a szomszédok szüleivel, hogy ez már valóban nem mehet így tovább, a saját házunkban nem tudjuk kipihenni magunkat. Így két napja altatót ad nekik. Vasárnap este is elkezdte és reggel 6-ig egyfolytában csaholt. Azt mondta este 8 óra után háromszor jött a házhoz meghallgatni a kutyát, ők sem aludnak ahol laknak mert ott is a szomszédba ugat a kutya. Nem tudom miért kell megvárni hogy az ember szóljon!
Egyik este már a férjem felkapaszkodott a melléképület tetejére és lámpával megnéztük, hogy mit ugat. Azt gondoltuk, hogy lehet hogy valaki elbujt. Hát a nagy semmit, nézte a falat és ugatott!
Margitka!
Igen a malackák is ebből a tésztából készültek újévkor! Mindenki nagyon szereti ezt a sósat.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál