Téma: Vendégségben Ilonánál
Ismerjétek meg a családomat, virágaimat, receptjeimet!
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Ismerjétek meg a családomat, virágaimat, receptjeimet!
Sziasztok!
Margitka! Köszi a fiadnak hogy talált megoldást számunkra! Tovább folytathatjuk ezt a jól kialakult közösséget, barátságot! Remélem szépen kialakul ez a fórum is és minél többen leszünk. Kívánom, hogy jól működjön, ehhez sok sikert kívánok!
Szia Ilona!
Szeretettel köszöntelek az új fórumunkon! Te is nézegessed, aztán, ha lesz kérdésed, csak tedd fel, ha tudunk segítünk! :-) ... Van egy jó erős hetünk, hogy megismerjük, megbarátkozzunk vele. Érezzed jól magadat itt is közöttünk!
Szia az új otthonodban Ilona!Jöttelek köszönteni!
Szia az új otthonodban Ilona!Jöttelek köszönteni! :D
Szia Ancsa!
Kedves vagy köszi, köszöntelek én is! Még meg kell szokni de szerintem majd belejövünk. Örülök, hogy van egy új lehetőségünk tovább folytatni.
Sziasztok!
Töltött káposztát főztem én is nekem 22 db töltelék lett. Főzés közben lefényképeztem.
Medencés szülinapi torta
2 x 6 tojásos piskóta és 2 x 4 tojásos piskóta
Csokikrém hozzávalói:
50 dkg ráma margarin, 9 dl tej, 3 csomag csokipuding, 8 evőkanál kristálycukor, 20 dkg 52 %-os étcsoki, 6 evőkanál holland kakaó, 25 dkg porcukor. 3 dl Hulala tejszín, marcipán
Víz a medencébe: 1 evőkanál étkezési zselatin és 3 evőkanál cukor, kicsi kék ételfesték
A tejből, pudingból kristálycukorból krémet főzünk. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, majd belecsurgatjuk a pudingból főzött krémbe és addig kavarjuk még ki nem hűl. Ezután beletesszük a rámát és a porcukrot és tovább keverjük a két krémet. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, kicsit vékonyan kívülről is behúzzuk.
A 2 x 6 tojásos piskóta tetejét marcipánnal húzzuk be, ennek az oldalát Hulala tejszínnel díszítjük ki, erre kerül a 2 x 4 tojásból készült medence, amit szintén marcipánnal vonunk be, kicsit kiszedjük a piskótát a tetejéről, amibe öntjük majd a vizet és ide tesszük a figurákat.
A medencés tortához készült piskóták 2 x 6 tojásból és 2 x 4 tojásból.
Már nagyon várta a tortát, igaz kicsit várni kellett rá, mert alig tudtuk meggyújtani a gyertyát!
A kis ünnepelt!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál