szervusztok!
Megjöttem!
Nem mertem biciklivel menni,erős a széllökés egész nap,hallom,hogy pl.osztrák ismerősömnél kijárási tilalmat rendeltek el a mai napra,senki ne hagyja el a házát a hatalmas tomboló szél miatt!Nálunk is sárga figyelmeztető jelzés van érvényben.
Reggel menet közben vettem kenyeret és üditőt a szüleimnek,majd odaérve apu épp kávét főzött,még támaszkodott az asztalnál,de már kevergette,majd elvettem tőle ki ne boritsa és kitöltöttem én.Megkávéztak,addig sütöttem pár halrudacskát apunak reggelire,mig evett,addig behordtam a fát mára nekik,aztán mentem piacra,vettem felvágottat,banánt,még egy üditőt mert anyunak is kellett...magamnak zsirnak valót olvasztani,visszaértem,akkor még az udvart kicsit összeszedtem és bezsákoltam a gallyakat leveleket,be a kukába,mert itt nem viszik el ha mellé tesszük.Aztán indultam haza,mert nekem is főzni kellett...azokat majd berakom a konyhámba amiket főztem.Még a macskákat is megetettem a szüleimnél,sajnos anyu,egyre rosszabb,pár rutin dolgot még csinál,de ma pl.a fagyóból kivett egy darab húst hogy főzni kell,kietette olvadni,mikor kérdeztük tőle egy kis idő múlva hogy mit vett ki már nem tudta,...szerintem vannak tiszta percei és akkor tenné a dolgát de utána elfelejti rögtön...nem tudom hogy kéne levágni a haját,mert engem nem enged hozzányúlni,igaz nem is igen értek hozzá,de már szinte a válláig ér és nagyon hullámos haja van,rendetlennek tűnik,sosem volt még ekkora a haja ,de a néni aki vágta neki,agyvérzést kapott...nincs a közelben senki,ő pedig fodrászhoz nem jön el.
Most már eléggé elfáradtam,bevégeztem a konyhai teendőket,a gépet is kéne inditani,majd megnézem hogy áll...Holnap a reggelt megint a szüleimnél kezdem...mondtam apunak ,nem is tudom mit csinálnánk ha ott dolgoznék még most is a volt cégemnél és csak 3 óra fele érnék hozzájuk...most hogy apu még nem tud vásárolni menni,nem birna cipekedni...anyut elküldte kenyérért,ő meg hazajött egy darab marhalábszárral levesnek,de kenyeret nem hozott...
Nagyon el vagyok keseredve a telefonom miatt,aput is idegesiti,sokszor félbe kell szakitsuk a beszélgetést és újra hivjam mert közben mintha elfújná a szél a hangot ,nem hallok csak foszlányokat...azt mondta vesz nekem egy újat...
Ilona!
Értem miről beszélsz,mióta ez a hatalmas szél fütyül és süvit a szomszéd kiskutyája is fél és egész éjjel ugat,de ők ott vannak vele a lakásban nem is értem ,hogy birják..az éjjel nem hallottam ugatni,aztán mondta Atti reggl hogy nem volt itthon az autójuk,lehet a hétvégén elmentek valahova,és ezért volt csend,mert olyankor viszik magukkal.
Margitka!
Csodás az a hortenzia,de nem fogod kiültetni szabad földbe?Akkor hatalmas bokorrá nőne!Nekünk volt hortenziánk a kertben a régi udvarunkban.
Lia!
Könnyű szolgálatot ,remélem kevesen vannak.