Ancsa!
Ezek a dolgok nekem is nagyon ismerősek... nekem is naponta 5-6 alkalommal kell enni, de mindig csak keveset. Én már hozzá is szoktam. 
Majd meglátod, ha ezeket az utasításokat betartod, javulni fog a helyzet!
Közben írtam még, de elfelejtettem rákattintani az "Elküld"-re, mert szólt a telefon.... utána meg hívott a férjem, mert elkezdtünk egy újabb adag almás kecsapot is főzni...
A torta elkészülése után elmentünk a temetőbe, mert apósomnak vittünk ki virágot, Neki ma lenne a születésnapja, ha még élne...
Most a mákos-diós tortát készítettem el. Ez az a saját recept, amiben egyben van a mák és a dió is. Ezt a saját találmányom, már írtam, hogy soha előtte sehol nem láttam így piskótát sütni. Már sokszor megsütöttem, mindig kapós! Na és a lényeg, hogy ilyen hőségben ez a legjobb, mert nem romlik meg gyorsan, mint a krémesebb, tejszínes sütik... 
Ja és a tortán tejcsokoládéból vannak a szívecskék.. Vagy a Penny-ben, vagy a Lidl-ben vettem...
Aztán még a boltba is be kellett ugorni pár apróságért. De aztán utána itthon a rakodás következett... Kiszedtem a száraz dunsztból a kecsapot, megdátumoztam, és raktam a helyére... utána következett paradicsomlé, amit másodszorra főztünk és a lecsó. Most már minden a helyén van. Persze örömömben mindent lefotóztam:

itt a kecsap!

ezek a lecsók!

ezek a 2. főzés paradicsomlék!

Na és tegnap a szél után összeszedtem a 2 fa alól az almát. Ugye, ha már leesett, sokáig nem áll el, meg egyik másik hibás is volt... De a kecsaphoz tökéletes! Ezért most ebéd után én össze is vágtam és a férjem pedig a paradicsomot szedte össze, és a fűszereket a kertben... Már lepasszírozta paradicsom passzírozón, most már a hozzáadott cukorral és a fűszerekkel fő, mindjárt merjük is a tiszta üvegekbe. Én kb. 4-5 literre saccolom majd a végeredményt...
Aztán utána már csak pihenés lesz ma! 
Holnap azért lazább nap lesz.... aztán szerdán lesz még mosás és rakodás.....