Torták

 

 

 

    I.Receptek 

      Receptek/2

 II. Tortasuli

 

 Almatorta másként

 Almás-diós máktorta liszt nélkül

 Citromos sajttorta

 Csokis-meggyes torta

 Diós-zabpelyhes almatorta

 Kakaókrémes torta

 Mandulás torta

 Mákos-diós torta

 Mini torta citromos krémmel

 Sütőtökös túrótorta

 Szezámmagos csokitorta

 Túrótorta vizes piskótával

 

 

 

 

 

Almatorta másként   

 

Hozzávalók:

 6 db nagyobb alma,

 20 dkg kristálycukor,

1 csomag vaníliás cukor,

 5 dl víz,

 12 dkg vaj,

 6 db tojás,

 1 citrom héja és leve,

 10 dkg darált dió,

 10 dkg darált mák,

 3 púpos evőkanál finomliszt,

 1 teáskanál sütőpor, és 1 mokkáskanál szódabikarbóna,

 

 A forma kikenéséhez kb. 2 dkg vaj.

 

Elkészítése:

Az almákat felszeletelve kb. 3 evőkanál cukorral az 5 dl vízben puhára főzzük. Majd 26 cm-es átmérőjű, alaposan kivajazott formába rakosgatjuk körbe.

 

Elkészítjük a masszát: a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot vajat, tojás sárgáját, jól kikeverjük robotgéppel, belerakjuk a többi hozzávalót, természetesen a tojás felvert habját utoljára óvatosan hozzákeverjük fakanállal.

Ezután ráöntjük a masszát az almára, és előmelegített sütőbe rakjuk.

200 fokon 50 percig sütjük légkeverésel .. közben tűpróba!. attól függően, mennyire leveses az alma a sütési idő nőhet...

Ha megsült, utána tálra borítjuk, hogy ki tudjon gőzölögni a nedvesség a tésztából.

Langyosan már szeletelhető is, tejszínbabbal  az igazi!

 

  

 

 

 

Almás-diós máktorta liszt nélkül  

 

Hozzávalók:

5 db tojás

12 dkg cukor

10 dkg darált mák

10 dkg darált dió

50 dkg alma héjával együtt nagy lyukon lereszelve

1 kávéskanál sütőpor

1 csipet só

 

1 marék vágott dió a tetejére

 

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a csipet sóval jó keményre felverjük, félretesszük. A tojás sárgáját a cukorral, a mákkal jól elkeverjük, majd beletesszük a sütőport, és a diót, és azt is hozzákeverjük. Ezután a lereszelt almát is belekeverjük. Végül fakanállal a habot is óvatosan a masszába keverjük.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt helyezünk, körben pedig vajjal kikenjük az oldalát, és megszórjuk kevés rétesliszttel. Ezután beleöntjük a masszát. Kicsit megrázzuk, hogy egyenes legyen a teteje. Majd erre rászórjuk a vágott diót.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Ha nem ragad, kivehető a sütőből.

 

  

 

 

 

Citromos sajttorta / Anita    

 

Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)

3 db citrom

50 dkg mascarpone krémsajt

5 db tojás sárgája

12 dkg kristálycukor

1,5 dl tejszín (Hulala)

25 gr zselatinpor

2,5 dl tejszín (Hulala)

1 dl tej

25 dkg zabkeksz

7 dkg puha vaj

 

Elkészítése:

Törjük porrá a kekszet és keverjük bele a vajat. Jól összedolgozzuk. Beletesszük egy kivajazott 26 cm-es tortaformába, majd 5 percre, 100 fokos sütőbe helyezzük, hogy a vaj megolvadjon. Ekkor kész is a torta alja, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojássárgájákat összekeverjük a cukorral. Közben a tejet és a 1,5 dl tejszínt forrásig melegítjük, majd leöntjük vele a cukrozott tojássárgáját és folyamatosan kevergetjük. A még meleg keverékhez adjuk hozzá a zselésítő anyagot, (amit előzőleg 1 dl vízben feloldottunk a gázon), a citromok héját, levét és a mascarponét. Szép simára keverjük.

Ezalatt a hideg 2,5 dl tejszínünket kemény habbá verjük.  Én hulalával készítettem. Majd hozzáadjuk a krémhez és alaposan összekeverjük.

Mikor már nem forró a torta alja, rákanalazzuk a krémet, elsimítjuk,  díszítjük reszelt citromhéjjal, majd hűtőbe tesszük.

1-2 óra múlva tálaljuk.

 

  

 

 

 

Csokis-meggyes torta  

 

Hozzávalók a piskótához:

4 db tojás

4 dkg porcukor

4 dkg finomliszt

1 púpos evőkanál kakaópor ( Holland)

10 gr sütőpor

1,5 dl étolaj

4 evőkanál víz

1 csipetnyi só

 

Krém:

12,5 dkg puha vaj

12,5 dkg porcukor

2,5 dl tej ( 1,5 %-os)

1 zacskó tejszín ízű pudingpor

1 púpos evőkanál kakaópor

 

Tetejére: vágott dió, és mandulaszeletek.

 

Elkészítése:

A piskótához a tojásfehérjéket a csipet sóval jó keményre felverjük, félretesszük. Majd a többi hozzávaló robotgéppel a felsoroltak szerint alaposan összekeverjük, és végül fakanállal a fehérjehabot is belekeverjük a masszába.

Egy 18 cm-es tortaforma oldalait vajjal kikenjük, aljára sütőpapírt helyízünk. Beleöntjük amasszát, és 200 fokon 30-35 percig sütjük ( Tűpróba!) Rácsra tesszük kihűlni.

Közben a krémet elkészítjük:  A tejben megfőzük a pudingport, hagyjuk kihűlni, közben jól kikeverjük robotgéppel a vajat  aporcukorral, haa langoyos a puding összekeverjük, és beletesszük a kakaóport is.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk.  A krém felét rákenjük. Arra elhehyezzük a kb. 1 maroknyi fagyasztóból kivett kimagozott meggyet. Arra krém kerül, majd a piskóta második fele. Végül a maradék krémet a tetejére és az oldalára is elkenjük. A tetejére körbe elrakosgajuk a mandulaszeleteket, és aközepére pedig a diót.

Hűtőbe tesszük. Másnap szépen szeletelhető!

 

 

 

 

 

 

 

 

Diós-zabpelyhes almatorta   

 

Hozzávalók:

az aljára: 3 szem alma cikkekre vágva és egy marék durvára vagdalt dió

a tetejére: 3 szem alma cikkekre vágva

 

Tészta:

30 dkg reszelt alma

10 dkg kókuszreszelék

10 dkg apró zabpehely

10 dkg darált dió

12 g sütőpor

4 db tojás

15 dkg barnacukor

1 lapos evőkanál őrölt fahéj

 

Elkészítése:

A kókuszreszeléket, a zabpehelyt és a darált diót elkeverjük a sütőporral.

A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük, majd beletesszük a reszelt almát és az előzöleg összekrvert kókuszreszeléket, zabpelyhet, darált diót és sütőport, majd egyenletes masszává keverjük.

Egy kerek 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, az oldalát pedig vajjal kikenjük, rászórjuk a vágottt diót, kirakjuk az almacikkekkel, rátöntjük a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk almaszeletekkel.

Hőlégkeveréssel, előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 55-60 percig percig sütjük (tűpróba).

 

  

 

 

 

Kakaókrémes torta   


Hozzávalók a piskótához:

30 dkg kristálycukor

5 tojás sárgája

10 evőkanál víz

10 dkg darált dió

20 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor

5 tojás fehérje 1 csipetnyi sóval kemény habbá verve.

 

Krém:

2 evőkanál simaliszt

4 evőkanál kakaópor

3,5 dl tej

20 dkg porcukor

20 dkg puha vaj

2 csomag vaníliás cukor

 

kevés rum a piskóta lapok locsolásához

 

Tetejére: csoki darabok,  csoki reszelék, mandula szeletek.

 

Elkészítése:

A 30 dkg cukrot alaposan kikeverjük robotgéppel az 5 tojás sárgájával, majd beletesszük a többi hozzávalót a felvert tojásfehérje kivételével. Alaposan kikeverjük a robotgéppel. Végül a felvert tojások fehérjéjét fakanállal óvatosan belekeverjük  a masszába.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Erre ráöntjük a masszát.

Ezután előmelegített sütőbe rakjuk. 200 fokon 18 percig sütjük, utána sütőpapírt teszünk rá, és még 8 percig sütjük.  (Tűpróba!)

A megsült piskótatésztát rácsra borítjuk , és leszedjük az aljáról a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük a krémet:

A lisztet, kakaóport 0,5 dl tejben kikeverjük csomómentesre, majd hozzáöntjük a 3 dl tejet is. Ezután sűrű pépet főzünk belőle, hagyjuk kihűlni. A porcukrot, vaníliás cukrot a vajjal jól kikeverjük habosra. Majd a kihűlt kakaós péppel robotgéppel jól kikeverjük simává.

 

Összeállítás: A piskótát 2 egyenlő részre elvágjuk . Rátesszük egy tortatálra. A krém majdnem felét rákenjük. Ráhelyezzük a második piskóta felét. Arra rákenjük a maradék krémet, és az oldalát is körbekenjük.

Végül a tetejére ízlés szerint elhelyezzük a csoki darabokat, és mandula szeleteket.

Hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva már szeletelhető, de jobb másnap!

 

     

 

 

 

Mandulás torta  

 

Hozzávalók:

6 db tojás,

1 csipetnyi só,

24 dkg porcukor,

6 evőkanál víz,

24 dkg finomliszt,

2 kávéskanál sütőpor

10 + 5 dkg ledarált mandula

 

Elkészítése:

3 tojás sárgását 12 porcukorral alaposan felverjük robotgéppel fehéredésig. Majd hozzáadjuk 3 evőkanál vizet, 12 dkg finomlisztet  + a felvert 3 tojáshabot, 1 kávéskanál sütőport és 10 dkg darált mandulát. Végül fakanállal belekeverjük a csipetnyi sóval keményre felvert 3 tojás habját is. Ezt követően beleöntjük a masszát egy 25 cm-es tortaformába, amit előzőleg vajjal kikenünk oldalt, az aljára pedig sütőpapírt teszünk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Kiborítjuk rácsra, ha kihűlt ketté vágjuk.

Ezután megsütjük a második mandulás piskótát is, ugyannyi mennyiségekkel, mint az elsőt. Csak annyi a különbség, hogy ebbe csak 5 dkg mandulát teszünk, így lazább lesz a sütés után. Ha kihűlt, ezt is félbe vágjuk.

 

Krém:

18 dkg vajat 14 dkg porcukorral kikeverünk. Ezután 5 dl tejbe 5 evőkanál réteslisztet, 4 evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, ebből sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukorral kikevert vajat. Majd a krémbe  10 dkg darált mandulát, és 1 evőkanál rumot keverünk.

Ezután a felvágott piskóták közé elosztva rákenjük a krémet, amire kevés mazsolát is szórunk.

Végül a tortát kívülről is bekenjük a maradék krémmel. Mandulával díszítjük.

 

  

 

 

 

Mákos-diós torta   

 

Hozzávalók:

4 db egész tojás + 2 tojásfehérje

10 dkg darált mák

12 dkg darált dió

17 dkg kristálycukor

12 dkg olvasztott vaj

1 citrom reszelt héja és leve

1 alma lereszelve

3 púpos evőkanál finomliszt

1 evőkanál tönkölyliszt

2 evőkanál zabpehely

1 marék mazsola

1 marék meggy

1 kávéskanál szódabikarbóna

 

Elkészítése:

Először a 6 tojásfehérjét egy csipetnyi sóval felverjük habbá, félretesszük. Majd a többi hozzávalót is jól összekeverjük robotgéppel a meggy kivételével. Végül fakanaállal a tojásfehérje habot is belkeverjük a masszába.

Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Erre ráöntjük a masszát. A tetejére elosztva beleszórjuk a meggyet is.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróba! Az utolsó 5 percre sütőpapírt teszünk a tetejére.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ezután a tetejére ráöntünk egy pudingot, amit 5 dl tejjel főztünk.

Hidegen szeletelhető!

Most fehér csokoládés pudingporral főztem a pudingor. De akár étcsokoládával, vaníliával, vagy ízlés szerint más ízű pudingporral is elkészíthető.

 

Megjegyzés: Az összegyűlt tojásfehérje felhasználásához ajánlott  ez a recept!

 

  

 

 

 

Mini torta citromos krémmel   

 

Hozzávalók a piskótához:

10 dkg kristálycukor

2 tojás sárgája

1 dl tejföl

1 dl tejszín

1 evőkanál kakaópor

5 dkg darált dió

10 dkg finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 tojás fehérje 1 csipetnyi sóval kemény habbá verve.

 

Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor

1 evőkanál rétesliszt

5 dl tej

10 dkg porcukor

10 dkg puha vaj

1 citrom reszelt héja és leve 

 

Oldalára: mandula szeletek

 

Elkészítése: A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük robotgéppel. Az előre kemény habbá felvert tojások fehérjéjét utoljára keverjük a masszába fakanállal.

Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. Erre ráöntjük a masszát.

Ezután előmelegített sütőbe rakjuk. 200 fokon 10 percig sütjük, utána sütőpapírt teszünk rá, és még 8-10 percig sütjük.  (Tűpróba!)

A megsült piskótatésztát rácsra borítjuk, és leszedjük az aljáról a sütőpapírt. Hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük a krémet:

A lisztet, pudingport 0,5 dl tejben kikeverjük csomómentesre, és sűrű pépet főzünk belőle, hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal jól kikeverjük habosra. Beletesszük a reszelt citrom héját és levét is. Majd a kihűlt pudinggal robotgéppel jól kikeverjük simává.

 

Összeállítás: A piskótát 2 egyenlő részre elvágjuk. Rátesszük egy tortatálra. A krém majdnem felét rákenjük.  Én most fekete ribizlit is szórtam a krémre, majd még tettem a krémből.  Arra helyezzük a második piskóta felét,  rákenjük a maradék krémet, és az oldalát is körbekenjük. Utána az oldalára mandulaszeleteket rakunk.

Végül a tetejére ízlés szerint tehetünk mandula szeleteket. Most oda is tettem fekete ribizlit.

Pár óra múlva már szeletelhető akár.

 

  

 

 

 

Sütőtökös túrótorta    

 

Hozzávalók:

a túrókrémhez:

50 dkg tehéntúró

2 db tojás

10 dkg gyümölcscukor (vagy kristálycukor)

1 evőkanál étkezésikeményítő

2,5 dkg mák

 

a sütőtök krémhez:

50 dkg sült sütőtök pürésítve

2 db tojás

7 dkg gyümölcscukor (vagy kristálycukor)

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 evőkanál étkezési keményítő

 

a szószhoz:

10 dkg tejföl

10 dkg sült sütőtök pürésítve

3 dkg gyümölcscukor (vagy kristálycukor)

1 db tojás

 

Elkészítése:

A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Majd a sütőtök krém hozzávalóit is robotgéppel pépesítjük.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük egymás után felváltva, míg el nem fogy a massza.

Előmelegített 170 fokos sütőben légkeveréssel 40 percig sütjük.

Közben a szósz hozzávalóit összekeverjük. 40 perc után kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe.

Mikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.

 

  

 

 

 

Szezámmagos csokitorta    / desszert.eu

- ahogy én készítettem:

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé

15 dkg vaj

1 csipetnyi só

12 dkg kristálycukor

1 evőkanál méz

4 egész tojás

8 dkg finomliszt

1 púpos teáskanál sütőpor

3 dkg pirított szezámmag

 

Elkészítése:

A szezámmagot egy nyeles lábosban megpirítom folyamatos rázogatás mellett.  Majd vízgőz felett megolvasztom a vajat és a csokoládét.  A lisztet és a sütőport összekeverem. Egy tálban  az egész  tojásokat, cukrot és a mézet alaposan kikeverem. Ezután hozzákeverem az összes hozzávalót. Végül a masszát beleöntöm  egy 18 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába, aminek az oldalát is kikentem előzőleg vajjal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm, ekkor papírt helyezek rá, és még körülbelül 10-12 percig sütöm. ( Tűpróba! )

Ha kivettem a sütőből, hagyom a formában kihűlni!

 

Megjegyzés: Fontos, hogy a pirított szezámmag miatt étcsokoládéval készítsük!

 

 

 

 

Túrótorta vizes piskótával  

 

Hozzávalók a piskótához:

4 db tojás sárgája

4 lapos evőkanál porcukor

1 evőkanál vaníliás cukor

2 evőkanál étolaj

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

4 evőkanál víz

4 evőkanál liszt

4 tojásfehérjéből hab 1 csipetnyi sóval felverve

 

a töltelékhez:

2 csomag vanília pudingpor 5 dl vízben felfőzve

50 dkg tehéntúró

2 db kisebb citrom leve

20 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor

2 dl hulala

1 citrom vékony szeletekre vágva

10 g zselatin 1 dl vízben feloldva

12 g színtelen tortazselé 3 evőkanál cukorral 3 dl vízben vízzel felfőzve.

 

 

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóit jól összekeverem, utoljára teszem hozzá a keményre felvert tojásfehérjehabot.  Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt teszek alulra, és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütöm. Tűpróba!

Kiveszem sütés után a formából a piskótát, leveszem alulról a sütőpapírt. Majd, rácsra teszem kihűlni. Utána visszahelyezem a formába a piskótát.

 

Ezután elkészítem a tölteléket:

A 2 csomag vaníliás pudingport felfőzöm az 5dl vízben. Félreteszem hűlni. Közben az 50 dkg túrót a citrom levével és a 2 féle cukorral jól kikeverem. Majd belekeverjük a már kihűlt pudingot. Ezt követően a 10 g zselatint  az 1 dl vízben  felforraljuk, és ha langyosra kihűlt ezt is belekeverjük a túrós krémbe. Utána a felvert hulalát is óvatosan belekeverjük, és az egész masszát ráöntjük a  torta formába  a piskótára.  2 órára a hűtőbe tesszük hűlni.

Miután kivettük a hűtőből, és rárakosgatjuk  a vékony szeletekre vágott citrom karikákat. Végezetül a 12 g színtelen tortazselét a 3 dl vízben a 3 evőkanál cukorral 1 percig főzzük, majd langyosan a torta tetejére öntjük.  Hagyjuk megdermedni.

 

  

 

Őszibarack szeletekkel citromkarikák helyett a tetején:

 

 

 

 

 

Vissza

 

 

Vissza  a kezdő oldalra

Lap teteje

 


Legjobb receptes blogok


 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker