6,373

Válasz: Társalgás

Ancsa!

De gyönyörű téli képet hoztál! Sajnos erre a fiatalok nem gondoltak, hiába itt vannak a szülők, ez kevés ők is csak etetni jönnek. De legalább az egyiket vinnék magukkal, a másik nyugisabb lány, a fiú olyan ugatós.
Minden évben egyszer hazajönnek, akkor nem is ugat a kutya csak akkor ha van valami probléma! Na ez van de bozaszttóan idegesítő!

Már a kiskertemben 3 cm nagy a hóvirág! A gyerekkel néztük mikor itthon voltak, a tulipán, nárcisz, ciklámen  is szépen hajtanak!  Ha már jön is vissza a tél, nem tarthat sokáig!

6,374

Akkor itt vagyok megint egy kicsit! http://margit2.hu/animaciok/kukucs.gif
Ancsa!
Most én is kíváncsi leszek, hogy mit csinál a maci! ... Tehát ezért a havas kép!  smile
Itt egyenlőre változatlanul borús, csúnya idő van... de legalább nem esik jelenleg...
Az előtérben pár napja eltörött a nagy tükör, ami ugye nagyon hiányzott volna... eddig leragasztottuk a repedést, de féltünk, hogy kiesik az üveg a keretből, ezért rendeltünk telefonon az üvegestől, akit Érden találtunk, a házuknál van az utcafronton az üzlete... Mára mehettünk is 9 óra után a tükörért... 3000.- Ft-ért méretre vágva el is hoztuk. Már a férjem bele is tette a keretbe, ami kovácsolt vas, és nem akarta leszerelni a falról... de sikeresen megjártuk az utat, a csomagtartóban nem lett semmi baja...
Ja és hazafelé megállunk Elvira Majornál is, és vettünk almát, mert már csak egy kis tállal volt maradék... Most 140,- Ft/kg-os áron vettünk egy szatyorral, kb 5 kg-ot...
Aztán itthon még felporszívóztam. Most pedig ebéd előtt van még egy kis idő pihenésre, megnézzük a sorozatom mai részét... aztán ebéd után pedig sütni akarok...
Remélem használnak apukádnak is, amiket küldtél Neki!  Na és Atti mindent megvett, amit kértél? http://margit2.hu/ujforumba/nemtudom.gif

Ilona!
Csodás a sárga rózsacsokor!... Jó lenne, ha tél végét is jelezné, de azt hiszem, hogy ez még nem fog megtörténni..
Talán hamar rendbe jön a kis unokád! Az tényleg jó, hogy nem az influenza kapta el! Fontos a gyümölcs, jó, hogy szereti Ő is! smile
Finomat készítesz ebédre! tongue
Így már értem, hogy a kutyák miért ugatnak...sajnálni lehet őket is.. de elég felelőtlenség csak úgy egész napra magára hagyni őket...

6,375

http://kepmester.silihost.hu/images/1703/9679/00000057.jpg

A mai napom elég jól telt,sajnos sütött a nap zömében,igy biztos,hogy a maci visszabújt...Lesz még hó,meg tél az időképen is jönnek  a minuszok.
sikerült megfőzzek mindent,amit beterveztem,van húsleves(hősleves big_smile),finom főtt hús is van benne,azonkivül tökfőzelék a sertés pörkölttel,amibe főztem egy doboz gombát is.Pár szelet tarját is lesütöttem,omlós,pirosbarnára ,ahhoz majd holnap főzök krumplipürét.Sajnos semmi édesem nincs itthon,pedig ennék..ha lenne...beterveztem már egy ideje a fahéjas  vagy diós csigát,a gép megdagasztja,nem sok dolgom lenne vele,de ma még nem éreztem elég erőt hozzá...
Munkatársnőm irt ,sajnos benn egyre többen betegek,aki a héten hősiesen ,anitbiotikummal ment dolgozni, mára az is kidőlt,sokan hiányoznak,aki irt nekem,az is lebetegedett,pont mint én.
Épp ezért vigyázok magamra,nehogy visszaessek,és ezért is nem megyek be hétfőn ,majd csak csütörtökön,elvégre addig kaptam szabit!
Rossz,hogy csak telefonon tudok a szüleimmel is "találkozni"de jobb ha nem fertőzzük egymást,mig nem múlik el teljesen a köhögésem ,nem is megyek be,ők sokkal jobban ki vannak téve a veszélynek,a koruk miatt!
Ezer szerencse,hogy Atti nem betegedett meg!Remélem nem is fog!Mert akkor adjuk ,vesszük a kórt egymásnak...
Na én már ma csak tv-zni fogok,ha találok valami értelmeset.
Legyen szép napotok,és estétek,jó egészséget mindenkinek,aki olvas is minket!

6,376

Szia Margitka!

Meghoztam az ebéd utáni kávét!

https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/full_width/public/images/napkepe/cappuccino-coffee-cream-cup-blue-hd-wallpaper.jpg?itok=cqG7n1OI

Délelőtt annyira nyomottak voltunk, hogy kellett egy kávét innunk, de legalább használt.  Most ezt a harmadikat jó sok tejszínnel isszuk ebéd után.
Itt szemetel az eső reggeltől, bent száradnak a kimosott ruhák.
Fodrászhoz is kellene mennem, de egyáltalán nincs kedvem. Kimosom a hajamat délután, aztán majd hétfőn meglátom milyen hangulatban leszek és elmegyek.

6,377

Ancsa!

Gyönyörű szép téli képpel köszöntél el délután. Ma én is nagyon figyeltem az időjárást... itt egyszer próbálkozott a napocska, de alig-alig sikerült a felhők közül kibújnia, talán csak pillanatokra... Ettől függetlenül én is néztem az előrejelzést is, bizony lesz még hó, ha nem is olyan sok, mint amennyi régen szokott lenni...
Akkor ma hős voltál, mint a levesed!  big_smile
Jobb is, hogy sikerült kiíratni Téged, mert a munkahelyeden  úgysem bírtad volna sokáig, csak  még jobban lebetegedtél volna... na ez nem hiányzna... Azért jó a telefon, hogy legalább azon tudtok beszélgetni a szüleiddel. Csak meggyógyulnak Ők is! smile
Remélem, hogy találtál magadnak megfelelő műsort a tévében. Teljen kellemesen az estéd, majd az éjszakád! wink

Ilona!
Hú de habos kávét hoztál! Ti így isszátok ennyi habbal?  tongue  Ebéd után már csak én ittam, mint mostanában már mindig, és csak kevés őrölt fahéjat és tejet tettem hozzá. Már megszoktam így, megkedveltem.
Nálunk most nem esik, de sötét van a felhőktől... Már ebéd után behoztam a ruhákat a teraszról, ott azért megfújta a szél, és most idebent száradnak szépen.
Én még hagyom a hajamat... bár lassan azért már nekem sem ártana egy kicsit nyíratni... na majd meglátom, hogy mikorra szánom el magamat, és mikor kérek időpontot...
Közben megsültek a csigák, most hagyom egy kicsit a gáz tetején, hogy kiszellőzzön...

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10607/00000496.jpg

6,378

Sziasztok.
Itt vagyok én is,jöttem a jó illatok után.
Végre letelt a mai nap is,nem unatkoztunk.Munka után elmentünk még vásárolni a hétvégére.

Margitka.
Nagyon guszták a csigák,nálunk is nagyon kapós ha sütök.
Itt egész nap szomorkás idő van.
A levesed különleges,igazi vitaminbomba.

Ilona.
Jobbulást az unokádnak,reméljük hétfőre meggyógyul.
Nem is csoda ha előbújnak a virágok ebben a jó időben.A menyem is küldött képet kintről,mikor ott voltunk ütettünk mi is virághagymákat;szépen növögetnek azok is.
Szép a kalácsod is és a túrós is.

Ancsa.
Örülök hogy jobban vagy,jó hogy még otthon tudsz maradni.
A tökfőzeléket nagyon szeretem,de csak mikor frissen van gyalulva,télen nem igazán szoktam készíteni.

6,379

Sziasztok!

Margitka! Köszi a kóstolót, vettem belőle, nagyon guszták! Szerintem kapós lesz ott is!

Nem mindig isszuk ennyire habosan a kávét, de ez volt ma a harmadik. Mégis legyen egy kicsi, de ne legyen annyira erős már. A reggeli kávénkat hab nélkül isszük mindig.

Itt is esik egész nap, és tötét van. Ancsaéknál kisütött a nap, a medve v isszament, de itt nem mert nem látta meg az árnyékát. Reménykedhetünk nem lesz hosszú a tél.

Lia! Köszi! Bablevest kért, tarhonyás húsit, meg palacsintát ebédre. Ez szerintem jó jel a gyógyulásra! Igaz nem evett sokat, legalább evett.

Akkor gyönyörködhetnek a menyedék is szépen növekednek kint is a virágok! Nem betegek a gyerekek, jól vannak?

6,380

Szia Lia!

Közben mi kimentünk enni, mert ebéd óta nem is ettünk semmit sem... Persze a friss csigát is megkóstoltuk, de én csak 1 darabot mert ám enni. tongue
Nem régen ért haza Pestről a fiam, most már itt is újra esik az eső. Éjjel nem zavar, de Neki esernyőt is kellett elővennie...  ez az a nemszeretem idő...http://margit2.hu/ujforumba/csodalk.gif

6,381

Ilona!

Ezt bármikor süthetném, de azért most már kevesebbet sütök, mint régebben... mert ugye elég nehéz ellenállni neki.  tongue

Ha van étvágya az unokádnak, akkor biztos hamarabb meg is gyógyul majd! smile

6,382

Hoztam én is sütit,ha dolgozunk pénteken mindig valaki hoz egy kis édességet,ma én következtem.Rozika receptje alapján a karamellás szeletet készítettem el,egy nagy gáztepsivel lett,már alig van belőle.
Zsombor is vitt fel magukhoz,nekünk még egy kevés maradt.

http://kepmester.silihost.hu/images/273/9471/00000117.JPG

Megkapta Zsombor a félévi bizonyítványt,2 négyese lett a többi ötös.Boldogan mutatta meg nekünk.

6,383

Lia!

Guszta lett a sütid, biztos sikered is volt vele! tongue

Zsombornak pedig sok szeretettel gratulálok ehhez a gyönyörű félévi bizonyítványhoz! http://margit2.hu/ujforumba/szeret.gif

6,384

Margitka!
Köszi,átadom,boldog is nagyon.Magatartás és nyelvtan lett négyes.