Válasz: Társalgás
Én el is köszönök most már. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Én el is köszönök most már. További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Szervusztok!
Jól aludtam,de megint korán keltem,Bitta megint rajtam szaladgált,aztán hallottam hogy nagyon rotyog és kojtorog a gyomra...valószinüleg fájhat neki és azért nyugtalan..lementem hajnalok,hajnalán egy kis füvet szedni,mert tegnap nem hoztam neki,a miénk meg nem akar nőni már az edényben.Beevett egy csomót,most Pocival rohangálnak,kergetőznek...
Nagyon enyhe az idő és esik az eső...megint elázunk mikor vásárolni megyünk....pedig ma a Jyskbe is be akarunk nézni hátha kapnánk valami megfelelő ágyat...
Margitka!
Jelentős a fizetés emelés...de ez sajnos mind levonás lesz...szóval örülünk ha megmarad a régi és nem lesz kevesebb...
Én nem vágatok hajat,még apu is megjegyezte,hogy jobb igy ha megnőtt,ne vágassam el megint!Attinak is jobban tetszik!Kétféle festékkel festettem,világos szőkére először,aztán egy hét múlva ezüsttel meliroztam...nagyon jó szine lett igy,nekem is tetszik!
Az én cicáimat majd csak októberben kell oltatni,ők már csak egyszer egy évben kapnak.
Iszogatom itt a kávém,közben irom a listát miket kell venni,előre félek milyen árakat fogok találni,higult ugyanis a lej az euróhoz képest,nagy árrobbanásokat igérnek...természetesen első sorban az üzemanyag és a fűtés meg áram ment fel...j meg a kábel tv...de minden élelmiszer követi,a kenyértől kezdve...az árak már felmentek,a fizetések még majd csak a jövő hónaptól...
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét!
Én is jó aludtam, arra ébredtem, hogy jött be a szobába a férjem, már felöltözve, és a helyét tette rendbe mellettem. Észre sem vettem, amikor előtte kiment a fürdőszobába... Aztán én is fordultam egyet, és felkeltem... hiszen most egész éjszaka aludtam.
Ma mi is elmegyünk itt honról, "Termelői vásár" lesz a központban. Remélem, hogy kapok még erdei mézharmat mézet, mert abból már elég kevéske van... a férjem meg valami finom kolbászt akar találni... azért ott mást árulnak mint a boltokban... na majd körülnézünk...
Milyen érdekes, hogy esznek füvet a cicák... én ezt nem is figyeltem eddig...
Akkor ez a fizetés emelés egyenlőre nem nyugtathat meg Benneteket... El ne költsétek az elsőt mindet, amikor majd megkapjátok!....
Itt még sötét van, de nem hallom, hogy esne az eső... én sem szeretek akkor kimozdulni itthonról...
Akkor drukkolok, hogy sikerüljön ágyat beszereznetek! 
Én meg megiszom a kávémat, mert ugye most is előbb ideültem agéphez.. de már hiányzik.... ![]()
Juj a termelői piac nagyon izgi,ott tényleg sok különleges dolgot lehet beszerezni!
Nem sok reményt fűzök az ágyhoz,amilyet én szeretnék,azt nem lehet csak úgy kapni boltokban...fáj a szivem azért,amit elpasszoltunk a turiban,,,az tökéletes lett volna...na hátha még kapnak majd,de addig körülnézünk..az eső vigasztalhatatlanul esik továbbra is,én sem szeretek ilyenkor mászkálni...sötét is van...
De menni kell,mert a szüleimnek is kell vásárolni.
Persze hogy nem költjük el mindet,sosem költöm el mindet,mindig van félretéve váratlan helyzetekre!
Ez csak porhintés,ez a fizetés emelés...pont annyival emelik amennyit ki kell fizetni a járulékokra..tulajdonképpen eddig is ennyi volt,csak nem a papirunkon,mert ezt fizették utánunk a vállalkozók,ezt az összeget..most ezt is rátették a papirra..ennyi...esetleg ha megérjük a nyugdijat,akkor fog számitani!
Ancsa!
Mi tulajdonképpen a méz, és a kolbász miatt megyünk... de azért már vettünk ott finom sajtot is... szép, friss tojást is... kimentem az udvarra, hát elég nyirkos, az idő, és szemerkél az eső itt is... sokáig biztos nem leszünk ott, mert a szabadban van, és így nem jó még nézelődni sem... csak végigmegyünk, körülnézünk, és sietünk is vissza majd... de nem akarom kihagyni, mert az előzőt elfelejtettem, pedig már akkor is akartam mézet venni... Igaz, hogy most nincs hiány belőle itthon,. mert épp a hét elején kaptam egy kedves ismerősömtől egy kilót... Ők is saját maguk termelik.
Ezt kaptam:

Sziasztok.
Én is nagyon szép napot kívánok mindenkinek.
Itt szemerkél az eső,nyírkos ronda idő van,fő a húslevesem, kakaóscsigát szeretnék sütni.
Reggelire tojásos velőt ettünk,nagyon régen készítettünk,most nagyon jól esett.
Margitka.
Jók ezek a piacok,szombatonként nálunk is van ott szoktunk mi is kolbászt venni.
Tegnap a második hozzászólást kitöröltem,átírtam.
Ancsa.
Szerencsés vásárlást kívánok.
Nálunk a kiskutya tart ébresztőt hajnalban,akkor a helyére zavarom egy darabig csendben van,aztán nem hagy békén enni kell adni neki.
Szia Lia!
Nem jött össze az a mai piacon történő vásárlás... Árusok ugyan voltak, de nem jött el mindenki... Valószínű a pocsék idő miatt maradtak távol... vásárló is alig volt... Nem kaptunk kolbászt sem, ugyan árultak, de nem azok, akiktől szoktunk venni, és ezért nem vettünk... Mézet is árultak többen is, akiktől szoktunk venni, azt ígérték, hogy a következő hónapban hoznak majd olyant, amit akarunk, ezt az erdei mézharmatot épp most pörgetik... na majd akkor 1 hónap múlva megyünk érte... Még szerencsére van ebből is egy kevés. ![]()
Azért, hogy ne hiába menjünk, beugortunk a boltba tojásért, mert most a piacon azt sem láttunk... na és hoztunk kenyeret is...
Már elkezdtem főzni... Ma tárkonyos krumplileves lesz... Meg chilis bab ... nekem bab nélkül külön egy kis húst félretettem... ez már készen is van...
Na megyek vissza a konyhába, mindjárt kész a leves is....
Akkor jó főzést és sütögetést Neked is! ![]()
Margitka.
Gondolom így ünnepek után kevesebben vannak az árusok is,itt sem volt kint minenki aki szikott.Itt az a jó higy minden héten van piac.
Már dolgozik a kenyérsütő a tésztával.
Finom ebéd lesz nálatok is,a héten mi is főztünk krumplilevest,2 napig ettük.
Lia!
Itt is van hetente piac, ahol néhány őstermelő jelenik meg... A "Termelői vásár" azért sokkal komolyabb... Ha nem feledkezek meg róla, akkor mindig elmegyek, mert havonta egyszer azért ez is van...
Biztos finom lett a kakaós csigád, gondolom, hogy közben már meg is sült... Én meg a múlt héten nagyon megkívántam a fánkokat, amikor hoztad... na ma csak nekiálltam, lett is 26 darab szalagos fánk. ![]()
Hoztam egy kis kóstolót most én:

Nálam ma is elmaradt a fánksütés,már későn van,nincs kedvem hozzáfogni,viszont sül az almás pitém,olyan jó nagy almákat kaptunk,kifejezetten pitének valók voltak,hát összeállitottam,most forralt bor fűszerkeverékkel szórtam meg az almát!
Ancsa!
Pedig azt hittem, hogy Te is az új módszerrel sütöd ma már a fánkokat, ahogy említetted is a napokban... Vártam, hogy milyen tippet adsz... Bár én már annyira hozzászoktam ehhez a szalagos fánkhoz, hogy a legszívesebben ezt sütöm... Ezt nem lehet elrontani... Ebéd után sárgabarackos lekvárral ettünk belőle... A férjem azt mondta, hogy délután pudinggal is megkóstolja majd... ![]()
Biztos finom lesz majd a pitéd is... már én is régen sütöttem azt... Emlegettem is a férjemnek, hogy van itthon még alma, ami már pitének lenne jó... hétfőn meg elmegyünk majd veszünk friss almát... de ma a fánkra szavaztak itthon a fiúk... ![]()
Lehet ,holnap nekifogok,frissen esszük majd.Most a pite, holnap a fánk! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás