Válasz: Vendégségben Ilonánál
Szia Margitka!
Nagyon szépen köszönöm hogy betetted! Így megnézheti Lia és Ancsa is!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Szia Margitka!
Nagyon szépen köszönöm hogy betetted! Így megnézheti Lia és Ancsa is!
Ilona!
Igen megnézhetik Ők is, és mindenki, aki a YouTube-n megtalálja... mert azt mindenki nézheti. ![]()
Ilona.
Nagyon aranyos az unokád,szépen mondja a verset.
Örök emlék marad.
Lia!
Köszi! Pedig felöl három, lent pedig két foga hiányzik. Nem is szeret most mosolyogni hogy kiesett a foga. A férjem készített mindkét unokáról képet mikor mosolyognak, mert egyformán állnak foghiányból! Olyan aranyosak, Tamás jobban pöszít mint Levente.
A verset szegénnyel többször elmondadtuk, mert a gép nem volt jó, de a legelső a legjobb, mikor csak a hangja van felvéve. Azon annyira ízesen, hangsúlyosan mondja, itt már kicsit sietett, aztán már nem akartuk kínozni.
Mákosguba-torta madártejkrémmel
Hozzávalók: 10 db kifli, 1 l tej, 3 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 cs. vaníliacukor, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg darált mák, 1 db reszelt citromhéj.
Krém: 4 db tojássárgája, másfél csomag vaníliáspudingpor, 2 cs. vaníliacukor, 8 dkg kristálycukor, 6 dl tej, 15 dkg vaj.
Tetejére: 3 dl Hulala tejszín egy kevés mák.
A mákhoz keverjük a citromhéjat. A tojást kikeverjük a cukorral. A tejet és a vajat összemelegítjük, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket, a mákot, és lassú tűzön besűrítjük. Ráöntjük a feldarabolt kiflikre, óvatosan összekeverjük, de ne törjük össze.
Kivajazott 26 cm kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Krém: A tojást, cukrokat pudingot, kikeverjük. A tejet felforraljuk kiveszünk belőle egy keveset és kikeverjük a tosássárgás krémmel, aztán beleöntjük a tejbe. Keverjük ás addig főzzük még be nem sűrősödik, majd kihűtjük. Hűlés után kikeverjük a vajjal, majd a tortára öntjük.
A hulalát jól felverjük, majd kis csúcsokat díszítünk a torta tetejére, aztán mákkal megszórjuk a tetejét.
Ilona!
Látom, hogy meghoztad a torta receptjét. Nagyon guszta!
... Könnyű szeletelni? ... Úgy nincs fotó róla? 
Szia Margitka!
Sajnos nincs fotó róla, de nagyon könnyű szeletelni és szép szeleteket lehet vágni belőle. Tartottam én is tőle, hogy fogom szeletelni, igaz a menyem szelte fel de nagyon guszta lett. Lesz szeletben is róla, mert a jövőhétre tervezek egyet készíteni ha jönnek haza a gyerekek. Nagyon finom volt ízlett mindenkinek el is fogyott pedig előtte jól bevacsoráztunk.
Szuper torta ,már láttam ilyet több receptesben,csak sajnos mi nem szeretjük a mákos dolgokat!
Tejszínes vajkrémes Párizsi krémmel töltött szülinapi torta
2 x 5 tojásos piskótalap
Tejszínes vajkrém hozzávalói: 3 dl tejszín, 25 dkg porcukor, 25 dkg natúr vajkrém
Párizsi krém hozzávalói: 280 ml tejszín, 32 dkg porcukor, 16 dkg Holland kakaó, 50 dkg Ráma
Párizsi krém készítése: a tejszínt és a cukrot felfőzzük, ha felfőtt még öt percig főzzük még besűrősödik. Majd beleszitáljuk a kakaót és sűrűre főzzük. Ekkor kerül bele a 40 dkg ráma, keverjük hogy olvadjon el benne, kihűtjük és még belekeverhjük a 10 dkg rámát. Ezzel megtöltjük a piskótánkat.
Tejszínes vajkrém készítése. A vajkrémet kikavarjuk a porcukorral. A tejszínt felverjük, majd a két krémet összekeverjük. Ezzel vonjuk be a tortát kívülről. Csoki rózsákkal díszítve.
Ilona!
Látom, hogy közben be is írtad a receptet! Nagyon jó képet hoztál hozzá! Köszi, akkor majd rendezem az oldaladra! 
Margitka! Köszi a recept rendezését! Hozom a borsos hús toros káposztával receptet is. Én ezt a nevet adtam neki mert magam kreáltam. Vagy lehet borsos hús torosan? Nem tudom melyik jobb? Rád bízom.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál