Válasz: Társalgás
Ancsa!
Ez jól hangzik.... majd hozzál Te is belőle kóstolót, ha felvágod! ![]()
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Ancsa!
Ez jól hangzik.... majd hozzál Te is belőle kóstolót, ha felvágod! ![]()
Szia Margitka!
Itt is nagyon rossz volt az idő egész nap. Én is egy adagot mostam, de idebent volt a szárítás, mert kint nem száradt volna meg.
Jól laktunk finomra sikerült az ebéd, még holnapra maradt levesem, csak másodikat kell. Nagyon guszta a mákos kifli, mi is szeretjük, pláne hogy még pudingot is főztél mellé.
Csak hogy ezek sósak most amit sütöttél. De ezt is lehet díszíteni szezánmaggal.
Sikerült egy szobát kitakarítani, megerőltettem magam. A nagyobbik fiam hívott telefonon, lehet hogy Tamással hazajönnek ma, majd még szól ha indulnak.
Szia Ilona!
Nekünk is megszáradtak eddigre a ruhák idebent. Most már sajnos nem mindig lehet kint szárítani... de ha nem esik az eső, én azért még ki szoktam rakni egy pár órára, olyan jó frissek a ruhák utána... persze, ha lenne szél, talán meg is száradt volna odakint... De jönnek a hidegebb idők, meg az esőzések, most már másképp lesz a teregetés... 
Nekünk is maradt holnapra borsóleves, pupácska is valamennyi... de nem lenne elég, ezért palacsintát mindenképpen sütök majd.
Igazad van, lehetne díszíteni szezámmaggal, ha a tetejüket lekenném tojással, arra ráragadna... de most azzal nem foglalkoztam, így is finomak lettek. ![]()
Ügyes voltál, ha végeztél a szobával!... szépen be kell osztani a munkákat, ha nem egyszerre akarunk mindent elvégezni, akkor annyira nem is fárasztó. ![]()
Várod a fiadékat! Biztos lesz miről beszélgetni! ... Érezzétek jól magatokat együtt! 
Sziasztok.
Végre ideértem én is.Délelőtt ügyintézéssel telt,ebéd után nekiálltam megcsináltam a takarítást.Kész vannak a szobák függönyöket is visszatettem.A konyha is kész.
Margitka.
Nagyon finomat készítettél már én is tervezem hogy megcsinálom.
Én is kitettem a függönyöket a teraszra egy kicsit száradni, nagyon finom illata lett.
Most már eléggé ereszkedik a köd,jön a nemszeretem idő.
Ilona.
Amit írtál oltást az agyhártya gyulladás,Meningitis B változata.Nem régen vezették be,nem kötelező.A C oltást támogatja az állam az sem kötelező csak ajánlott.
Ha mindennel szeretnék beoltatni a
gyerekeket,több száz ezer forintba kerülne 1 gyerek oltása.
Mi van ahol több gyerek van,szegényszülőket sajnálom sokan beadatnának több oltást is,de az ára miatt nem tudják.
Örülök hogy jól van az unokád keze szépen gyógyul.
Ancsa.
Sokat beterveztél a hétvégére,a torosra szívesen lennék a vendèged.
Szia Lia!
Neked is volt teendő bőven... Ügyes voltál, hogy a takarítással is végezni tudtál! ... Gondolom, hogy éjjel hamar el tudsz majd aludni, jól kifárasztottad magadat! De mindenképpen örülhetsz, hogy ennyi munkát el tudtál végezni! ![]()
Sajnos most már ez az idő következik, ha akarjuk, ha nem... azért remélhetőleg nem lesz egyfolytában rossz idő... a télnek is vannak szép napjai! ![]()
Mára én el is köszönök. Nem tudom miért, de már most is nagyon álmosodok... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Jó reggelt,jó hideg van!
Már kivettem a húsokat,olvadni,amiből főzök,a gesztenyepürét is,a sütihez,aztán még itt iszogatom a kávém,utána ha kicsit virrad,megyek narancsot pucolni,hogy főzzem a lekvárt is!
Van dolog mára!
Legyen szép napunk!
Sziasztok.
Nagyon szép napot kívànok én is.
Aránylag jól aludtam,többször megébredtem de vissza tudtam aludni.Ebédre halat szeretnénk készíteni a többi munka meg jön magától.
Ázik a káposztám,a narancs megpucolva...máris kezdek hozzá! ![]()
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindnekinek szép napot kívánok én is! 
Ancsa!
Köszi a kávét! Már mi is megittuk a reggelit ma. ![]()
Van terved mára bőven, akkor csak szorgoskodjál! ... nem is jó unatkozni! ![]()
Lia!
Én is voltam fent párszor éjszaka, de gyorsan vissza tudtam mindig aludni, pihentnek érzem magamat. Nekünk most nincsen itthon hal, de akarunk venni, mert decemberben nem, szoktuk kihagyni. Mit készítesz a halból? 
Én a palacsintát ígértem be mára, leves van... Aztán majd meglátom,. hogy mibe fogjak.... egyenlőre körülnézek a neten. Aztán 8 órakor telefonálok, mert anyukám várja a hívásomat...
... csak utána reggelizünk, és indulhat a munka... majd... 
Ma nagyon szépen összedolgoztunk a férjemmel a palacsinták sütésénél, megtöltésénél:

Az ebéd után rendet tettem... Nagyon finom lett a palacsinta. Most ettünk kakaós-kávésat, diós-mazsolásat, és tejfölös sajtosat is töltöttem magamnak.. Bőven sütöttünk, lesz délutánra is. ![]()
Kiszellőztettem, lehet egy kicsit pihenni... 
Mi is túl vagyunk az ebéden,nagyon finomra sikerült.Lebbencslevest főztem,a halból dorozsmai molnár ponty készült.
Margitka.
Sok finom töltelékkel készítettétek el a palacsintát,válogathat mindenki kedvére.Karácsonyra nekünk is venni kell halat,nem volt szerencsénk az idén a horgászással sajnos.De így legalább harcsát veszünk az nem szálkás.Alaplének van apró hal,azt majd megfőzi a férjem előre ha javul a keze.Most már nekünk is csak a pihenés jön.
Egy kis kóstoló:
Lia!
Nagyon finom ebédetek volt, köszi a kóstolót! !
Most én is megkívántam a halat. December elején szeretnénk mi is bevásárolni harcsából! ![]()
Az alaplé főzése is megtörténik majd hamarosan, az a férjem feladata szerencsére mindig... egy adag még van a fagyasztóládában, de az kevés....
Csak most jöttem ide a géphez. Jó kis filmet néztünk. Tulajdonképpen ez is több részből álló film... Először 3 részt készítettek el. Nagyon tetszett! ... A címe: Egy gazdag nő 3/1. (1984) ... most a 3. részt láttuk. ![]()
Majd ennek van folytatása.... Amit majd nézni fogunk alkalomadtán. A történet folytatása is 2 részes lesz a címe: Őrizd az álmot! 2/2. (1986)...Kiderítette a férjem, hogy van a továbiakbna is folytatás... szintén 2 résszel. Annak a címe: A legkülönb unoka 2/1. (1986)
Ezeket a linkeket berakom az ajánló topikba is, mert még nekem is folyamatban van a filmek megnézése. De az eddigiek nagyon tetszettek! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás