Válasz: Vendégségben Ilonánál
Tejszínes fehér csokis torta
2 x 5 tojásos kerek fehér piskótalap
Krém: 4 dl Hulala tejszín, 20 dkg fehér csoki, 15 dkg cukor, 2 vaníliacukor, 50 dkg ráma,
Torta behúzásához 4 dl Hulala tejszín.
A 2 dl tejszínt és a csokit felfőzzük, majd beletesszük a cukrot. Mikor kihűl belekeverjük a rámát és jól kihabosítjuk, majd a habbá vert 2 dl tejszínnel óvatosan összekeverjük.
A tortát három helyen töltjük. Kívülről tejszínnel díszítjük.
Ilona!
De jó, hogy több oldalról is készítettél fotókat a tortáról! Nagyon jók lettek!
... Olvastam a receptet, nagyon finom is lehet! ![]()
Szeletelt fotó nem készült? 
Margitka! Annyira gyorsan elfogyott, na meg az ünneplésben el is felejtettem hogy szeletelt fotót készítsek róla! Pedig nagyon szép volt szelve is! A nagymamát is ünnepeltek Erzsébet napja is volt, így ez is elvette a figyelmemet. Mindenkinek nagyon ízlett, nem csináltam a krémet édesre, így finomabb is volt.
Ilona!
Akkor volt bőven mit ünnepelni, nem csodálom, ha nem jutott eszedbe lefotózni úgy is... Szerintem is sokkal finomabb a sütemény, ha nincsen túl édesítve!... Nem beszélve arról, hogy egészségesebb is! ![]()
... na majd legközelebb, ha készítesz ilyent, akkor hozol szeletben is. ![]()
Párizsi krémmel töltött autós szülinapi torta
Hozzávalók: 2 x 5 tojásos kerek piskótalap
Párizsi krém: Fél liter Hulala tejszín, 16 dkg holland kakaó, 1 csomag vaníliacukor, 40 dkg cukor, 60 dkg Ráma margarin.
A tejszínt és a cukrot felfőzzük, még melegen belekeverjük a kakaót, mikor szép selymes akkor a margarin egyharmadát és jól kikeverjkük. Mikor kihűlt akkor beletesszük a megmaradt margarint és ezzel is jól kikeverjük. A piskótákat kettévágtam így három helyen töltöttem meg a krémmel.