Sziasztok!
Egy kissé el vagyok veszve a dolgaimban.
Tegnap és ma is a hivatalokat jártam mert. A felső emeleten mind a két lakásból kihaltak a tulajok. Az egyiknél csak egy súlyos debil örökbe fogadott lányuk (aki intézetbe van) maradt hátra. A másik lakásnál, a fiú Amerikában él, a lány meg Dominikán az év 80%ban mert a férjének kint van valami vállalkozása. Így a Csekekkel sem igazán foglalkoznak rendszerességgel. Befűzetni befűzetik, hellyel közzel, de most az új törvény szerint ha 2 hónap lemaradás van jön a retorzió aminek a hátrányát a többi bentlakó szenvedi. Kitalálta a "drága közös képviselet, hogy a másik 6 lakásra leosztja a fizetni valót, és majd év végén elszámoltatjuk Őket. Persze ha tudjuk mert ha a hivatal szólítja fel a késedelemre az azért más mint ha a volt kedves szomszéd tartja a markát. Én nem igazán megyek bele ebbe a verzióba, és ez után futkosok a lak.szöv. meg egyéb helyekre. Nem kis pénzről van szó, mivel a közös-költséget, a fűtés alapdíj, víz alapdíj, stb. és ezeket akkor is fizetni kell, ha nincs lakó a lakásba. Ráadásnak az egyik lakásba albérlők laknak akik tojnak a számlákra, a beteg kislány gyámja meg nem igen mocorog hogy rendezze a dolgokat. Tegnap mindenhol falakba ütköztem, de ma talán sikerült az egyik lakást rendezni egy átutalásos szerződéssel, most keressük a másik lakáshoz a megoldást. Nem vagyok skót, de van nekem kire/mire költenem, nem a szomszéd rezsijére.
Hát ezért rohangászok, hogy még a fűtés bekapcsolása előtt rendeződjön a dolog. Erre mondják közös ló....stb
Főztem egy nagy fazék zöldbab főzeléket csirke pörivel, leves volt hétvégéről, holnapra is marad.
Lia! élménydús pihit kívánok én is Nektek!
Klárika! Nagyon ügyes vagy hogy csak így szemre tudsz vásárolni. Nekem nemigazán szokott sikerülni. Csere szokott lenni a végeredmény.
Ilona! a tortád csodás, nem is álmodok róla még ha két életem lenne sem, hogy ilyet össze tudnák hozni.
Margitka! Viszont a Te almatortáddal próbálkoznék, ha a receptet megkaphatnám, olyan nyálcsorgatóan kínálta magát.