Válasz: Vendégségben Ilonánál
Ilona!
Használjad sokáig a sajtos tallér sütődet! Guszták lettek a tallérok!
... Használat előtt én mindig átkenem vajas papírral, vagy olaj is jó, akkor nem ragad rá a tészta... Most be is írtam ezt a receptbe, hátha nem jut anélkül eszébe annak, aki kipróbálja... Én van amikor csak a fele adagot sütöm meg... persze előtte papírra leírom a mennyiségeket... az is elég sok szokott lenni... A teljes recept mennyiséget akkor csinálom meg, ha vendégek is jönnek. ![]()
Nagyon szép virágot kaptál a férjedtől, én is ismerem, anyukámnak is van Győrben. A férjed nagyon ügyes, praktikus a virágtartó, jól néznek ki a virágok rajta. A fogast is szépen elkészítette, biztos jó lesz majd a cipőtartó is alatta! Igazán ízléses és szép lett a folyosótok! ![]()
A leandereid is gyönyörűek!... Ha jól emlékszem Ti a pincétekbe viszitek le télre, ugye? 
Bukta
Hozzávalók: 80 dk liszt, 3.5 dl tej, 3 ek.cukor, pici só, 3 dkg élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 8 dkg olvasztott rama.
Kenéshez. 8 dkg olvasztott ráma, 1 egész tojás.
Töltelék: mák, lekvár dió, túró stb.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe beletesszük a tojásokat, sót, és a felfuttatott élesztőt, majd fokozatosan belecsurgatjuk az olvasztott rámát. Összeállítjuk a tésztát, letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tésztánk, elnyújtjuk ujjnyi vastagra, felkockázzuk amilyen nagyságú buktát szeretnénk, és megtöltjük a töltelékkel. Kibélelt, vagy zsírozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk. Megkenjük olvasztott rámával 20 percig kelesztjük, majd ezután lekenjük az egész tojással. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.
Sajtos tallér: /Margitka receptje alapján/
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 25 dkg Ráma, 25 dkg. sajt, 2 tojás, 1 kk. szódabikarbóna, pici só, 2 ek.olaj. 2 dl tejföl.
A lisztben elmorzsoljuk a Rámát, a reszelt sajtot, és beletesszük a többi hozzávalókat, majd összeállítjuk a tésztát. Kis gombócokat formálunk belőle. A sütőt kikenjük zsírral, felforrósítjuk, beleteszünk négy gombócot és sütjük, közben átfordítjuk a sütőt.
225 2017-09-16 18:41:40 Utoljára Lia szerkesztette (2017-09-16 18:42:04)
Ilona.
Nagyon guszta minden,a buktából vettem.Köszönöm.
Ilona!
Itt is megcsodáltam a buktáidat a társalgás után! Tényleg nagyon jól sikerültek! ... A receptet majd felrakom. Látom, hogy mások a mennyiségek... Én is szeretek változtatni, és ami a jobb, azt hagyom meg, és sütöm a továbbiakban! 
A sajtos tallér is finom lehet, ezt tudom! 
Úúúúúú azok a bukták!Na de a tallérokból is tudnék rágcsálni!
Repülőgépes csokitorta
Hozzávalók: 2x5 tojásos sima piskóta és 1x6 tojásos kakaós piskóta
Krém: 8 tojás, 30 dkg kristálycukor, 20 dkg 52 %-os étcsoki, 1o dkg Holland kakó, 3 dl Hulala tejszín, 50 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor.
Díszítés: 3 dl Hulala tejszín, zöld ételfesték, fondant virágok, kifutó, repülő, irányító torony
A tojást és a cukrot gőz fölött felverjük, majd belecsurgatjuk a felolvasztott étcsokit és a Holland kakaót. A Rámát jól kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. A Hulala tejszínt felverjük és ezt is belekeverjük a csokikrémhez. Ezzel töltjük a piskóta lapokat.
A 3 dl Hulala tejszínt felverjük majd egy kis zöld ételfestékkel megszínezzük, ezzel vonjuk be a tortát, és díszítjük a tetejét is.