Válasz: Társalgás
Most kóstoltuk meg az almát is, mert bizony ma azt is vettünk 2 szatyorral... 200,-Ft/ kg-os áron adták. Természetesen most is mi válogathattuk ki darabonként. Ez az első idei alma, és nagyon finom! A fajta neve pedig: Gála. ![]()

|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Most kóstoltuk meg az almát is, mert bizony ma azt is vettünk 2 szatyorral... 200,-Ft/ kg-os áron adták. Természetesen most is mi válogathattuk ki darabonként. Ez az első idei alma, és nagyon finom! A fajta neve pedig: Gála. ![]()

Sziasztok!
Margitka! Megjöttem én is! Nagyon guszta ez a pite, jó magas és a színe is szép! Jelentkezek egy szeletért! Jó áron vetétek a barackot és az almát is. Éppen néztem hogy itt 400 Ft-os áron van alma, nagyon drága. Gála alma finom mi is szeretjük.
Ma levest nem főztem, kivettem a gulyáslevest a fagyról, mellé rakott krumpli volt. Finomra sikerült, került bele kolbász is. Közben felhívtam a fodrászomat 10 óra után nem volt senki sem, így gyorsan el is mentem. Jó rövid lett a hajam már nagyon esedékes volt a vágás. Addig meghúlt a krumpli és utána tettem is a sütőbe. Még a fodrásznál voltam a férjem elkezdte leengedni a medencéből a vizet, de még holnapra is marad nem megy le ma. Majd holnap kitakarítjuk és legalább kiszárad jól, úgy tesszük el. Még 23. 6 fokos volt a víz de már nem várunk tovább vele.
Na éppen most kaptam telefont, vendég érkezik, kérdezte itthon vagyunk-e. Most pedig sütim csak bolti van itthon!
Lia! Ibolya kicsi biztosan ellesz mert itt lesz a testvére, a fiúk meg csak elvannak együtt, igaz volt mikor hangosak voltak, de lelettek állítva. Mi is sokat kínlódtunk a tujákkal, hát még a sok gallyal! Mi elszállítottuk mert nem tudtunk mit kezdeni vele. A vastag része ittmaradt, a többit vékonyabbat elvittük a kijelölt helyre. Fordultunk vagy ötször.
Ancsa! Sajnálom, hogy a cisusok még mindig nincsenek jól!
Most már mennem kell mert lassan itt lesz a vendégem. Mindenkinek további szép estét kívánok!
Szia Ilona!
Bizony, hogy finom a pite, lehet vágni belőle!
... A nagy fiam is éppen most eszegeti...
... Gábor lemarad ebből, mert ma jöttek meg Horvátországból, a barátaikkal voltak 2 kocsival egy hétig keddtől keddig... Izgultam is miatta.... Bár minden nap írogattunk egymásnak a Skype-n, és képeket is küldött... Majd a hétvégén személyesen is találkozunk, és mesél még. Ma reggel fél 10 után indultak, és csak fél 7 körül ért haza... De most már tudtunk telefonon is beszélgetni. Jó volt hallani a hangját! 
Az alma itt is 400 Ft felett van a boltokban, ezt ott vettük, ahol termesztik, ezért is lehet ilyen áron hozzájutni... szerencsére nincs is messze tőlünk. Már többször írtam, hogy odajárunk gyümölcsökért.
Jól megoldottad az ebédet mára, és finom is volt... A frizurád is szép lehet már, jól sikerült az időpont egyeztetés!
... Jól teszitek, hogy most rendezitek, amikor még kitud száradni a medence, miután leengeditek... Esős időben ez nem lenne megoldható...
Na akkor a boltival is megoldhatod a vendégeskedést, ha így váratlanul jött a telefon... Érezzétek jól Magatokat! 
Most már én is elköszönök mára... További kellemes estét, és nagyon jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Ma már főzni kell levest és valami főzeléket is.... pörkölt az van... Na és pite is maradt bőven pudinggal. ![]()
Friss a reggel, mint, ahogy ez már el is várható ilyenkor... jelenleg 10 fok van... álltólag majd 29 fokra is felmelegedik a levegő....
De most kell a reggeli kávé!... Már érzem is az illatát!

Sziasztok!
Margitka! Köszi a reggeli kávét és a sok finomságot mellette! éppen most ittuk meg a másodikat. Annyira nyomott vagyok ma, semmihez nincs kedvem.
Tegnap 9 óráig volt a barátnőm Ilona napot jött köszönteni. Most jött haza Görögországból azért nem jött hamarább és az élményeit mesélte az útról.
Képzeld reggel 8 órától nins víz és még az áram is kimaradozott. Nem tudom mi csinálnak nem szóltak előre. Rakott krumpli maradt tegnapról, de levesünk nincs és nem tudok főzni. Már alig várom, hogy legyen vizünk, egy kis paradicsomlevest teszek oda az hamar megvan.
Kitakarítottam a kocsi belsejét, lemostam a teraszt és a garázst is felmostam. A medence vízét használtam még mindig a fele benne van. Estére csak lefolyik szép az idő még szerencse. Jó meleg van már 29 fok van árnyákban itt.
Elmentünk reggel húsért hétvégére káposztát töltök, a múltkor elmaradt. Most mindent megvettem hozzá, még kelkáposzát is, elég jó áron, mert abban szeretjük.
De jó hogy letudtam a fodrászt is, annyira jó lett a hajam, jó rövidre vágattam.
Biztosan jól érezték magukat a fiuk! Szép idő volt gondolom még ott voltak. Akkor a fiadnak lesz mesélnivalója a hétvégén!
Szia Ilona!
De szép a mai csokor is, amit hoztál nekünk! Köszi! 
Akkor este jó sokáig beszélgettetek, ünnepeltetek este. Biztos volt a barátnődnek is sok szép élménye, és örülhetett, hogy mesélhet róla, igaz! ![]()
Nálunk meg éppen most dolgoznak a házunk előtt nagy munkagépekkel, mert a régi gázvezetékeket cserélik ki... Jó nagy munka... Még szerencse, hogy tegnap el tudtunk menni almáért és őszibarackért.. Most csak gyalog tudunk átjutni a Tescoba is... Majd délután át is sétálunk, mert pár dolog kell... Mindenesetre az nagyon bosszantó lehet, ha nem értesítettek Benneteket a víz és az áram kimaradásokról...
... A paradicsomleves valóban gyorsan elkészül, mi is szeretjük. ![]()
Én is változtattam a főzésen.. . Reggel amikor kimentem a férjemhez a kertbe, Ő éppen öntözött... akkor mondja, hogy ne csináljunk inkább lecsót?... Én úgy megkívántam, hogy egyből szedtem egy nagy tál paprikát, paradicsomot... aztán végül ez lett ebédre.... Levesnek pedig tarhonyalevest főztünk krumplival bővítve... Most már készen is van minden.. gondoltam ebéd előbb benézek egy picit ide....
Örülök, hogy Te magad is meg vagy elégedve a frizuddal!.. ez sokat számít! 
Igen, már várom nagyon a hétvégét!.. persze azért addig is beszélgetünk ám. 
Meglepetésünkre nagyon rendesek az utcán dolgozó emberek... még egy ideiglenes hidat is készítettek, hogy ki tudjunk állni a kocsival szükség esetén... bár most inkább sétálunk ebéd után a boltba... ![]()

Halihó megjöttem!
Reggel még nem voltam biztos benne,hogy elmegyek e dolgozni,mert Kicsibitta annyira gyenge volt,hogy éjfélkor a karomban hoztam be a balkonról,ott kuporgott középen,nem volt erje feljönni a lépcsőfokon és még nyávogni sem tudott,el volt engedve füle -farka,ölbe vettem magamhoz öleltem és úgy feküdtem vissza,betakargattam,ott maradt rajtam ,úgy aludt reggelig,de nem evett,nem ivott tegnap sem .Poci bezzeg nagy étvággyal már tegnap és éjjel is tolta befele a kaját...Reggel vágtam egy kis csirkemllet,pici darabokra,egy kis vizben megmikróztam,odaültem Bitta mellé és próbáltam pici falatonként adni a szájába....és elkezdett enni...annyira boldog voltam,amig jó l sett neki,etettem...végül is elmentem dolgozni,az utolsó percben ugrottam a buszra,mert már indult is...
Délután mikor hazajöttem,már az ajtóban várt mindkettő...nemsoká jött is a doki,már csak egy egy injekciót kaptak és kell még beadjam az antibiotikum tablettát nekik,este és holnap reggel,még egy palack vitamint is hagyott,hogy abból adjak nekik minden nap!Holnap már nem is kell kezelni őket,annyira szépen felépültek!
Nagyon boldog vagyok,a doki is mondta,hogy ma már másképp nézek ki én is,nem úgy ,mint tegnap!Hát tegnap nagyon magam alatt voltam,az biztos!
Most már kezdem összeszedni én is magam,és tervezem a hétvégét,a csalamádé elrakást,meg a sütést főzést!
Szia Ancsa!
Aranyos a teáskészlet, amit hoztál! ![]()
Örülök, hogy javulás van a cicáknál, akkor most már megnyugodhatsz, hamarosan mindkettő rendben is lesz! 
Holnap már péntek, aztán készülődhetsz is a hétvégi teendőkhöz...
Végre itt is csend lett az utcán, mert a mai műszaknak vége van... majd holnap folytatják a dolgozók ez a nagy munkát... A befele jövő járdánk mellé is tettek rácsokat, amikor elmentek, igaz, hogy jó mély árkokat ástak.. így nem lehet baleset este sem...
Én meg kint voltam eddig és törtem diót, mert valahogy abbahagytam, amikor utoljára csináltam... pedig már éppen itt lenne az ideje befejezni.. Lett most 36 dkg dióm, majd holnap lehet hogy sütök is már valamit belőle, ha rá tudom szedni magamat...

Jó lenne ha péntek lenne,de még csak csütörtök lesz! ![]()
Ancsa!
Ahogy olvastam, hogy tervezed a hétvégét... már én is péntekre gondoltam... azért is írtam el... már megint .. nagyon siettetném az időt, mert találkozunk Gáborral, és mesél majd ! ![]()
De ugye Te is várod! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás