Válasz: Mi újság Ancsánál?
Poci se maradjon ki!

|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Poci se maradjon ki!

Na azért ám! ... Poci olyan tekintélyt képvisel a cicáknál! ... Szerintem ezt Bitta is érzi még néha... 
Gyönyörű! ![]()

Bekaptam reggeli után egy szelet sütit is!
Hú ez finom lehetett!
Nagyon guszta! Mikor csináltad? Recept? 

Fekete erdő kekszes
Egy tepsibe lerakunk kekszeket,vajas keksz alegjobb,mert hamar puhul,főzünk egy csokoládés pudingot,mikor készen van,belekeverünk 5 deka vajat mig elolvad,és ráöntjük a kekszekre,erre megint egy sor keksz következik,egy meggy befőttet,vagy friss meggyet,lecukrozunk izlés szerint,odatesszük főni,mikor levet enged,egy edényben egy karamellás vagy tejszines pudingot kis tejjel kikavarunk és ráöntjük a meggyre,gyorsan összekavarjuk,mert hamar sűrűsödik,vigyázzunk hogy legalább 4 deci legyen a folyadék rajta.Ezt a kekszekre öntjük,megint kirakjuk egy réteg keksszel.A végén egy vaniliás pudingot főzünk a tasakon lévő utasitás szerint,ebbe is kavarunk 5 dekányi vajat és ráöntjük a kekszekre,a legfelső réteg megint keksz.Ha kihűlt csokit olvasztunk a tetejére,és tejszinhabbal is diszithetjük,betesszük a hűtőbe legalább 3 órát,de jobb ha egy éjszakát hagyjuk állni!Maradék meggyszemekkel is diszithetjük!
Tegnap dobtam össze,nagyon finom,puha,és az ize...hmmmm...csodás a meggytől!
Ancsa!
Ez tényleg finom lehet. A meggy jól harmonizál krémekben... Egy időben én is csináltam keksszel sütiket.. de már kevesebb sütit készítek, nem fogy annyi, mint régen.... kivéve, ha többen összejövünk... Talán emlékszel is, a múltkor a kekszes-tejfölöst emlegettem... azt is másnap lehetett enni. ![]()

a kovászosom,ma zúzapörivel és tarhonyával esszük!
Ancsa!
Hú de imádom!... de már kevesebbet merek enni az uborkából is... egyenlőre elég óvatos vagyok, mert nem okozott bajt.... 
Ancsa.
Most jól jönne ez a finomság,az uborka is nagyon guszta.
A karfiol megpuhult,vagy megfőzted előtte?
Beírnád hogy csináltad,ha már fent van bocsánat.
Ancsa! Gyönyörű képet hoztál a cicusról!
Megint mennyi finomság van a konyhádban! Finomnak néz ki a sütid! Na és már kovászos ubid is van!
Egyáltalán nem főztem meg,csak együtt odatettem az uborkával,simán kovászolni,kenyérrel,sós vizben,jó roppanós,savanykás és nagyon finom,az fogyott e először!
Egy időben mi is szoktunk eltenni egy 20 literes ballonba a pincébe savanyúságnak az uborka mellé karfiolt, sőt paprikát, és még zöld paradicsomot is... De jó ötlet a kovászos uborka mellé is, az idén ki fogom próbálni majd! ... Én úgyis sokkal jobban szeretem a kovászos uborkát az ecetesnél! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?