Válasz: Társalgás
Na ideértem én is zárórára,munka után elraktam a cseresznyét, megfőztem a holnapi ebédet;zöldbabfőzekéket csirkeszárnyat sütöttem mellé.
Közben a mosógép is dolgozott.
Jó pihenést kívánok mindenkinek.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Na ideértem én is zárórára,munka után elraktam a cseresznyét, megfőztem a holnapi ebédet;zöldbabfőzekéket csirkeszárnyat sütöttem mellé.
Közben a mosógép is dolgozott.
Jó pihenést kívánok mindenkinek.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a jókívánságokat átadom majd a fiaméknak! Minden nagyon jól sikerült, finom volt az étel és jól érezte magát mindenki. Jól elfáradtunk, sok volt, főleg a torta készítése! Mindenkinek nagyon tetszett és finom volt. Még a személyzet is lefényképezte és a főnök is. Tegnap mentek vissza a gyerekek.Mára kicsit tudtunk pihenni. De csak most tudtam jönni, mert most értünk haza. Reggel 8 órára már bent voltam a hivatalban, intéztem a hadifogsággal kapocsolatos dolgomat. Szerencsére minden rendben van. Aztán elmentem a jogosítványomat intézni, onnét délre értem haza. Ebéd után beszaladtunk Miskolcra csempét ragasztót stb. venni, hogy el tudjuk kezdeni a munkát, közben ne keljen majd szaladgálni. Aztán még egyszer megint vissza mert egyszerre nem jött el. Ez éppen elég volt mára, megint jól elfáradtunk.,Szerencsére még holnap nem kell főznöm. Munka lesz bőven, holnap egy kis takarítás, és a sok szennyes mosása. Majd hozom a tortáról a többi képet is.
Margitka! Szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából!

Sok finomságot készítettél! Nagyon szép hétvégét töltöttetek el együtt a családdal. Nagyon guszta szép a cseresznyétek. Itt most nem lesz mert a fiamék házánál volt a fa, de aki megvette mondta hogy alig volt rajta mert lefagyott. Sok szép virágot kaptál! A hársfa gyönyörű, micsoda illat lehet most ott.
Lia! Nagyon sok boldog születésnapot ívánok az unokádnak! Te is szép tortát készítettél, és finomat sütöttél! A medence nagyon jó de nem ilyen volt eddig ezt most vettétek ugye? Melegszik már a víz benne?
Ancsa! Láttam a szüleidnél az udvart, nagyon szépek a virágok. A cicusok is aranyosak szépen fejlődik a kicsi is!
Jó pihenést kívánok Mindnekinek!

Jó reggelt,szervusztok!
Induljon jól és teljen nyugodtan,tartalmasan a mai napunk is!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok én is mára! 
Lia!
Tegnap akkor otthon volt még rendesen dolgod!... Én is elraktam a cseresznyét délután kimagozva a fagyasztó ládába... Este fél 7-kor ért csak haza Pestről a nagy fiam, át sem öltözött, egyből ment a fa alá, és eszegette a cseresznyét... azt mondta, hogy úgy finom, frissen leszedve a fáról... gyerek korunkban mi is mindig a fán voltunk, és ott eszegettük... Finom ebédetek lesz ma! 
Nagyon jók ezek az automata mosógépek, nagyon sokat segítenek a háztartásban.
Ilona!
Örülök, hogy jól sikerült a lakodalom, most már Ti is megnyugodhattok. Akkor még tegnap is nagyon sok elintézni valótok volt... de szépen lassan minden elkészül majd. Azért ma sem fogtok unatkozni... Egy családi háznál bizony mindig van teendő, nem csak a lakásban, de odakint is...
Köszönöm szépen Neked is a névnapi megemlékezést! Bizony ma reggel is olyan jó volt ránézni a virágokra, amikor lejöttem. ![]()
Éppen tegnap láttuk a Tescoban, kis tálkákban árulják a cseresznyét és a meggyet is.. Mindegyiket fél kg-os csomagban 600 Ft-ért.. Hát elég drága!.. meg is lepődtem...
A hársfa körül valóban nagyon kellemes illat van. Sőt, este amikor belépünk a hálószobába, ott is, mert az ablak természetesen állandóan nyitva van, és, ha nem lépünk ki az erkélyre, akkor is nagyon erősen lehet érezni!
... Sajnos majd, ha elkezdnek lepotyogni a virágok, akkor lehet állandóan takarítani a fa környékét... viszont a nagy hőségben az árnyékban jó pihenni, és közlekedni a fa alatt... valamit valamiért...
Ancsa!
Egyetértek!.. Én is megittam már a reggeli kávémat... és csak utána jöttem ide a géphez.. addig olyan hiányérzetem volt...
Most még beindítom a mosógépemet, mert tegnap csak a piros, és barnás, hasonló színű ruhákat, törülközőket mostam ki.. Ma a sötétek következnek... Aztán levest nem kell főzni, árpagyöngy is maradt... csak készítek majd később egy kis gombapörköltet hozzá... tegnap megkívántam a gombát a Tescoban, és gyönyörűt vettünk is... Majd friss salátát kell szedni hozzá, de az is gyorsan elkészül...
Na megyek, mert most még jó dolgozni... A nagy hőségben majd lehet pihenni....
Neked is nyugis napot! 
Sziasztok.
Indulás előtt beintegetek;legyen nagyon szép napunk.
Ilona.
Mégegyszer nagyon sok szeretett gratulálok a fiadéknak,szép napokon vagytok túl ha még fárasztó is volt.
Igen ez a medence most lett véve,tegnap ki is próbálta Zsombo r jót fürdött benne.Vettünk rá szolár fóliát,állítólag hamarabb melegszik a víz és lassabban hűl le.
Margitka.
Mit főzöl a gombából,a hétvégén én is rántotta ki,ami marad lepároltam ment a fagyasztóba.
A piacon láttam én us hogy nagyon drága a cseresznye,itt 800 ft-volt kilója.
Ancsa.
Nyugis napot a dolgozóban.
Indulok én is,már most nagy meleg van.
Szia Lia!
Én nem is vettem észre, hogy új a medencétek... mert nem is említetted, és a régi is gömbölyű volt... De Ilonának ezek szerint jobb szeme van! Akkor ez tényleg szuper medence lehet! A gyerekeknek nagyon jó lesz! ![]()
Hihi, a gombából továbbra is gombapörkölt lesz, ahogy írtam is.... Te is nagyon siettél az olvasással... vagy túl sokat írtam reggel? 
Neked is nyugis napot a dolgozóban! 
Sziasztok!
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Margitka! Nagyon drágák lettek sajnos a gyümölcsök! Kár hogy nekünk már nincs cseresznyénk, ilyenkor már mi is ettük annyira fincsi volt. Küldtem levelet. Egy családi háznál mindig van mit csinálni. De mi nem tudnánk bérházban lakni., azt külön meg kell szokni.
Lia! Köszi szépen! Ez jónagy medence, mi is nagyon megszerettük. De én még szolár fóliáról nem is hallottam, köszi hogy megírtad, majd utána nézünk mi is. Mi az aljára tettünk hungarocelt, nagyon jó lett így, tavalyí ezt nem csináltuk, de a félrjem azt m,ondta ezen az éven kipróbáljuk, ez is jó ötlete volt. Akkor már fel is avatta a kis unokád! Hamar megmelegszik benne a víz. Neked jó munkát mára.Küldtem levelet!
Szia Ilona!
De gyönyörű ez a pipacs csokor! Imádtam gyerekkoromban! Mindig szedtünk a mamánál a réten, ami közel volt, és búzavirágot is, abból meg koszorút fontunk, és a fejünkre tettük.. ![]()
Igen, akinek van, az nem is tudja annyira értékelni a gyümölcsöt... Lia is írta, hogy a piacon is drága, de azért ott olcsóbb... persze én azt is nagyon drágának találom...
Épp az előbb néztem be a levelezésbe, hogy leültem a géphez, és válaszoltam is. 
Kész a gombapöri, csak még a salátát kell befejeznem... megyek is...
Margitka!
Reggel gyorsan olvastam,a telefonról is nehezebb,átsiklottam az írásod felett.
A régi medencénknek kék volt a színe és annak a teteje felfújható volt,ami persze idővel több helyen eresztett,ezért is cseréltük le.
Ilona!
Kíváncsi leszek én is hogy mennyit segít ez a fólia,kék színű buborék fólia,keressetek rá a neten.
Szerencsére ma nem voltak sokan,gyorsan hazaértem.

Szervusztok,megjöttem én is,
Úgy alakult hogy ma is be kellett mennem a szüleimhez,Atti hozott egy zsugorral a jeges teából nekik is amit kipróbáltunk a múlt héten,nekünk nagyon izlett,behűtve finom és olcsóbb mintha én főzögetném,most barackosat és mangósat vettünk két literes palackokban!
A munkában továbbra is őrült huzat van,meleg viz még mindig nincs,pedig tegnapra igérték,mondtam én,ha egyszer elveszik,nehezen adják határidőre vissza.Főzni nem kell,vane lég,most jót tudnék csobbanni a medencétekben,akár az Ilonáéban,akár a Liáéban.Ti még nem gondoltatok rá Margitka,hogy vesztek?Helyetek lenne bőven rá!
Na,akkor még van egy két szelet a sütimből is,Attinak is nagyon izlett,kétszer is evett belőle tegnap!A kovászosom is beérett,nagyon finom lett,a karfiol is kár,hogy nem tettem bele többet!Beteszek egy képet a topikomba!
Na most már én is benézek, ideje pihenni. ![]()
Lia!
Telefonról én nem is bírnám elolvasni a szöveget.... ott nagyon apró... akkor nem csodálom, ha nem vetted észre. 
Most megkerestem a régi fórumban a "Kedvencek" topikban a régi medencéteket! Tényleg kék volt!... nekünk is ilyen volt valamikor... a miénknek is az lett a sorsa, mint a tiéteknek, hogy több helyen is el kezdett ereszteni...
Biztos jó lesz az a fólia a tetején, rákerestem a neten. ![]()
Ancsa!
Ma is hoztál rózsát! Már nekem is van tavaly óta sárga, nagyon szeretem!
... Ó és szeder is van a képen! ... Anyukám, nagyon szerette.... Régen volt egy hatalmas szederfa a férjem nagyijánál, ... amikor idekerültem, nála laktunk a ház elején 5,5 évig... mikor aztán építkeztünk ide...és anyukám mindig hátrament szemezgetni a fához, ha jöttek, és épp érett...
Egészségetekre a teát!... Lassan itt is az ideje az ötórainak... ![]()
Nekünk is volt medencénk, 2 is, amikor kicsik voltak a gyerekek... De magunk miatt már nem veszünk... Én már szívesebben zuhanyozok ilyenkor naponta többször is a fürdőszobában... Épp az előbb tettem ezt. 
De annak idején még Loretta is a húgom kislánya, aki már egyetemista Pesten, 21 éves lesz decemberben.. bizony pancsizott velünk eleget.... Lia írta is a kedvencekben, hogy emlékszik Rá...
Kis uborkáink már vannak a kertben, majd ha több lesz, akkor mi is csinálunk kovászost! .. előbb én nem szoktam.
Mindjárt leselkedek a konyhádban. 
Magunk miatt mi sem állítanánk medencét,de a gyerekek nagyon élvezik,csak legyen jó idő.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás