Válasz: Társalgás

Jó reggelt,sziasztok!
Dörgés ugyan nem volt,de egész éjjel esik az eső,most is...és ezek szerint 40 napig fog is..
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás

Jó reggelt,sziasztok!
Dörgés ugyan nem volt,de egész éjjel esik az eső,most is...és ezek szerint 40 napig fog is..
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Ancsa!
Látom, hogy nem hagyod ki Te sem a kávét!
Köszi, ezzel én is így vagyok.. bár egész jól aludtunk éjjel... itt eső nem volt, és most sem esik... akkor még 40 napig nem is lesz? Na öntözhetünk majd eleget...
Ma főzni kell... Akkor borsóleves lesz a friss borsóból, és tojásos nokedli salátával... sajnos egyre több saláta felmagzott a hőség miatt... Most ugyan már hűvösebb van.... még csak 12 fok van, és nem is jeleznek mára nagy meleget... lehet szorgoskodni majd...
De előbb megnézem a levelezőimet és telefonálok majd anyukámnak...
Neked is szerencsés napot! 
Sziasztok!
Nekem is elérkezett a második kávé ideje,még iszom bekukkantok ide is.Takarítottam délelőtt,a kertet is meglocsoltam,jól jönne egy kis csendes eső.
Margitka!
Na akkor tényleg elégedettek lehettek ha ilyen szépen lett a borsóból.Télen elég is lesz.
Finom lesz ma belőle a leves,lehet hogy a hétvégén én is főzök egy adagot még.
Lassan ebédelek,indulok dolgozni,remélem nem lesznek sokan.
Ancsa!
Küldhetnél az esőből egy kicsikét,ide nagyon kellene.
Szia Lia!
Tehát már Te is ittál 2 kávét, akkor váljék egészségedre.
... Már én is túl vagyok rajta ebéd után... A borsó leves után tojásos nokedlit ettünk friss salátával, mindenki meg volt elégedve vele.
... Sőt már rendet is tettem, és egy kis pihenő is volt.
Most még nincs kedvem kimenni a kertbe, de később az epert le kellene szedni, sőt meggyet és akár cseresznyét is lehetne már szedni... na majd rábeszélem magamat... 
Itt is kell locsolni esténként, vagy akár reggelente is, nagyon hiányzik a csapadék a kertben...
Neked is jó munkát a dolgozóban, lehetőleg kevés beteget! 

Sziasztok,hazaértem,napközben neme sett,de nagyon felhős ,szerintem éjjel megint fog esni és jól le is hűlt az idő...
Szia Ancsa!
Gyönyörűséges rózsacsokorral jöttél! 
Itt viszont reggel óta sokat javult az idő, már ami a hőmérsékletet illeti, most árnyékban már 25 fok van... bezzeg semmi csapadék nálunk, öntözni kell este is... Míg összeszedtem a napon az epert, melegem is lett, alig vártam, hogy beérjek... Aztán eszembe jutott, hogy kellene összedobni valami franciasaláta félét, de alig volt itthon tejföl... fogtam magam, és átsétáltam a boltba... addig a férjem szorgoskodott a konyhában. Összevágta a belevalókat: sárgarépát, zellert, almát, savanyú uborkát, gyömbért... aztán vettünk elő csemegekukoricát is. Ja és tojást is főztünk, azt is kockáztunk bele, és trappista sajtot.. Kevés fűszer, végül majonézzel leöntöttük... most hűl a hűtőben... én már éhes is vagyok rá! 
Milyen napod volt? 
Most már lehet öntözni odakint... Én elköszönök mára... További kellemes estét, jó pihenést! 
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek! 

Sziasztok,jó reggelt,nálunk nagyon hűvös lett,szinte fázom.
Jövök délután,de nem sokat mert ma találkozóra megyünk tudjátok Facebookos tali!
Sziasztok!
Jó reggelt! Mindenkinek szép napot kívánok mára is! 
Ancsa!
Én is úgy érzem, hogy nagyon kell ma az a kávé!... mert akkorákat ásítok még, mintha nem is aludtam volna... Igaz, hogy éjjel csak fél 12-kor kapcsoltuk le a hálószobában a tévét... aztán 6 óráig el is aludtam... akkor felébredtem, és szerintem pillanatok múlva újra aludtam is... De akkor miért is ásítozok?...
Itt is hideg a reggel, most 11 fok van... de legalább a napocska már jelen van az égbolton!
Tegnap este, miután meglocsoltam a virágokat, szedtem egy nagy tál hársvirágot, aztán a férjem fel is vitte a padlásra, ott jó meleg van napközben, száradnak, jó lesz télen teának:

Mára maradt ebédünk, csak friss salátát kell szednem a tojásos nokedli mellé.... Aztán majd sütni szeretnék...
De akkor előbb megiszom én is a kávémat, már érzem az illatát.... 
Neked pedig jó bulizást kívánok a találkozón majd! Érezzétek nagyon jól magatokat! 
Sziasztok.
Én is kívánok nagyon szép napot mindenkinek.
Indulok vásárolni,utána füvet szeretném levágni,sütnöm is kellene.
Margitka.
Sok finom tea fog készülni már látom,finom illata lehet.
Szia Lia!
Akkor jó vásárlást, és utána fűnyírást... Na és mit szeretnél sütni? 
De még milyen illat van!... Már a teraszon is.... Most készítettem is gyorsan fotót a hársfáról... A teraszról kevés látható:

Ezért az udvarról is csináltam 1 képet, hogy lássadf, már milyen magas a fa:

Mivel mára maradt ebédünk, ezért a program a gyümölcsszedés volt... Sajnos az idén nagyon kevés a meggy... mert lefagyott nagy része.. Le is szüreteltük a fiammal, amit lehetett... csak 4 tállal lett... eddig úgyis pár szem meggyet ettünk, majd veszünk még, ha olcsóbb lesz, mert kevéske ez.... de most mindjárt kimagozom, és elrakom a fagyasztóba... jó lesz télre gyümölcs mártásnak, vagy sütibe, esetleg levesbe... Na és szedtünk egy nagy tál cseresznyét is... azt majd holnap folytatjuk, az még nem olyan érett... kibír pár napot... Bár a rigók is nagyon rájárnak... De a fa tetején úgysem tudjuk leszedni... igaz, hogy ezt nem tudjuk megbeszélni velük.. Mindenesetre a meggyfán már csak ott találnak maguknak...
Az ebéden túl vagyunk... Na ezzel kell most dolgoznom a pihenő után...

Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás