Válasz: Kertek és virágok
Köszönöm a segítséget Margitka én észre sem vettem.
Alig hogy kiraktam már kezdett is virágozni a kicsi oszloposok is tele vannak bimóval.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok
Köszönöm a segítséget Margitka én észre sem vettem.
Alig hogy kiraktam már kezdett is virágozni a kicsi oszloposok is tele vannak bimóval.
Jaj de csodásak a virágaid,azok a kis virágszigetek igazán mutatósak,gondoltam is hogy a szüleimnél valami ilyesmi kellene az udvarra,mert minden betonos.
Lia!
Nekem csak 1 nagy, és 3 darab kicsi kaktuszom van, Gábornak is adtam párat.... Most kedvet kaptam a fotóid után, és kivittem az üvegház elé őket. ... Remélem, hogy szeretik majd a jó napos helyet... ![]()
Margitka.
A kaktusz nagyon szeret a napon jó helye lesz.
Lia!
Én is ebben bízok, mert eddig, ha kiraktam, mindig az ablakpárkányra tettem, de ott nem éri egész nap a napocska, itt viszont igen.. ![]()
Ma délelőtt, mivel nem volt szél, nekiálltunk a tavaszi nyesedékeket eltüzelni. A tűz hatalmas lánggal égett a diófától nem messze... pedig csak a felét mertük egyszerre meggyújtani:

Jaj de szépen fotóztad a tüzet!A szalonna sütés hol maradt? ![]()
Ancsa!
... az elmaradt, de a diófát is elérte egy ágán a tűz, és a cseresznyefát, és megfeketedett egy kis rész mindegyiken... sőt még a szélső sor salátát is megperzselte...
Ekkora tüzet talán még sosem gyújtottunk...
A férjem azt mondja, hogy a fák kiheverik, de ebből a salátából nem sokat eszünk, még szerencse, hogy van odébb is, az elég lesz azért....
Ja és különben jó, hogy említed a szalonnát, már veszem is elő... Éppen franciasaláta félét készítünk a férjemmel, a szalonnához pont jó lesz! ![]()
Jaj,jó nagy lánggal égett.Azért szép így a képen.
Lia!
A fotó valóban jól sikerült, épp a legmagasabb lángot sikerült elkapni... De sajnos lett belőle kár is... Ma néztük, elég sok ág megszenvedte a diófán... tegnap nem is látszott ennyire... a cseresznyefa is kapott a tűzből, de az messzebb volt... na majd jövőre helyre jönnek a férjem szerint.. Mondtam is, hogy ha összejön egy kis égetni való, akkor egyből el kell égetni, hogy ez ne történjen meg még egyszer... De ugye nem mindig lehet tüzelni.. szerencsére még nincs tilalom itt...
Én is tudok hozni pár növényt,ma voltam a szüleimnél ott fotóztam.
ez a kis fenyő pár éve ki volt dobva egy kuka mellé,a gyökere szabadon, félig elszáradva..anyu megsajnálta hazahozta és elültettük,most igy hálálja meg!
a datolyám imádja a napot,lassan 20 éves lesz...ősszel átültetem,akárcsak a kis fenyőt,kell egy nagyobb edény neki!
De aranyos lett ez a kis fenyő!
... Az ősszel majd feltétlenül ültessétek ki szabad földbe, mert a cserepet kinövi, az már kevés lesz neki.
A datolyapálma is nagyon szép! Biztos szereti a helyét, ha így megmaradt. De igazad van,
ennek is nagyobb edény kell már! 
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok