1

Téma: Kertek és virágok

http://margit2.hu/ujforumba/rozsa.gif

Mindent a virágokról és a kertről...

2

Válasz: Kertek és virágok

Újra nyílik a rózsa... ( 2005-ben )

http://margit2.uw.hu/fotoalbum/rozsa20050515jo.jpg

3

Válasz: Kertek és virágok

Itt a mai kis sünikénk!... Körülbelül olyan 10 cm hosszú lehet... Őt is a fiam vette észre az udvaron, és le is fotózta:
... Hú ez itt nagyobbnak is látszik, mint élőben!...
Természetesen ide is berakom, hogy megmaradjon.... különben úgyis elviszi majd az sg.....

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10673/00000071.jpg

4

Válasz: Kertek és virágok

Sziasztok kertészek!

Akinek van házi kertje annak sok gondot okoznak a csigák. Most egy új oldalukról mutatkoznak be.

http://www.origo.hu/tudomany/20160830-o … rszag.html

A cikk alatti hozzászólásokból az ellenük való védekezésre is olvashatunk tippeket.

5

Válasz: Kertek és virágok

Szia Kiskertész!

Szeretettel üdvözöllek körünkben!  Köszi a cikket, bizony ez a csiga nekünk is sok bosszúságot okoz a kertben... http://margit2.hu/ujforumba/csodalk.gif
De áruld már el nekünk, hogy Te fiú, vagy lány kertész vagy?  http://margit2.hu/ujforumba/dumcsi.gif

6

Válasz: Kertek és virágok

Köszönöm az üdvözlést!

Én egy régebbi fórum olvasó vagyok, bár főleg a kertészeti oldalatokat ismerem.Egy korosodó, de remélem még nem szenilis fiú kertész vagyok, közel a hatvanhoz.

Kora reggel talpon vagyok,
kis kertembe kiszaladok,
várnak énrám a virágok,
rózsák, szegfők, tulipánok.

7

Válasz: Kertek és virágok

Hú de jó,hogy lett Kiskertészünk is,rögtön kérdeznék is,előtte persze üdvözlöm a Fórumban szeretettel!
Tegnap elhatároztam,hogy gyömbért  próbálok gyökereztetni,utána is néztem  a neten,hogy kell.Találtam is a boltban olyat ,amin volt már szem,úgyhogy azt dugtam le cserépbe,mivel nekem kertem nincs,csak balkonom.
A kérdésem az lenne,hogy vajon télire bevigyem a szobába,vagy hagyjam kinn?Hogy lenne jobb neki?Mert láttam ,hogy kertbe is termesztik,azt meg ugye nem ássák ki télire?Viszont cserépben nem e fagy meg?
Köszönöm a választ előre is!

8

Válasz: Kertek és virágok

Szervusz  Ancsa!

A gyömbér termesztéssel néhány éve én is megpróbálkoztam, de a szabadtéri termesztést próbáltam ki.
Végül is nagyon hasonló a termesztése mint a dáliának, vagy a burgonyának.Több okból hagytam fel a termelésével:
A csíráztatás elég könnyen ment de csak nagyon későn , júniusban lehetett kiültetni, nehogy a fagyos szentek tönkretegye, ez miatt a termések is kb. 5-6 cm hosszúak  lettek. A felszedett gumókat pincébe, homokba teleltettem mint a dáliát....bizony, hogy be kell vinni!  Azt hittem minden sikerült, de következő évben 1 db csírázott csak ki. Mindegy,...elmondhatom , hogy ettem saját termesztésű gyömbért,ha már egyéb sikerem nem igen volt vele.

A cserépben nevelés ötletét rögtön elvetettem, mert az még rázósabb. A cserépben kell hagyni a gumót amit következő évre szánunk, és itt jön a neheze, balkonra nem lehet tenni mert 0 fok alatt megfagy, tartósan 10 fok felett kiszárad, locsolni viszont télen nem szabad mert elrohad. Nagyon kevesen tudnak télre folyamatosan 0 és 10 fok közötti hőmérsékletet biztosítani , amit igényelne.Kíváncsi vagyok Neked , hogy fog sikerülni. Mikor csíráztattad, és most mekkora a szára?
Nincs róla egy fotód?

9 Utoljára Ancsa szerkesztette (2016-08-31 16:47:56)

Válasz: Kertek és virágok

Na,akkor beszedtem,még nincs szára most dugtam el tegnap!Mindegy csak kisérleteztem vele,nem akarom tartósan termeszteni,arra nincs lehetőségem,benn pedig télen nagyon meleg van nálunk,25-27 fok körül,akkor annyi neki,de azt irta trópusi növény hát gondoltam szép lesz a zöldje,nem akarom felszedni a gyökeret,veszek a boltban mikor kell egy darab,csak a levelei miatt akartam,hogy legyen zöldebb a lakásban.Majd ha nő valamelyest akkor fotózok,ha megmarad persze.Bár nekem vane gy datolyám is ami már van vagy 20 éves és még   mindig él,termést persze nem hozott,mert   nagy edényben van,és már a szüleimnél tartom mert akkora,nyáron kivisszük az udvarra,télen becipeljük!
Köszönöm szépen a választ,hát nagybani termesztésbe nem fogok bele akkor! big_smile

10

Válasz: Kertek és virágok

Kiskertész!

Máris megkedveltelek! Remélem, hogy itt már nem csak hűséges olvasónk leszel, ha már egyszer megszólaltál! ... A beköszönődbe berakott cikk alján találtam egy ajánlott kék granulátumot... Megpróbáljuk majd beszerezni. Jó lenne, ha tényleg lenne hatása! http://margit2.hu/ujforumba/circling.gif

11

Válasz: Kertek és virágok

Ancsa!

Szerintem nem szedtél be semmit!  A lakásban olyan melegbe kicsirázik, szárba szökken, majd amikor elszárad a szára kiszedheted a gumót és kezdheted újra. Ha nem akarsz teleltetni akkor  folyamatosan csinálhatod...abban a melegben nem is érdemes teleltetéssel kísérletezni...

Margit!

Csak óvatosan a csiga ölővel, ne kerüljön a növényekre!...amúgy tényleg hatásos.

12

Válasz: Kertek és virágok

Kiskertész!

Úgy tudom granulátum, tehát darabos... oda szórjuk, ahova akarjuk... de egyelőre nem szereztük még be, majd óvatosak leszünk vele. http://margit2.hu/ujforumba/wink.gif