Válasz: Kertek és virágok
Margitka!
Itt is hasonló volt az idő,és a szél is fújt,még esett is egy kevés. Szép hajtások vannak a fenyőkön!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok
Margitka!
Itt is hasonló volt az idő,és a szél is fújt,még esett is egy kevés. Szép hajtások vannak a fenyőkön!
Ma végre a fejteni valóm futó babot is elvetettük, ehhez újabb 2 sátort készítettünk... Most már 7 db sátor van.
Íme:

Margitka!
Szépen meg van művelve a kertetek, jó ránézni. Jók ezek a sátrak a baboknak!
Minden példás rendben van,de én csak vázakat látok,hol a sátor?
Ancsa!
Hiszen ma raktuk a földbe a magokat!... majd szépen kibújnak, és a nádakra ("vázakra") idővel szépen felkúsznak!... Minden évben tettem be róla fotót. Tavaly is... Most kimásoltam a gyakorló topikból, ahol mindjárt az elején látható a 4. hozzászólásban a tavalyi egyik sátor látható... Ez zöldbab. Emlékszel? 
Íme:

Margitka!
Nagyon szép a kertetek,az a kis pad igazán hangulatos.Lehet pihenni rajta a sok munka után.
Nagyon elírtam a hóvirágot,pedig gyöngyvirágot szerettem volna írni.
Lia!
Jó is pihenni a kis padon... Főleg nyáron, amikor a sárgabarackfa is jobban belevelesedik, alatta kellemes üldögélni.
... Néztem, hogy már elég szépen nőnek a barackok, de sajnos a fa egyik fele beteg lett, a férjem szerint moníliás... azt majd a hétvégén le kell vágni a fiúknak... ![]()
Ezt még tegnap ebéd után fotóztam le:

Ja,ja ,ja igy már igen,igy sátor,na jól benéztem!
A hétvégén készült pár kép a kertben:

...virágzik a birsalmafa is...

...a fokhagyma illatú virágok is virítanak szép fehéren...

...na és most virágoznak a medvehagymák is!....

... ez pedig kökény!... a ezzel jól megjártuk, mert a sárgabarackfa alatt több kis fa is kezdett kinőni... Mivel a fa már nem sokáig fog teremni, az idén is le kellett egy hatalmas ágat vágni róla, mert moníliás lett... 2 kis fát meghagytunk a fa alatt. Elég gyorsan cseperedtek.. aztán a fiam most vette észre, hogy van már rajta kis termés is... de nem sárgabarack!.. a magot a madarak hozhatták el erre, és lepottyantak, aztán mivel a kökény vadon is terem, hamar meg is éledtek, és nőttek.. Hát én még nem ettem eddig kökényt, de van a kert szélén is 2 fa, az idén biztos megkóstolom... de csak 1 maradhat meg a kertben...
De most olvastam utána, hogy még Almával gyümölcséből mártás készíthető, amit húsokhoz és vadhúsokhoz ízesítőként egyaránt felhasználhatunk.
Margitka!
Gyönyörű a kerted! Szépek a virágok is, mint egy liget!
Kökénymártást ettem egyszer,az valami finomságos,csak macerás,mert szűrőn kell passzirozni át a kökényt a magok miatt...volt egy üveg kökényem,kaptam volt valakitől!
Ancsa!
Mindenképpen megkóstolom a kökényt, hiszen, csak le kell majd szedni a fákról... Ez a szilvára hasonlít, csak kisebb a magja, és 1 magja van... A férjem már evett, Ő hozta eredetileg az első fát, ami a kert szélén van a pataknál... De én még sosem kóstoltam, pedig láttam is a fát anyósomnál, ami alól hozta a kis fát a férjem...
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Kertek és virágok