Szervusztok!
Na,mi jól bealudtuk este,de reggel is,majdnem fél 8 volt mikor felkeltünk.
Akkor futottunk is dolgunkra,persze a kávé után,nekem ki kellett menni a piacra a sósuborkámért,Laci még átment a nénihez,kis igazítás volt még itt-ott ecsettel,hogy teljes legyen a ház festése.De már csak kevés javítása volt és jött is,addigra én is megjöttem,vettem olvasztani valót,amit oda is tettem,nagyon finom tepertő lett,meg egy jó nagy bögre zsír,elkészült a túrós,tejfölös, kapros tészta,Laci már kétszer is evett belőle,a zserbón pedig most dermed a csoki.Még kicsit takarítgattam,sokkal többet terveztem be mára,de beborult, olyan szomorkás idő van,semmi kedvem ,semmihez.
Hétfőtől már hidegeket mond és még mindig vannak kinn virágaim,teszem,veszem őket,nem vagyok képes elhelyezni,nagyot nőttek ezen a nyáron,még ,pedig ahol lehetett nyestem,vágtam,metszettem is...
Margitka!
Igen,tudom hogy ősszel ledobja a leveleit,csak már voltak rajta sárgák,mikor,megjött is,nagyon de nagyon remélem nem járok úgy, mint a tavaly vett juharommal,amelyik egy kis száraz ágnak érkezett és persze nem is lett belőle semmi...Ennek szép nagy gyökere volt,pfffúúú,most tavaszig izgulhatok,hogy megmarad -e?
Nálunk tegnap kezdődött megint három napos nagy fesztivál,Festifall néven,akkora felhajtás van,eszem megáll,hogy erre van pénz...hatalmas fényjátékok,dodzsem,óriáskerék,körhinták,lángos,popcorn,mindenféle ételek,programok,koncertek,előadások,ki vagyok akadva,hogy minden vacakul megy az országban,itt meg megy a buli...az energia árak az égben, az országnak nincs kormánya május óta,a fizetések,nyugdíjak befagyasztva,az euro a lejhez képest,felszökött,de hát végül is igaz az a római mondás ,hogy kenyeret és cirkuszt a népnek.Így elterelik a figyelmet a bajokról...ÉS mindenkinek van pénze mindenre,akkora tömeg van a városban,három vagy négy helyszínen tart a szórakozás,zenebona vigadalom.
Na,mi meg örülünk,ha végre behúzódhatunk,pihenhetünk,hosszú és nehéz hetek vannak mögöttünk,minden kis szabad idő nagy kincs.