Szervusztok!
Rég jártam erre,de olyan hamar futnak a napok mire észbekapok már este van.
Nálunk lehűlt az idő,este 7-8 fok van,nap közben,17-18,szél is fúj,eső is esik szinte minden nap,igzi őszi idő.Talán most jön majd a vénasszonyok nyara,úgy hallottam.
Itthon van a szomszéd,Lacit szinte minden nap lefoglalja valamivel,csak vele tud értekezni,vasárnap jön a felesége is,ő beszél magyarul,végre talán el lesznek egymással foglalva,kissé fárasztó,folyton segítségre szorul.Elromlott az autója,akor is mi segítettünk,a volt cégemhez ajánlottam be,szerencsére ott a főnök tökéletesen beszél németül,meg is javították neki.Most takarít,a sok törmeléket zsákolja,megint hozzánk jött,szerezzünk szállítót,aki elviszi a telepre..Segít az ember ahol tud, de már tényleg belefáradtunk,szinte fizikailag ki vagyunk merülve,és még csak most jön a felesége haza...közben én is dolgozom,Lacinak is akadt dolga,estére kimerültünk teljesen.
Itthon is pakolászok,takarítok,a virágoknak készítem a helyet,lassan kell behordani őket .A macskáknak megérkeztek az új macskawc-k,azokat is el kellett helyezni a régit kimosom,elteszem a padlásra,még valakinek jó lesz majd,akinek van macskája.A macskavárat is használják,most már este benn alszanak,mert csukjuk az ajtót,hideg van éjjel.
Margitka!
Milyen szép kövérek a jujubák,nagy tetszenek nekem is.a dió remek,sajnos nálunk a bél drága,egyelőre diót még nem sikerült vennem.Már csak a csipkelekvár maradna,de szerintem azt már nem fogok eltenni...bár már elkezdték hozni a piacra a frissen préselt levet.
La!
Jó sok beteg van,mindenfélével,megint kimerülsz ha ennyien jönnek,sz jó ha tudtok időt szakítani egy kis horgszásra,meg gondolom a hal,már megy a fagyóba,az ünnepre?
Ilona!
Na,jól kifacsarnak Téged is,az iskolában,és még otthon is tortát is sütsz,csak csodállak,hogy bírod.Mi jól vagyunk egyébként,már idén nem alakítunk semmit ,jövőre kezdhetjük a házat előlról renoválni,a piaci építkezés miatt a mi utcánkban járnak el a munkagépek,összevissza repedeztek a falak az rezgéstől!Teljesen elkeseredtem,alig lett kész,tönkreteszik!
Benn minden rendben a főnök visszajött dolgozni ,még mindig van járógipsz a lábán,de már biceg befele.Most viszont jól megfázott,nagyon hirtelen lehűlt a levegő,mi bizony tegnap este,elégettünk egy adag kartondobozt,papírt,enyhítette benn a levegőt.
Most szépen süt a nap,a hét végére már 25 fokot mondanak megint.
Sajnos a szépséges juharjaimat megtámadta a lisztharmat,mire felfedeztem, már szinte a fele lomb leszáradt,tönkrement,mind lecsipkedtem,lepermeteztem szódabikarbónás olajos vízzel,remélem ha idén már nem is de jövőre nem lesz ilyen gondom velük,sajnos a rashel háló nem csak megvédte őket a perzselő naptól,de lenn tartotta a párát is,ami kedvezett a lisztharmat kialakulásának.Jövőre semmiképp nem húzom ki ,csak ha megint ilyen perzselés lesz,de aztán feltekerem,mert kell nekik a nap nagyon.
Van egy új könyvem is,meg rajzoltam is párat,de olvasni még nincs időm...