Szervusztok,jaj végre én is be tudok nézni kicsit!
Visszaolvastam mik történtek pár napig,míg em voltam.
Lia!
Először is szeretettel gratulálok az unokádnak, megérdemelten jutott be a vágyott egyetemre,nagyon kevés az ilyen ambíciós,céltudatos ,okos fiatal,aki tudja mit akar.Kellemes együttlétet a családdal!
Rettentő pörgős napok vannak mögöttünk,tegnap mindketten voltunk Lacival ,annál a hölgynél,akinek meghalt a férje,segítettünk a körtét leszedi a fájáról,Laci megmetszette a fügefáját,kivágott egy eperfát a tavacska mellől,é kitakarítottam a belehullott leveleket,sok apró hala is van,megcsodáltam,hogy kis kerti tavacskában hogy eléldegélnek,szaporodnak.Szóval rendbe tettük a kertet,kaptunk két nagy szatyor körtét is,meg fügét,hazaérve látom Laci meglepett egy csomó szilvával,a nagybátyjától hozta,ott szedte,minden tele van gyümölccsel idén...szusszantunk egy cseppet és nekifogtunk,ketten,kimagvaltuk a szilvát,odatettem a lekvárt főni,addig megpucoltuk a körtét,felvagdostam,némi csirkeszárnyakat odatettem sülni,közben kavargattam a lekvárt,beraktam a körtét,megfőtt a levár,megsült a szárny,este 8-kor ültem le az asztal mellé,addig talpon voltam egész nap,reggel 5-től...már úgy éreztem a lábaim nem bírnak..éjjel fel is ébredtem vagy kétszer a fáradtságtól nem bírtam aludni,ma pedig munka után úgy volt ,hogy megyek a főnökömhöz,mert hazaértek a nyaralásból és kell a segítség,de végül kiderült,hogy ma kórházba kell mennie a törött bokája,amivel elment nyaralni,bedagadt,bekékült,lehet meg kell műteni...
Na,nem is bántam hogy nem kell mennem,hazajöttem és aludtunk egy jót ebéd után ,de már locsoltam is a kertben.
Tegnap még a szomszédasszonyomhoz is átléptem,mert főzött mentaszörpöt és málnaszörpöt,ő is özvegyen maradt,három gyerekkel,aztán ahogy tud pótolja a keresetét,vettem tőle pár üveggel,igazi finom málna szörpje van,aztán kiderült elromlott a vasalója,nekem pedig van egy tartalékban,még a szüleimtől maradt gőzölős,sinte tiszta új,német.Na,fogtam átvittem nekiadtam,nekem van nagy tartályos,azt is nagyon ritkán veszem elő,utálok vasalni...
Közben Laci zsákolja a törmeléket a padláson,holnap segítek neki,leengedi a zsákokat,kihordjuk az udvarra,majd jön a barátja,ő segített mindig, ha el kellett valamit szállítani a városi lerakatba...
Közben a barátaink is be-bejelentkeznek cheten a nyaralásból esténként,velük is beszélünk.Egyszerűen fel van pörögve minden körülöttünk,a munka is sok,itthon is sok ,már komolyan hiányzik egy hosszabb szabadság..
Ja,azt még nem is említettem,hogy megint utamba került egy kis család,cicamama egyetlen kicsijével...a piac mellett húzták meg magukat az építkezés mellett,egy bokros füves helyen,ami már nem sokáig marad úgy..borzasztó éhesek,szomjasak voltak,mivel nálam mindig van macskakaja,megetettem őket,atán bementem a piacra és vettem csirkeszíveket,azt is vittem ki nekik,én még macskákat így enni nem láttam..másnap vittem egy fagyis dobozt és megtöltöttem nekik ennivalóval,és vízzel,ma is kaptak,már ott vártak a doboz mellett.
Közben rajzoltam is ,nemlétező szabad időmben,Laci is penget egy keveset,mikor csepp ideje van.
Kissé el vagyunk fáradva...