Szervusztok!
Pffúúú kemény napok után,előtt,alatt vagyok,nálunk hétfő óta dolgoznak a tetőn,ha minden igaz holnap kész lesz végre,már alíg várom,mert nagyon sajnálom az embereket fenn,iszonyú meleg van,még lenn is,nemhogy a tetőn!Épp a legmelegebb időszakot fogták ki,pedig mondtam hagyják a fenébe,míg enyhül a meleg,de nem csúszhatnak a munkával,mert van nekik másik is.De nagyon ügyesek,gyorsak,profi módon teszik,veszik.
Én minden nap igyekeztem haza,elláttam őket inni,meg ennivalóval,bár hoztak magukkal,első nap prágai sonkával,meg sajttal töltött kiflit sütöttem nekik,második nap egy fazék levest tettem eléjük,jó savanykásat,tejföllel,és palacsintát is sütöttem,lekvárost,ma pedig miccset sütöttem és virslit főztem,mustárral ..Ha végeznek holnap,akkor kezdjük a nagytakarítást,én pedig pénteken megint főzök,jönnek a vendégek hétvégére...pfff...közben a főnökömék elutaztak nyaralni,szülők,gyerekek,unokák mindenki..rám maradt a ház,hogy a virágokat öntözzem,és az madarakat,teknősöket etessem...minden nap be kell mennem munka után.Pedig a fiatalabbik főnököm utolsó nap,az utazás előtt focizás közben lábát törte és két mankóval,gipszes lábbal utaztak el.
Csak ez a hőség enyhülne már,mert még éjjel sem tudok aludni,szerencsére Laci olyan fáradt a nap végére,mert ő ugrál a fiúk után mindennel,meg a kicserélt léceket a padlásról ledobálja,én kihodom az udvarra,ott ő szegteleníti,utána behordjuk a fáskamrába,majd, ha ideje lesz feldarabolja,télre meg lesz a gyújtós.Úgyhogy ő alszik,mint a bunda!
Utolsó előtti percben cseréltük ki a léceket,rettenetesen elhasználtak,repedtek,korhadtak,hajlottak voltak.
Na mindent ilyen hőkupac alatt csinálunk,ami most van... Én már teljesen kivagyok a melegtől,menni,még megyek reggel,de jönni,abban a déli rekkenő hőségben,embert próbáló..és itt a városban sehol nincs egy ivókút,nincs árnyék egész úton hazáig,végig a napon kell jönnöm...
Ma ha elmennek a fiúk,azt hiszem eldőlök és az is lehet elalszom egy kicsit...