Szervusztok!
pfúúú,jól kimelegedett mára...reggel még felfért a hosszú ujjú pólóm,hazafele már atlézában is csorgott a víz rajtam.De lengedez némi szellő,az enyhíti a forróságot,itt máris van árnyékban 35 fok.Nem is lenne baj hogy egy nyáron,van két kánikulai időszak,kibírjuk,a baj az , hogy már tavaly sem esett elég eső...idén meg még kevesebb..viszont ilyen bőséges termés sem volt évek óta,mint idén..nem is értem...sajnos nálunk már leállították Cserna Vodán az atomerőművet,mert olyan alacsony a Duna,hogy veszélyes lenne működtetni...nem is tudom mi lesz így,nem jó időknek nézünk elébe..én mindig nagyon szerettem a nyarat,de már rettegek tőle,tavasszal,hogy megint mi vár ránk nyáron..
Ma ismét elég későn értem haza,munka után voltam az ismerős özvegy hölgynél,a fia is benézett,eltelt kissé az idő,hazafele kitaláltam, hogy túrós-kapros ,tejfölös tésztát fogok főzni,az hamar megy,szeretjük is,hidegen,melegen is jó.Lacit felhívtam,kérdeztem jó lesz?Húúú,már csorog a nyála!Mikor hazaért,rögtön kérdezte megfőztem?Be is falt egy jó nagy tányérral.
Tegnap nagyon bosszantó napunk volt,már délelőtt kaptam értesítést,hogy aznap kiszállítják a megrendelt tetőablakokat.Gyorsan fel is hívtam a megadott számot,hogy megkérdezzem mégis mikor kb.de persze senki nem vette fel a telefont.Ezért szóltam Lacinak menjen haza és várja a futárt,ő a nagybátyja fáskamráját bütyköli,mert már lassan össze akar dőlni.Így félbehagyta és ment haza 11 körül már otthon is volt..és várt és várt.Már én is hazaértem,hívtak akkor, olyan 2 körül,hogy 40 perc múlva jönnek...négy óra lett mire megjöttek!Az egész napunk csak várakozással telt,én már nagyon ideges voltam,Laci,viszont csak annyit mondott:-kissé ingerült vagyok!LEsz egy két keresetlen szavam hozzájuk!Persze semmit nem mondott,aztán csak nekem puffogott,hogy láttad,nem is köszöntem nekik,nem is szóltam hozzájuk!Na,jól megmondta nekik!

Viszont az ablakok a célnak pont megfelelnek.Sajnos azt hiszem még nem fognak tudni hozzáfogni a mesterek a tetőhöz,mert nálunk most holnaptól 39-40 fokok lesznek,azt meg nem várhatom el, hogy olyan forróságban a tetőn ügyködjenek.De nem is baj,jobb lesz,ha megvárjuk,hogy lemenjen ez az újabb hőkupola.
Holnap sietek majd haza,lehet út közben vásárolok kicsit,aztán hétvégén ki sem mozdulunk nap közben.A lakásban kellemes hűvös van még.
Margitka!
Te jó ég! mennyi gombócot készítettél!Na,én nem fognék hozzá ennyihez.Igaz Ti többen vagytok ezen a hét végén,el fog fogyni.Jó unokázást,Hannát megviselik a kis fogacskák!Sajnos a kalácsot nem látom,csak a linket mutatja.Egy hős vagy, hogy ilyen melegben is sütöttél!
Lia!
Kellemes hétvégét,jó pihenést!
Ha belegondolok tavaly hosszabban tartottak ezek a kánikulai napok,a nyár sokkal nehezebb volt,sokat ment a klíma a cégnél is,idén szerintem alíg-alíg kapcsolják be.A meleg napok természetesek,csak az aszály nehezíti meg a nyarat.Múltkor is olyan felhős volt a ég,biztos voltam egy jó esőben,erre alig csepergett egy kicsit.
Egyelőre a növényeim bírják,mivel sűrűn vannak öntözve.