Szervusztok,itt vagyok,benézek kicsit,míg mos a gép,mindjárt megyek teregetni!
Na tegnap nem úgy alakult,ahogy terveztük.Aíg írtam meg a hozzászólást,mikor felhívott a sógór,hogy ő épp hozzáfogott sütögetni a kertben,nem e megyünk mi is,mert egyedül van és unalmas úgy.
Lacinak nagy kedve volt hozzá,úgyhogy összekészültünk,kivettem egy tálca miccset a fagyóból,meg egy üdítőt,a spájzból,két gerffes,alkoholmentes sört és hívtunk egy Bolt-ot,aztán felvitettük magunkat a hegyre,a Bázisra.Már addigra a Laci húga is ott volt,készült le a kertbe,cseresznyét szedni.A fiúk elvoltak a tűzzel,sörrel,mi meg Edussal lementünk akertbe.Na ennyi gyümölccsöt egyben fán,bokron én még nem láttam!Roskadásig volt minden...felét sem tudtuk leszedni.Fekete ,keserű cseresznyét szedtünk,málnát,meggyet,epret,fanyarkát,volt fekete ribizli is,de azt nem szeretem,igaz össze is csíptek a szúnyogok,de ma raktam be csokis meggylekvárt,és málnafagyit is csináltam,meg került a fagyóba is málna,eet azt ott ettem,de a keserű cseresznye,(amaretto),az nem igazán ízlett,pedig különleges ,finos,keser-édes íze van.
Ma magvaltuk a meggyet itthon és főztem a lekvárt,mindjárt krumplipürét főzök a sült mellé,és kiteregetek.Reggel korán locsoltam,amit tudtam leárnyékoltam a kiskertben,mert a juharokat nem jó ha égeti a nap,szerencsére délután már nem süt oda.Nagy örömünkre szépen fut a hajnalka ismét a kapura és a lonc is megindult,több helyen kis zöld hajtásokat nyom!A cikászunk,négy levelet hozott egyszerre,már el voltam keseredve hogy a tél után elpusztult,mert le volt sárgulva az összes levele,de most szépen fejlődik.A nagy filodendronon is két levél jön egyszerre és tegnap sikerült mandzsúfűzhöz jutnunk,ismét megpróbálkozunk vele,egyszer már majdnem sikerült,szépen zöldelt is tavasszal,aztán hirtelen leszáradt,meghalt..
Most megyek krumplit pucolni és megnézem hogy áll a mosás!
Margitka!
Jó játszást a kis Hannával,pancsolást,csúszdázást,majd kérek a citromos tortából én is!
Lia!
Jó sok mindent sikerült eltenni a cseresznyéből,az a ragu hogy van,amit a joghurthoz teszel?