Szervusztok!
Szép napot mindenkinek!
Nálunk esik az eső,most épp elállt és kisütött a nap,de nagy felhők vonulnak..
Tegnap munka után siettem haza,mert LAci húgáék bejelentkeztek,most itthon van Angliából és hozzánk is bejöttek.Míg megérkeztek meg is főztem,húsgombóc leves lett és csirkepaprikás tésztával,kovászos uborkával.
Aztán még ki is mostam,ágyneműt is cseréltem,mikor megérkeztek kinn ültünk az udvaron,kávéztunk,fagyiztunk,a fiúk sört ittak.Este fele mentek el.Úgy volt ,hogy ma mi megyünk fel sütkérezni az udvaron,de nagyon fura az időjárás és hol esik hol süt,nem igazán sütésre való idő,Laci is későn jött haza,elég fáradt..még nem tudom lesz e kedve felmenni?
Lia!
Idézek a Google-ból:
"Nem, a magnézium nem vitamin, hanem esszenciális ásványi anyag. Nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, mivel részt vesz a fehérjeszintézisben, szabályozza az izmok és az idegek működését, a vércukorszintet és a vérnyomást.A vitaminok szerves vegyületek, amelyeket a szervezet (általában) nem tud előállítani, míg az ásványi anyagok szervetlen elemek, mint a magnézium vagy a kalcium."
Én így tudtam,ezért is írtam , hogy nem vitamint szedek.
De az este igen jól aludtam,nem igen ébredtem meg és reggel is majdnem fél 7 kor ébredtem.A jó, hogy nem volt gyomorremegés,ami fel szokott ébreszteni és hőhullám sem jött rám.Leginkább ezek miatt nem tudok aludni...
Margitka!
Nagyon jó az a főző edény és a lekvár gyönyörű,főleg ,mert saját termés is ráadásul.A kakaós is szuer,én ma csak pár palacsintát sütöttem nasinak,van sokféle lekvár,aztán kenegetjük és esszük ahogy jön.A fagyihoz nem kellett fagyigép nekem,csak fel kellett verni a tejszínt,bele a sűrített tejet és a kávét,ebből a három összetevőből készült,dobozba tettem fagyóba legalább hat órát kell állnia,és nagyon finom,krémes,nem olyan kemény fagyott valami lett,a következő íz a citromos lesz,amit kipróbálok,csak kell tejszín,még sűrített tejem van.
Ilona!
Milyen ügyes vagy,hogy ilyen munkát megcsinálsz egyedül,le a kalappal.Annyi mindent meg tudtok Ti csinálni együtt is,nagyon szuper,hogy nem kell hívni embert miatta.