Szervusztok!
Nahát!Tegnap úgy keltem fel,hogy jó laza napom lesz,mert Lacinak dolga akadt és elment,én pedig kiballagtam a piacra,vettem paradicsomot,paprikát,uborkát,zöldhagymát,egy tálca miccset,epret,meg szentimrei félédes fehér bort,Lacinak fröccsözni.
Hazaértem,megfőztem neki a paradicsomos halat,hűű mondom készen vagyok,a nap további részében pihenő...kimegyek az udvarra...felnéztem a loncra.totál száraz,halott az egész de annyira hogy törik szára,pattan el..az a nagy levélkorona,meg a sok virág,mind lehervadva,leszáradva...de napok alatt tönkrement..a szomszéd azt mondta valószínű valami betegség vitte el,ami a tujákat is megtámadja.Csak hullt a sok levél róla és tele volt porral...
Na fogtam a létrát meg a metszőollót és nekifogtam lenyírni...nehéz volt mivel a macskaháló ami alatta volt felfogta a sok száraz levelet,meg port,meg belenőtt a lonc...vigyáznom kellett el ne vágjam a hálót,így is sikerült vagy két helyen elvágni..mire Laci egy óra tájban hazajött,már egy nagy 240 literes fekete zsákot megtöltöttem a száraz levelekkel ágakkal...akkor leültünk enni,mert még én sem ettem aznap semmit,utna Laci is beleállt,ketten kínlódtunk én alulról,ő felülrő a háló közül kibányászni a sok száraz ágat,mivel én voltam alatta az összes kosz az én fejemre,meg nyakamba hullt,nyeltem annyi port hogy nem igaz...4 nagy zsákot töltöttünk meg este fél 8-ra lettünk kész,összesöpörtünk mindent...estünk össze a fáradtságtól már...ennyi volt a tegnapi laza nap..
Ma reggel miután elment a nagybátyja,Laci is biciklire kapott,elkarikázott a Pennybe,visszadugdosta a flakonokat,dobozokat,és vett sört,meg kávét,mert csak ott kapni a Casa Blanca intenso strong kávét,amit mi iszunk,ez a legolcsóbb a kávék közül viszont meglepően jó!Utána megint felmásztunk és kihúztunk még egy macskahálót,mert a Pincúr az este máris megtalálta a lyukat,amit sikerült kivágni és kétszer is kimászott rajta a szomszédból hoztuk vissza.Utána még egy napviitorlát is kifeszítettünk,a lonc helyén,mert semmi nem árnyékolta tovább a virágaimat és a nap leégetné őket...olyan hiányérzetük van,majdnem megsírattuk...LAci ahányszor felnéz mindig mondja:Milyen sivár..az a szép zöld alagút,olyan jó volt látni.
Nagyon reméljük talán újra kihajt.A tövétől jönnek friss ágak máris,de kell neki vagy két év,mire ismét benövi a lugast...úgyhogy csak most ültünk le ismét...miután a virágokat is elrendeztem ismét.Én holnap szabad vagyok,itt most ünneplik a Pünkösdöt,meg gyermeknap is van.Holnap főzés lesz,mert aztán a héten már nem nagyon érek rá.