Szervusztok!
Csak most látom már két napja nem voltam itt,úgy pörög minden hogy szinte nem jut időm semmire...Nem is tudom mióta nem írtam,így elmesélem,hogy szerdán 10 fele meghozták a tüzifát,már nem tudom írtam e vagy sem,másnap elég fájósan mentem munkába,szerencsére hamar jöhettem haza,Lacival találkoztunk és együtt jöttünk haza.Út közben a piacra is benéztünk, délután befutott a sógor, aztán estig kinn beszélgettünk az udvaron.
Pénteken viszont jó hosszú napom volt,későn értem haza,Laci hamarabb befutott,izgultunk, mert végre sikerült egy találkozót összehozni az ácsmesterrel,úgy kellett megejteni,hogy a német család, aki megvette a hátunk mögött levő lakrészt, is tudjon online bejelentkezni,mert úgy döntöttünk,hogy, ha a mester jó árajánlatot tesz,akkor közösen csináltatjuk meg a tetőt.A mienk is, az övék is elég rossz állapotban van,nekünk főleg a lécezés az, ami tönkre van,a cserepek a fél oldalon ,ahol égeti a nap folyton,azok sajnos elég rossz állapotban vannak.Tovább nem tudjuk halogatni,sikerült megegyezni,kb két hónap múlva ér rá,jelenleg a Szent László templom felújításán dolgozik a központban,már évek óta renoválják a templomot,szeptemberre át kell adni.
Úgyhogy ,ha minden jól megy idén a tetőnk is rendben lehet,és így azért jó,mert a szomszédék nem laknak itt,az ő udvarukról lehet majd dolgozni,a padlás, a tető közös.Nálunk bonyolult lett volna a macskaháló miatt és a macskák miatt, ezért is húztuk ennyit az időt,de így most talán összejön.
Közben tegnap lucskos káposztát főztem,de mikor jött a mester elzártam a gázt alatta,mert át kellett menni a szomszéd tetőt,padlást megmutatni,a kulcs nálunk van.
Végre, mikor megfőtt a kaja,már olyan éhesek voltunk,forrón ettük,ahogy elkészült.
Ma reggel viszont fejfájással ébredtem,ami még most is kitart,a halántékom fáj két oldalt,tegnap sok ablakot is pucoltam,és nagyon szeles idő volt,eléggé huzatban voltam...
Itt nálunk nem adták meg szabadnapnak a Pünkösd hétfőt,csak a következő héten,akkor az ortodox Pünkösd lesz,a hivatalos ünnep.Sokan még szmbaton is dolgoznak,a következő hétfői nap miatt...
Ma reggeli után Laci kinn dolgozott,én meg benn,takarítottam,porszívóztam,felmostam mindenhol,fürdőt,konyhát rendbetettem,főzni ma nem kellett,van még töltött paprikám és a lucskos káposzta jó nagy fazékkal lett,annak jó leve is van,sütni nem sütöttem,volt eper,amit már megettünk és van fagyi.
Margitka!
Szép lett a kalács ismét Hannának,együtt tudtok lenni ezen a hétvégén,ez is milyen jó!
Ilona!
Köszi,Lacinak pár napba beletelt mire a nyaka helyrejött,elég nehezen mozgott addig.Jó és biztonságos utakat kívánok a fiúknak!
Lia!
Milyen ügyesek vagytok,ott is szépül minden,és a bográcsozás is nagyon jó program,nem beszélve a finom ételről.Mi szalonnát sütöttünk megint a fahordás után,mert nagyon megéheztünk és az összeszedett darabka fák pont jók a sütögetéshez.
Mára befejeztünk minden dolgunkat,most már behúzódtunk,mert kinn nagyon meleg van,elálmosodtam ,amíg ott üldögétem kinn,de ahogy bejöttünk itt már még kell is vennem magamra valamit,mert hűvös a ház.