Szervusztok!
És megint most vettem észre,hogy vasárnap nem jelentkeztem be!Nahát!Annyira hamar telik a hétvégecsak kapkodom a fejem...
Regge elbaktatunk a Lidlbe,Lacinak kicsit nehezére esett a hoszú gyaloglás,mert a nyaka már javult ugyan,de bizonyos mozdulatoknl belefájdult mindig...Hazafele még le is ültük egy padra pihengetni kicsit.Hazaérve,eldőlt kicsit,úgy elaludt hogy délután 4 fele ébredt meg.Mondjuk két álmatlan éjszaka után nem is csodálom.Rögtön el is határoztam,hogy lecseréljük a párnáinkat memóriahabos ortopéd párnákra,nekem olyanom volt a régi lakásban,de sajnos ottmaradt...uána néztem a neten és rendeltem is kettőt.Ez megtartja a nyakat,a gerincet,nagyon kényemes aludni rajta,nem a Dormeotól rendeltemmert azt nagyon drágálltam,de volt hasonló ortopéd párnákkal és masszázseszközökkel foglalkozó oldal,ott épp árengedmén volt és első rendelésnél még kaptam egy kevés plusz engedményt is,így megérte megrendelni.
A Lidlben vettünk fagyasztott sprotnit,mert megemlítettem Lacinak,hogy van nekem egy paradicsomos halkonzerv receptem,és nagyon ráizgult,hogy főzném meg neki,mert imádja a halat.Mire felébredt vasárnap,el is késült a hal,nem győzött lelkendezni mennyire finom!Örültem neki,mert én egyáltalán nem eszem a halkonzervet,soha életemben nem tudtam megenia halak közül is csak a pisztrángot eszem meg.Így főztem ezt is,hogy meg sem kóstoltam.
Ma viszont ráéheztem egy salátáre,amit el is készítettem,olyan finomlaktató volt,majdnem sikerült megennem a nagy tállalegy kebvés maradt még,de azt is megeszem később,csak most mr nem fért...
Beszéltünk a fás emberrel is,szerdán hozza a téli tüzelőt..pfff,jól felment az ára,valahol meg is értem,el kell menni érte ,el kell fuvarozni ide,ami eleve sok üzemanyagot fogyaszt,felvágni,felrakni,itt leszórni...majd nekünk behordani.Mondtam is Lacinak jobban járnánk a gázzal,egyszerűbb,nem kell hurcolni,hasogatni,koszolni vele,csak bekapcsolni és árban is szinte ugyanott vagyunk...csak most mégsem merjük kérvényezni,félünk a drágulástól,meg hogy ki tudja meddig lesz gáz?De én nagyon úgy érzem,az idei az utolsó favásárlásom,mert ha így megy fel az ár,már nem éri meg ..nem is tudom mivel kellene már fűteni,hogy normális áron tudjuk megúszni a telet?Sajnos itt nálunk az áram is nagyon drága...
Eléggé elszontyolódtam,mikor az árat megmondta a fának...van egy másik fuvarosunk is,az olcsóbban hozza,de utoljára mikor vettünk tőle tavaly,nem volt a közelében sem a mennyiség,annak,amit mondott,így végül is nála is drága a fa...
Na,mindegy,végülis felvette az adatainkat,aztán szerdára hozza...már ide az utcába hozott két házhoz is,és még volt felírva neki egy másik család adata is...ha jó fa lesz és mennyiségre is meg lesz,akkor nem sajnálom a pénzt rá.Egyébként még van a kamrában a jövő télre való adag fánk is,ha most nem vennénk,akkor is elég lenne.
Az idő ma nálunk elég hideg volt és szürke felhős,eső bezzeg nem volt egy csepp sem,de szürkeség egész nap.Ma is sikerült egy jó adag papírt-kartont elégetni,mivel csak 16 fok volt kinn,próbáljuk ilyenkor a felgyűlt papírhulladékot elégetni a kályhában,jól fel is melegedett a lakás,kellemes a kinti szeles,hideg idő után bejönni.
Jaj most meg sikerült egy csomót írnom,sajnálom hogy ennyit bírok beszélni!