Válasz: Társalgás
Sziasztok kedveseim!
Jó reggelt kívánok mindannyiótoknak, ismét hozok egy nyíregyházi emléket nektek:

|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás
Sziasztok kedveseim!
Jó reggelt kívánok mindannyiótoknak, ismét hozok egy nyíregyházi emléket nektek:

Szia Kati!
Hú de fantasztikus ez a fotó!
Nagyon ügyes a fiad! Látom, hogy nem csak szeret, de tud is fotózni!... Na és nagyon jó gépe lehet Neki is! ... 
Sziasztok!
Én is kívánok nagyon szép napot Mindenkinek.
Gyorsan beintegetek,főzöm a húslevest,tegnap munka után megtöltöttük a káposztát,abból marad húsvétra is.Most szabolcsit töltöttünk mert a gyerekek azt szeretik.Megyek füvet vágni,kihasználjuk a jó időt.
Margitka!
Látom megint finomságot készítettél,én nem nagyon sütök,sőt nem is nagyon főzök,a férjem egy kis levest még meg tud enni,vagy kalácsot beáztat azt eszik.Mivel a főzelék nem nagy kedvenc,így nem sok minden közül válogathat.Talán hétfőn már meg lesz fent a foga és tud majd rágni,könnyebb lesz.
Kati.Nagyon aranyos képeket hoztál,igazi profi fotós a fiad.
Ancsa!
Én marha farokból főzöm a levest,nagyon szeretjük,akciós volt az üzletben lecsaptam rá.
Nálad is készül a sok finomság.
Hű,micsoda szuper fotók,egyik jobb,mint a másik!
Lassan haladok,már a húslevesem készen van,mindjárt készitek egy kis birsalmaszószt a főtt húshoz és szűrök le levest befőzöm.Csirkecombok pácolódnak,mennek sülni mindjárt.Na de viszek már pár képet a Topikomba...ezek készültek eddig!
Lia!
Valamikor nálunk is lehetett kapni,a szüleim nagyon szerették a húslevest belőle,nekem most borjú húsom volt,meg pár csirkecombot is előfőztem a levesben a szine miatt és lesütöttem!
Köszönöm szépen a dicséreteket a fiam nevében!
Margitkám, egy vicc jutott eszembe a "jó" fényképezőgépről:
"A híres fotóst vendégségbe hívják. A vacsora után a háziasszony beszélgetésbe elegyedik vele:
- Gratulálok a képeihez, nagyon szépek! Biztosan jó fényképezőgépe van.
Erre a fotós:
- Gratulálok a vacsorához, nagyon finom volt! Biztosan nagyon jó fazekai vannak!"
További csodaszép napot kívánok mindenkinek!
Sziasztok újra! 
Lia!
Akkor gyorsan ebéd előtt bekukkantok még! Nálunk is ma volt fűnyírás, a férjem csinálta ma egyedül... Én pucoltam még diót, mert még mindig akad, és bizony már nem lehet sokáig halogatni, mert nagyon romlik.... Aztán kisütöttem a lángosokat, most végeztem... lett két jénai tállal! A borsóleves melegedik, már kész a tálalás a teraszon! ... Megjött ma Gábor is nem régen, így együtt ebédelhetünk. 
Te is sok finomságot készítesz, örülnek biztos a gyerekek a hazai ételeknek! ... Majd könnyebb lesz a férjednek is az étkezés, csak gondolom, hogy már eléggé unhatja a pépes ételeket... de türelem! ![]()
Ancsa!
Te mint minden hétvégén, nagyon sokféle finomságot készítesz... Mindjárt nézem is a konyhádban! 
Kati!!
Jót nevettem a vicceden!
... Nem hallottam eddig!
Olyan jó volt a teraszon ebédelni! ![]()
Na és gyorsan megmutatom, hogy mivel ettük a lángost!... Medvehagymával!... mégpedig saját termelésűvel!... még jó, hogy a férjem meglátta a kertben, hogy milyen szép már, és hozott be egy kis tállal! A lángosra fokhagymás tejfölt kentünk, és arra ráhelyeztük a medvehagymát. Isteni finom lett vele! ![]()

Persze a második lángost már én és a nagy fiam trappista sajttal is ettük, mert mi úgy szeretjük. De azt már nem fotóztam...

Szinte harsog az üdeségtől a medvehagyma!
Férjem is szólt, hogy nálunk is szépen nő a kertben, holnapra csinálok belőle valamit ebédre.
És hogy ne csak állatkerti szépségeket lássatok, megmutatom nektek a "lakótársainkat":

Ugye nem kell magyaráznom, hogy miért nincs évek óta virágoskertem?
Óóóó,nekem nem is kéne a kert,csodaszépek,hűűű mekkorák,imádnám őket!
Sziasztok!
Szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

Margitka! Guszta lett nagyon a lángosod, egyet szívesen ennék belőle! Látni hogy mennyire egészséges a medvehagyma, biztosan finom volt vele a lángos. A gyomrot nem bántja?
Akkor megint együtt a család a hét végén! Legyen szép napotok együtt.
Végre itt már jobb a helyzet. A gyereknek nincs láza csütörtöktől. Szépen eszik már,ki van éhezve. Le is fogyott, de majd csak visszakerül a leadott súly. A labor eredmény csak hétfőre lesz készen, remélem jó lesz. Az az érzésem, hogy ha így bedurran a mandulája, akkor nem ússza meg, ki kellesz venni. Na de majd meglátjuk mit mond az orvos.
A kertetek biztosan szépen alakul, már ki is vannak kelve amit elültettetek. Láttam az ibolyákat, gyönyörűek! Itt most nyílnak a ciklámenek, és a nárciszok! A tulipánjaim még bimbóban vannak.
Lia! Szegény férjed, jól megkínozza ez a fog! Le is fogyott, hogy nem tud enni? Szerdáig még kitartást, aztán majd csak obb lesz! Ügyesek vagytok, ha már a káposzta készen van! Biztosan fognak örülni a gyerekek! Mikorra várjátok az érkezésüket?
Katika! Nagyon jó képeket hoztál! Sokszor voltam ott a gyerekekkel és a szülőkkel kirándulni, nagyon szép az állatkert. A kutyák is gyönyörűek, és milyen szépen leültek egymás mellé! Látni hogy nevelve vannak!
Ancsa! Te aztán ügyes vagy mint mindig! A boltban jártam már én is így, borzasztóan idegesítő, pláne mikor látni, hogy mennyire húzzák az időt! Van aki direkt csinálja,már rájöttem, mert otthon unatkozik és így legalább szórakozik!
... most tényleg itt vagyok megint egy kicsit! ![]()
Itt szuper nyári idő van egész nap! Jó pingpongozás is volt az udvaron még az ebéd előtt... utána jól esett pihenni, együtt filmeztünk. ![]()
Most akartam bejelentkezni... de tényleg gyors voltam ebéd után... és így maradtam bejelentkezve.... Hívtak a fiúk, ezért siettem... Most meg ettünk uzsonnát, finom almás sütit is tejszínhabbal... én persze kevesebbet, de nem tudtam ellenállni, mert olyan jóízűen falatoztak a többiek... ![]()
Kati!
Ha van medvehagymátok, akkor fel is kell használni!... Főleg most tavasszal fontos a sok vitamin, ebben is van! Na és mi lesz belőle? 
De szépek a kutyusok! ... Mind a 4 a Tiétek?
Ancsa!
Szeretném megélni azt, mikor Te is kertes, udvaros családi háznál kényeztetheted majd a kedvenceidet! ![]()
Ilona!
Csodás színe van a tulipánnak!
... Amikor annak idején ideköltöztünk, és már kezdtük a ház építése után a kertet is beültetni, pontosan ilyen színűeket kaptam a sógornőméktől. Az a baj, hogy csak halasztgattam az átültetéseit, ezért jó mélyre lementek már a hagymái... Most már sokkal alacsonyabbak, de szép pirosak, ha nyílnak... De még nálunk nem is nyílnak egyenlőre... Ilyenkor mindig megfogadjuk, hogy majd ősszel átültetjük... A nárciszok és a jácint is nyílik már, illatos a kert!
A medvehagymának nagy sikere volt ma!.. Én csak 3 levelet mertem megenni belőle, így nem lett semmi baj... De a többiek falták rendesen...
Örülök, hogy végre nem lázas az unokád!... Ha elkezd szépen enni,majd újra felerősödik, és a súlya is gyarapodni is fog! Drukkolok, hogy jó legyen hétfőn az eredménye! ![]()
Margitka!
Én is gondoltam már rá,hogy milyen jó lenne nekik,de sajnos erre vajmi kevés esély van.. ![]()
És mondd csak,úgy simán haraptátok hozzá a medvehagymát?Én még sosem kóstoltam,úgy gondoltam,azt úgy felaprózzák mint a zöldhagymát,ezek szerint csak úgy kell enni ?
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Társalgás