Szervusztok,én is itt vagyok!
Ma már enyhébb idő volt ,az előrejelzés szerint a jövő héten már 10 fok is lehet pluszban!
Tarhonyát vettem út közben,gyorsan el is készítettem ahogy hazaértem,azt ettünk sült hússal és egy -egy szelet pitét utána,most tele hassal,már pihenő van,begyújtottunk,jó meleg van.
Tegnap megint volt részem egy kalandban,nem is értem mindig velem történnek ilyen dolgok..hazafele a Körös parti sétányon jöttem,és már messziról láttam hogy kát nagyobb madár mintha verekedne a levegőben,és egyik a lépcsőre szállt a másik mintha a viz szélébe esett volna...persze sietni kezdtem,nehogy már megfulladjon esetleg,mikor közelebb értem ,akkor láttam hogy a lépsőn egy vércse áll,a lenti madarat nem láttam...A vércse gyanakvóan méregetett,de aztán felröppent és akkor az alsó madár is megijedt felröppent,az meg egy galamb volt...a vércse persze rögtön lecsapott rá,megint kavarogtak alevegőben végül a galamb beesett a vizbe,ott vergődött,a vércse meg elszállt!Sajnos túl benn volt a vizben,nem értem volna el,próbált szegény felszállni,csapkodott a szárnyaival,egyre vizesebb lett,teljesen kétségbe estem hogy mindjárt belefullad a Körösbe,de akkor sikerült szárnyra kapnia,és kirepült,egyenesen mellém esett le,kimerülten,pihegett...Nem mentem el addig míg meg nem bizonyosodtam,hogy a vércse nem jön vissza és a galamb,összeszedte magát felszállt egy keríétsre...akkor szórtam neki egy kis morzsát és eljöttem...Olyan érdekes volt,hogy közelrő láthattam ,majdnem a vércse áldozata lett...Nem szeretem a vércséket,tele van velük a város,minden énekes madarat,verebet,cinkét,fecskét kiírtottak ,alig maradt belőlük,a fecskék szinte teljesen eltűntek akárcsak a verebek...egyszer a balkonomon fogott meg egy cinkét,mikor még etettem őket...sajnos azt nem sikerült megmentenem,ott fogta a karmai közt és el is vitte...