Szervusztok megint!
Júúú de rossz,hogy holnap már menni kell dolgozni,olyan jól megszoktam a jó kis benntlétet,még maradnék itthon kicsit! De remélem hamar telik majd,hiszen csak két nap és itt a hétvége megint.
Csak azért is rossz,mert nem tudok figyelni így Lacira és képes nekiállni fát hasogatni megint vagy valami ilyesmi..bár nagyon ráparancsoltam,hogy ki ne mozduljon,holnap elég hideget jeleznek ide,-11 fokot éjszakára,-4 -et nappalra.Semmi részem nem kíván kimozdulni ilyen időben,de ez van..
Jó melegben üldögélünk ma is,remek ez a kályha,és mindenhol jó meleg van, mikor itt laktam a szüleimmel,nagyon sokat fázlódtunk,mert a két szobán kívül nem volt fűtés ,sem a konyhában,sem az előszobában,sem a fürdőszobában..általában csak a két szoba közti ajtó volt nyitva ,az előszobára nyíló ajtó mindig be volt húzva,sőt télen egy vastag sötételő függöny is volt akasztva fölé és azt is behúzták.A szobákban volt 30-32 fok,kinn meg a ház másik felében ,ha pl ki kellett menni a fürdőszobába,látszott a lehelet,olyan hideg volt. Volt mikor (elég sokszor) behoztam a nagy lavórt a szobámba a kályha elé és ott mosakodtam...pfúúú .Ezért sem vágytam ideköltözni,sosem hittem, hogy ezt a házat meg lehet oldani,így fűteni.Most mindenhol jó meleg van,talán a fürdőszoba az ,ami most is pár fokkal hidegebb , de ott is van radiátor és kellemes a levegő,az ajtók pedig sehol nincsenek bezárva,egy légterünk van.Na jól eltémáztam a fűtésről...szeretném azért, ha sikerülne idén bevezetni a gázfűtést,bár azt sem tudom lesz e gáz,vagy mi alakul a világban?
Egyelőre,az év eleje az ingatlan és autó adók kifizetésével kezdődik,ami nálunk a duplájára emelkedett ez évtől,van is érte cirkusz,az emberek megtagadják a kifizetését,sok városban vannak megmozdulások,most már elegük van az embereknek a folytonos áremelésekből,minden hónapban emelkedik valaminek az ára,főleg a szolgáltatásoknak és az üzemanyagnak,Áfát is emeltek már kétszer...Én úgy döntöttem,nyárig nem fizetem az adót,tavaly is júniusban fizettem,nem állt sorba senki,én az online fizetésben nem bízom,a platform amúgy is le vagy fagyva,próbáltam bemenni, hogy megnézzem mennyi lesz az adó,de nem működik...a Városháza csak jövő héttől fogad ..
Most az elsődelges,hogy Laci teljesen gyógyuljon meg,idén betölti a nyugdíjkorhatárt,az év végétől mehet majd nyugdíjba...nekem még bő 5 évem van,bár nagyon rebesgetik ,hogy emelik a nőknek is 65-re,akkor meg ráérek...
A utcán letisztult az út közepe,a reggeli kotró autó,szórt valami anyagot, ahogy elvonult és el is olvadt,kásás lett a hó ,az autók meg széthordták.csak a tetőkön,meg bokrokon,fákon maradt meg.
Én mára elköszönök,írtam egy kis elbeszélést,vagy novellát, most nézem jó hosszú lett!
Szép álmokat és jó éjt mindenkinek.