Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa.
Mennyi finomságot készítettél, úgyes vagy nagyon.
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa.
Mennyi finomságot készítettél, úgyes vagy nagyon.
Töltött libanyak.
A liba nyakáról lefejtettem a bőrt,megtisztítottam a zsiradéktól ,kifordítottam és bevarrtam a vékonyabbik végét,a cérnát hosszúra hagytam,mert a másik végét is azzal varrtam össze,úgy hogy nem vágtam el,mert belelógattam a húslevesbe,hogy megfőjjön először.
A töltelék lehet többféle is,én most egy kis szelet kenyeret megáztattam,két főtt tojást kockáztam össze,kis sonkát felvágtam apróra,petrezselyem zöldet,csemege uborkát kockára,és sóztamborsoztam,majd egy nyers tojással összeállítottam.Megtöltöttem a nyakat,bevarrtam és belelógattam a levesbe,20 percig főztem,majd serpenyőben kiolvasztottam libahájat,fűszereztem fokhagymával és rozmaringgal és minden oldalát megpirítottam a nyaknak,néha kis sört is löttyintettem alá.

Mi melegen ettük,de kihűlve hidegtálon,előételként is nagyon szép!
Ancsa!
Ügyesen elkészítetted a mai ebédet! Guszta lett a tálalás! Váljék egészségetekre! ... 

Sajtos,sós kekszek,szezámmagokba forgatva.

Rumos-csokis golyók.
Szia Ancsa!
Hű mennyi sok finomságokat készítettél! Finom lehet a liba nyaka is töltve! Guszta mindegyik!
Ancsa!
Akár egy cukrászda! Már annyi finomság készült nálad is a konyhában! Lehet válogatni bőven!
Nagyon ügyes voltál ma is! 

Pár havas képet készítettem hazafele a városban,ilyen szép fehér minden nálunk.

Pacal csorba
Hozzávalók:
marha húsleves csont,egy darab hús is
2 nagyobb répa
egy nagy hagyma
3 babérlevél,
3 -4 gerezd fokhagyma
só és szemes bors kb egy csapott kiskanál sót számoljunk egy liter leveshez
egy csomag előfőzött pacal
4 tojás sárga,
tejföl
a tálaláshoz csípőspaprika,tejföl,ecet vagy citromlé
A csontokból,húsból,hagyma,répa,fűszerek,a fokhagyma kivételével,kerüljön a levesbe,3-4 liter vizzel engedjük fel,majd főzzük puhára a húst.Én kuktában szoktam készíteni ,hamar megfő.
A répákat kiszedjük meg a húst,a levet leszűrjük egy fazékba,beletesszük az előfőzött pacalt,feltesszük főni,közben a húsból is vágjuk darabokra és tegyük a levesbe,a répákat turmixgépbe tesszük kis levest rámerünk és finom pasztává turmixoljuk,tegyük a leveshez.A fokhagymákat tegyük a turmixba,kis lével azt is pasztává ixeljük,adjuk a leveshez.Mikor a pacal is puhára főtt,akkor egy nagy pohár tejfölhoz,tegyünk 3-4 tojás sárgáját,keverjük ki,hőkiegyenlítés után adjuk a leveshez.
Tálaláskor ecettel,csípős paprikával kínáljuk.
Ancsa!
Hú nálatok milyen sok hó esett! 
Magyon tetszenek a fotók! Én szeretem a hó látványát! 

Azóta megfőtt a töltött káposztánk is!
JAj Margitka!
Én is szeretem a meleg szobából nézni a kinti szép fehéret,csak ne kelljen belelépnem...nem szeretem ,hideg,vizes,loccs-poccs mikor olvad,csúszik ha fagyeltakar mindent,a galambok madarak nem találnak semmi ennivalót,a kóbor állatok fáznak...
Ancsa!
Guszta lett a töltött káposztád is! Ügyesen előre dolgoztál Te is! Sok finomság lesz az asztalotokon! ![]()
Már sok hóra nem nagyon lehet számítani errefelé.. legalábbis az utóbbi években már így történt... Na amikor olvad, azt én sem szeretem...
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?