Szervusztok,befutottam én is.
Igaz,hogy időben hazaértem,de rögtön nekifogtam a dolgaimhoz,az udvaron,virágokat locsoltam,rendezgettem,készülök a télre ,minden lassan a helyére kerül,ahol ki fognak telelni.Még nem döntöttem,hogy vigyem e fel a juharokat a padlásra télre,vagy hagyjam kinn és védjem le őket,be is léptem egy juharkedvelő csoportba a Facen,hogy lássam mások hogy óvják a téltől őket.Annyira szépek most őszzel,ahogy feveszik az őszi színeket,pedig a nap is megégette őket a nyáron,hiába védtem a napvitorlával,jövőre másképp csinálom.Épp most rendeltem egyet ,kíváncsi vagyok épségben jön e el?Elhatároztam jövőre kialaktok az udvaron egy japán kertet,nem veszek többet muskátlit,meg virágládákat,egynyári virágokat ilyesmit...csak juharokkal fogok foglalkozni.
Bekészítettem a tüzet,csak egy gyufát kellett gyújtani mire megjött Laci,hogy jó meleg legyen.Amúgy ma nem volt rossz idő,sütött a nap is szinte egész nap,csak kb.14 fokig melegedett...
Lia!
Milyen ügyes vagy,hogy mindennel előre elkészülsz,tényleg lesz idő csak az ünnepre,nem főzni,sütni!
Húúú milyen messze megy Zsombor,nem semmi,de jó ha világot lát,úgy sokkal többet tanul!Na igen,nem szívesen mondtam nemet,de éreztem ,hogy ha nem teszem meg,az nekem lesz már rossz..Minden szabad időmet lefoglala,itthon semmire nem jutott időm,nem beszélve róla,hogy másnap fáradtan mentem be a céghez..már összeszorult a gyomrom ha SMS jött a telefonon ,mert féltem megint hozzájuk kell mennem másnap!
Margitka!
Én sem aludtam valami jól az éjjel,olyan fél 4 körül megébredtem,és kész 5 ig nem is tudtam visszaaludni,akkor meg kelnem kellett már.
Ma reggel szomorúan láttam hogy már csak két cica van a 10 ből,vittem a reggelit,nem azért voltam szomorú hogy a többi eltűnt,hanem hogy ez a két kicsi összebújva vacogott a fűben a járda szélén,ott várták az ennivalót,nincs hova elhúzódjanak...Vittem nekik alutasakot,kitettem,láttam volt még szárazeledel is meg egy tálban tej.Valaki még eteti őket.Út közben még mikor mentem,egy forgalmas részen egy galambot találtam a járda szlétől vagy 25-30 centire az úton,csoda hogy nem ütötte még el semmi,úgy ült és aludt...kiléptem és símán megfogtam,akkor ébredt csak meg ijedten,fogalmam sincs hogy kerülhetett oda a sötétben,lehet fióka volt,nem tudom,de beraktam egy sarokba egy árkád alá,csak védett volt,nem is látszott hog ott van,remélem ha kivilágosodott,sikerült elrepülnie,nem látszott betegnek,sem nem volt sérült.Borzasztó ,hogy nekem mindig az utamba kerülnek állatok!
Holnap már hosszabb napom lesz,munka után még mennem kell ,Laci is délután még átlép Keresztesre az unokaöccse elviszi ,a havi dohány adagjáért.Sajnos csak ott kapni azt a cseresznyelevélből készült szivarkát,amit szeret.Itt nálunk nem kapni.
Holnap már főznöm kell nekem is,elfogy a gulyás lassan,hiába főztem egy nagy fazékkal,de még van a fagyóban étel,még töltött káposzta is!