Szervusztok
Ma nagyon hideg volt nálunk,én bizony vettem reggel cicanadragot is,nem is bántam meg!
Hazafele ma az irgalmas szamaritánus szerepe jutott nekem,kezdve reggel ,hogy elláttam a cicákat étellel,viszont,amint majdnem hazaértem már,a villamos megállóban,a villamosból,egy idős néni,a húzósával együtt,leesett a lépcsőről,teljesen elvágódott és a homlokát a szemöldökénél,beverte a járdába,egy másik nővel gyorsan odaugrottunk,felsegítettük,papírzsebkendőt vett elő,odaszorította a homlokára,ömmlött a vér belőle,azt mondta lesodorta valaki,azt sem látta ki volt...kérdeztem hozzak e neki valamit a közeli patikából,de azt mondta inkább bemenne...úgyhogy bekísértem az ajtóig..aztán jöttem haza tovább,erre a piacról alighogy kijöttem,az előtte levő parkolóban az egyik helyen ott egy női táska...rögtön leesett,hogy valószínűleg a vezető hölgy tehette le,aztán szépen ott is hagyta,és elhajtott...már kerülgették is gyanúsabb egyének,nyitva is volt,odamentem én is,láttam minden is van benne...egy nő ajánkozott hogy ő ott dolgozik,majd figyeli ,hogy jön e érte valaki,közbe kajánul mosolygott és tekintgetett bele..Na ,gondoltaam ,te életedben nem dolgoztál egy egészségeset, a szeme sem állt jól..Felkaptam a táskát,mondtam majd én leadom a közeli elektromos művek portásánál..nem tetszett neki,de nem foglalkoztam vele tovább,bementem a kapun és kihívtam a portást,mondtam a parkolóban volt a táska a földön,itthagynám,mert a gazdája biztosan visszajön ,ha észreveszi hogy elhagyta...persze ,semmi akadálya,közben lefotóztam és mondtam kiteszem a Váradi csoportba a Facere,hátha megátja ott a tulaj..már épp írtam is a posztot mikor szaladt egy nő ,kétségbeesve,kereste a táskát,a portás is kiabált neki,meg én is,szaladt oda,hát olyan boldog volt,nem tudta hol hagyta el,mondtam a földön volt a parkolóhelyen,szabadkozott,hogy nagyon sietett,az anyukája meghalt,ott intézkedik,feketébe is volt öltözve,nem győzött hálálkodni,akart adni pénzt,persze nem fogadtam el,végül elváltunk,és végre hazaértem,na ,mondom ilyen napom sem volt még!
Közben ma hozták a piacra a megrendelt sósságot,én így hívom,hordós savanyúság,egy ismerős árusom készíti,nagy fahordókban,lilakáposzta,karfiol,uborka és zöldparadicsom van benne,persze torma,babérlevél,egyebek és sóval van tartósítva,de az olyan finom ,őrület!Vettem egy kis műanyag hordócskát és megkértem,nekem azt töltse meg,belefért 6 és fél kiló mindenféle,aztán felöntötte a lével és ma Laci hazahúzta banyatankkal..persze muszály volt megkóstolni,úgy teleettük magunkat délben,hogy alig bírunk mozogni...még gyorsan az orhideákat beültettem egy nagy cserépbe,és behoztam őket a hidegrő és sütöttem egy kakaós piskótát,az most hűl,a kenyerem pedig kel,formázódik.
Gyorsan leültem megírni ezt a mai sztorit,annyi minden történt ma velem!