Szervusztok,megjöttem!
Elég fárasztó volt ma a nap,mivel nem voltam három hete és azóta nagy változások történtek,teljesen át lett építve a két mellékhelység,teljesen új minden,kicseréltek mindent,át lett festvemár nincs csempe,hanem mosható festékkel lett átfestve a csempe!Ilyet még nem láttam,de tetszik!Leraktak egy gumiszőnyeget,az összes helységbe,ipari szőnyeg ,le van ragasztva,de fekete és a világon minden lábnyom meglátszik rajta,egyszerűen lehetetlen felmosni,csíkmentesen..
Hazafele találkoztunk Lacival és bementünk a kedvenc boltunkba,vásároltunk ezt-azt de nem sokat ,mégis sokat fizettünk...pedig csak ételt vettünk,tojást,tejet,virslit,két üveg savanyú uborkát,ami olyan pici apró,azt el is teszem az ünnepekre,mert szeretem a rudas fasírtba lerakni,finom is,meg jól is mutat,mikor felvágom.Egy zacskó mirelit sült krumplit...apróságokat--mégis a pénztárnál elég nagyot néztem...a Lidlben ennyiért sokkal több mindent tudunk venni...
Hazaérve,gyorsan elindítottam egy mosást,leültem enni,mert nem is reggeliztem,későn ébredtem,tettem ugyan uzsonnát,de nem volt időm megállni enni...A kovászom is pont jó volt felhasználásra,be is van dagasztva a kenyerünk.Eldőltem egy picit evés után míg a gép mosott,arra ébredtem,hogy Laci tereget..
Nálunk fülledt,meleg idő van,enyhén felhős,esőnek nyoma sincs...
Vettünk két féle permetező port,fel kell hígítani vízben,egyik pajzstetűre,másik gyapjas tetűre,mielőtt behozzuk a virágokat,a hideg előtt,be fogjuk permetezni ,háromszor kell,7 nap phenőkkel.ilyenkor jó szeptemberben.Sajnos sok szép virágom halt ki,egy beteg fokfoldi ibolya miatt,ami gyapjastetűvel került haza és elterjedt...vagy 20 cserép különböző színú csodás ibolyám veszett oda....még más növényemen is láttam,pl.a viaszvirágon...a pajzstetű meg leginkább a citrusokat támadja meg. Éjszakára jósolnak esőt,fel fogunk készülni,ha vihar lenne,lecsukjuk a napernyőket,leengedjük a napvitorlát!
Tegnap a cég szakemberével megbeszéltem ,hogy hétfőn megrendelünk egy nyomtatót,valamikor volt nekem,de mikor albérletbe költöztem ottmaradt a régi lakásomban.Aztán szeretnénk egyet,én leginkább fényképeket akarok nyomtatni,Laci meg különböző szövegeket a netről,valahogy jobban szereti a papíron levő írásokat,azt mondja az a biztos, amit kézbe tud venni...aztán megígérte a kolléga,hogy eljön és fel is telepíti nekünk.wi-fivel,hogy a laptopomról is tudjam működtetni.Na remélem boldogulunk majd vele,régebben símán ment nekem,kicsit kijöttem a gyakorlatból.
Most a kenyeremmel foglalkozom,Laci az időmérőt nézi,az ég pedig kezd beborulni...
Ilona!
Természetes,hogy nem tudok minden cicát megmenteni,ha tudok besegítek az étkezésbe,de ide a házba többet nem hozok be.Ha majd idővel,ez a négy is kiöregszik,nem is fogok többet tartani,mert az időnk véges,és nem szeretnék egy csomó macskát hátrahagyni gazdátlanul...
Igen a lábam rendbejött,fogalmam sincs mi csíphetett meg és mikor,szerencse,hogy rendbejött!