Válasz: Vendégségben Ilonánál
Sziasztok itt is!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a születésnapi jókívánságokat! Nagyon szép virágokat kaptam Tőletek! Puszi Mindenkinek!!!
|
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál
Sziasztok itt is!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a születésnapi jókívánságokat! Nagyon szép virágokat kaptam Tőletek! Puszi Mindenkinek!!!
Ilona!
Már veszek is ebből a tortából! 
Nagyon tetszik a tortád szín összeállítása is, igazán kellemes, kínálja magát! ![]()
Csokics, gesztenyés szülinapi torta
Hozzávalók: 1 x 6 tojásból egy 25 cm kerek piskóta, 1 x 5 tojásból egy 25x 36 cm tepsiben sült piskótalap.
Gesztenyekrém: 2 csomag gesztenyemassza, 6 dl tej, 2 csomag vaníliapuding, 10 evőkanál kristálycukor, 3 dl Hulala tejszín, kicsi rumaroma.
Csokikrém: 3 dl tej, 1 csomag csokipuding, 4 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál kristálycukor, 1 tábla étcsoki, 2 dl Huhala tejszín.
Díszítés: 5 dl Hulala tejszín, 4 evőkanál porcukor, zöld, és ekrü ételfesték.
Gesztenyekrém: A tejből és a vaníliapudingból krémet főzünk, ha készen van akkor belekeverjük a cukrot. A krémet kihűlésig kavarjuk, majd hűlés után a gesztenyemasszával és a rumaromával összkavarjuk. A tejszint felverjük, majd a krémeket összekeverjük.
Csokirkém: A tejből a csokipudingból és a kakaóból krémet főzünk, ha készen van akkor belekavarjuk a cukrot, a felolvasztott étcsokit. A tejszínt felverjük és a krémeket összekeverjük.
A hosszú piskótalapot négyfelé hosszában felvágjuk.Mindegyiket megkenjük a gesztenyekrémmel és csigavonalban feltekerjük.
A kerek piskótalapot ketté vágjuk, megkenjük az alsó lapot csokikrém felével, majd erre rárakjuk a csigavonalban feltekert gesztenyéstekercset. Ennek a tetejét megkenjük csokirkémmel, majd rátesszük a kerek piskótalapot. Kicsit az egész tortát behúzzuk a megmaradt krémmel, és az oldalát és a tetejét is tetszés szerint díszítjük.
Szia Margitka!
Ilyen tortát még csak most készítettem először. A csigatekercselés nem sikerült úgy ahogyan szerettem volna. Szerintem elég lett volna 3 vagy 4 tojásból is a piskóta, mert nagyon vastag lett. Meg krémmel is jól bekentem, ne legyen száraz és így nehéz volt tekerni. De majd a legközelebbi jobban fog sikerülni, remélem.
Jaj én szeretem ha vastag a piskóta,legyen mibe harapni,ne csak csupa krém legyen.Nekem nagyon tetszik!
Ilona!
Úgy látom, hogy ügyesen megoldottad a tortát! ... De én is szoktam ám módosítani a receptjeimen, ha a kísérletezés után jobban sikerül a végeredmény... Közben mindig felírom, hogy miből mennyit teszek bele... aztán ha jobb, már javítom is! 
Sziasztok!
Papa készített szelfit magáról és Ibolyáról mikor lent voltunk náluk. Ilyenre sikerült.

Ilona!
Jaj de jól sikert! Nagyon aranyos a kis Ibolya!
... A Papa pedig büszkén mosolyog! ![]()
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Vendégségben Ilonánál