Szervusztok,végre ideértem én is,ma hosszú napom volt,de hazaértem mielőtt kezdődött az eső.Nálunk vihar nem volt ma,szép csendesen jött az eső és már jó félórája esik ,szorgalmasan még a műanyag lavórokat is kiraktuk az udvarra,hogy felfogjuk a jó kis esővizet..lehűlést mond holnapra mindössze 20 fokot.Már nem is bánom,az eső nagyon kell a földnek.Tegnap igen erős széllökések voltak,de a városban nem tettek nagy kárt,pár nagyobb letört ág volt az egyik parknál,de semmi jelentős,szemetes zsákok,meg lomok itt -ott ,amiket a szél elhurcolt,de dolgoztak a takarítók és minden rendben volt a központban is.Most meg örülünk a jó kis esőnek,behúzódtunk macskástól.
Holnap ha tényleg olyan jól lehűl az idő,sütök valamit mikor hazajövök,már olyan rég nem tudtam a nagy meleg miatt,tegnap is míg főztem,folyt rajtam a víz ..
Lia!
Sajnálom, hogy pont ilyen időt fogtatok ki,ez most igazából pihenésre lehet jó.
Margitka!
Jókor skerült elvetni a magokat most jött rá egy kis eső,bő termést szedjetek majd le!
Ilona!
Jó hogy nagyobb kár nem lett,és sikerült megjavítani a kupolát.A fát most a Laci nagybátyjának hozták,mi segtettónk rendelni,neki is,a mi emberünk hozta,de még kértük nekünk is hozzon egy keveset,olan jó hulladékot hozott,nekünk az pont jó gyújtósnak.Nem kell a fát hasogatni.
Igen volt medvetámadás,de hát csak egy idióta csinál olyat,amit ez az olasz,hogy leszáll a motorról és odamegy egy hárombocsos anyamedvéhez!-főleg egy olyan helyen ahol tábla is figyelmeztet hogy ne etessék a medvéket,mert veszélyes!A sajnos az ,hogy miután kivonult vagy 40 ember,zsandárok,rendőrök,mentők,tűzoltók,a medvét kilőtték, a három bocs ottmaradt árván,5 napja ott vannak az út mellett ahol az anyjukat utoljára látták...senki nem segít rajtuk,pedig van itt Romániában medve rezervátum és törvény előírja, hogy ha anyamevét kell ölni,a bocsokat oda kell szállítani, hogy életben maradhassanak,de még mindig tologatják az aktákat a bürokraták,a kis bocsok meg lassan éhen halnak az anyjuk nélkül! Roppant dühös vagyok,mert egy felelőtlen ember miatt négy ártatlan állat fizet az életével,mert neki meg kell mutatni mekkora macsó!Egyébként meg mindenért az emberek a hibásak,mert ők szoktatták a medvéket oda az út mellé,azzal hogy elkezdték etetni őket!Az állatok nem hülyék,ahol egyszer enni kaptak,oda visszajárnak és egyre többen!