Szervusztok!
Először is áldott Pünkösd vasárnapját kívánok mindenkinek!
Fél 6 -kor keltem,bár csak wc-re akartam kimenni,de már kiléptem az udvarra is ,utána pedig már nem volt kedvem visszafeküdni.Főztem egy kávét és kivonultam,a macskák és virágok közé,hagytam Lacit aludni.
Nagyon kellemes volt kinn,a levegő illatos,búgtak a galambok,énekeltek a rigók,döngtek a méhek...Kissé felhősen kezdődött a nap,mostanra sütött ki,de elég fátyolos,estére meg viharjelzés van kiadva.
Miután Laci is felkelt,kávézott,megbeszéltük,hogy elbattyogunk a Pennyig és elvisszük az összegyűlt palakokat,dobozokat a visszaváltóba,de nyitva volt a Penny is,igy bementünk,vettünk egy kis fagyit,meg sört,némi gyümölcsöt és hazajöttünk,majd csak aztán reggeliztünk.A szokásos udvar söprés is meg volt,azt naponta többször is szoktuk a lonc miatt.Még elmosogattam reggeli után,azóta ejtőzünk,a mai nap csak erről szól.
Ilona!
Mennyi finom sütid van!Én nem tudom valahogy az utóbbi időben,elment a kedvem a sok sütögetéstől,inkább a fagyi,meg a gyümölcs megy,de nem is kívánom valahogy úgy ,mint régebben...az az igazság,hogy itt a háznál,rengeteg más dolgom is van,a panellban nem volt ennyi és unalmamban folyton sütöttem,főztem.Az is igaz akkor még voltak akik megegyék,mi ketten Lacival nem eszünk annyi édességet,én régebben is keveset ettem a sütéseimből.Viszont épp tegnap este csengetett át a szomszédasszony két szelet tortával,a kislánya szülinapi zsúrjáról hozta.Amit a lagziból kaptam volt,ma dobtam ki az utólját,már nem mertem hagyni Lacinak sem ,hogy egyen belőle,már egy hetes...
Hoztunk szőlőt és lapos barackot is,meg két féle fagyit,van mit nassolni.
Főzni sem főzök,van egy csomó hús grillezve,leves a fagyóban,nem vacakolok főzéssel ma.
Egy tő mentát hoztunk a Pennyből,az még nem volt nekük itthon,el is ültettem,most már az is illatozik,a citromfű meg rozmaring,meg bazsalikom mellett.A cherry töveken rengeteg a virág és már pici paradicsomjaim is vannak!
Szerintem fog esni estére,a barométer visszakúszott a változó alá..jövő hétre már csak huszon fokokat jeleznek,ezek szerint ma az eső lehűti a levegőt.
Olyan kellemes érzés,hogy nem kell csinálni semmit,nem mintha nem találnék,de semmi nem sürgős,lehet nyugodtan ejtőzni!