Szervusztok!
Csak ma tudtam jönni,tegnap későn értem haza,Laci még később,épp csak az udvart volt erőm felsöpörni,folyton söpeni kell a lonc miatt,alig van egy kis szél máris tele az udvar levéllel,meg száraz virággal,de mikor kimegyünk olyan jó illat van!
Azt hittem tegnap,hogy rövíd napom lesz,de már hajnalban kaptam Sms-t a főnökömtől,hogy ugyan nem tudnék munka után elmenni hozzájuk?Csodálkoztam ,mert vasárnap volt a lakodalmuk,nem gondoltam,hogy hétfőn már szüksége lesz rám valamiért...De szerencsém is volt,mert egy nagy doboz mindenféle süteményt kaptam,nagyon sok megmaradt nekik,nem tudták hova rakni,hétfőn a céghez is hozott be,terítettünk asztalt,mindenki evett mindenfélét.Én ott ettem náluk,a dobozzal hazahoztam Lacinak,ő is nagyon örült,szerette mindent.
Így ma volt a rövíd napom,hazafele be is mentem a Városházára,kifizettem az éves ingatlan adót.Ez is olyan szemtelenség,elvégre ha saját házam van ,nem is értem miért kell fizetni érte,ezt nem az államtól vettem.Ha eladném akkor is kellene fizetnem érte egy jó nagy adót a közjegyzőnél,mert akkor már jövedelemnek számít a pénz...pfff...csak nyúzzák az emberről a bőrt!
A parajdi eseményeket én is követem,nagy tregédia a bánya elvesztése,rengeteg ember járt oda gyógyulni,nemzeti kincs volt,nem beszélve a sok emberről akik belőle éltem,meg a bányászok is elvesztették az állásukat,szerencse,hogy emberéletben nem esett kár.Az új elnökünk elutazott a helyszínre és rögtön kiutaltak 100 millió lej gyorssegélyt,a bányszok az év végéig kapják a fizetésüket,és intézkedett hogy kiszivattyúzzák a vizet,amint lehet a bányából...sajnos úgy néz ki végleg eltűnik,mive a felszín elkezdett beomlani..a só legnagyobb ellensége a víz...az is szerencse,hogy nem egyszerre zuhant a mélybe a felszín nagy darabban,mert a benn lévő 60 millió liter víz szökőárként tört volna fel,elöntve környező települést,így is kilakoltattak elővigyázatosságból 45 háztartást!Sajnos már régóta figyelmeztettek szakemberek a lehetséges veszélyre de persze senki nem csinált semmit...
Ilona!
Egészséggel használjátok az új medencét,mindig tetszett mikor tettél fel nyáron fotókat,milyen nagyszerű egy ilyen pancsolási lehetőség az udvaron , Margitkáéknak meg a kinti zuhany..
Lia!
Nagyon mutatós a kerítés,jól illeszkedik a látképbe és bizonyára sokkal erősebb és tartósabb is!
Margitka!
Nekünk is volt vasárnap ismétlés a spagettiből,jó sok szószt főztem,még maradt is ha esetleg kell tudok még kifőzni spagettit hozzá hirtelen.